עזרה בתווים

amiros

New member
עזרה בתווים

שלום לכולם, אני צריך עזרה קטנה - בבקשה. אני כותב כרגע בתוכנה שנקראת Finale 2002. לצורך עניין אני מעביר לתווים את היצירת Ballade Pour Adeline ונתקעתי באיזה קטע שאני לא מצליח לעבור אותו ולרשום אותו בתוכנה. היצירה כתובה בסולם דו מז'ור עם 4/4. הקטע הספציפי מכיל 8 טריולות שאמורות להיות כתובות באותה התיבה ומשום מה התוכנה לא נותנת לי לרשום את השש עשרית האחרונה. אלא רק לסיים עם תו של 1/32. במקום זה כרגע, הוא מכניס לי הפסקה של 1/32 אני לא מבין למה הוא מתנהג ככה...מישהו יכול לעזור ? מצורפת תמונה להמחשה אשמח לעזרה. תודה רבה אמיר:)

cut2

New member
אני חושב

שזה בגלל שבחרת שש-עשרית רגילה, ולא שש-עשרית טריולה-אית. נסה את זה...

אז זהו, שהוא לא אמור להיות מסוגל

לבחור בשש-עשרית רגילה, כשהוא נמצא בתוך מצב כתיבה של טריולה. amiros, אני מניח שאתה כותב באמצעות ה-Speedy Entry (זה בטח ברור מאליו עבור רוב המשתמשים. לי היתה בעיה בפינאלה 2001 בזמנו, והבעיה נפתרה כשהתקנתי את גרסת 2003, ועד אז כתבתי בלי הכלי הזה) וכשאתה בוחר ב Ctrl-3 כדי להודיע לתוכנה שאתה עומד להכניס טריולה - הבעיה לא אמורה לצוץ. אבל יש המון "באגי רפאים" שכאלה בתוכנה, ואני בטוח ששנינו לא היחידים שנתקלו בהם. כדאי לך לבדוק את הנושא כאן.

האם יש הבדל גדול בין גרסת 2002

ל2003? ושאלה נוספת, כיצד למדתם את התוכנה? האם למישהו יש המלצות?

amiros

New member
תודה רבה אריק :)

לא הייתי חושב בחיים שזהו באג כלשהוא. מקסימום טעות שלי..איפה שהוא בספירה. תודה שוב אמיר :)

Speedy

זהו הכלי שבאמצעותו ניתן להזין תווים לפינאלה ע"י שימוש במקלדת בלבד, ללא צורך בעכבר. רוב הפעולות הבסיסיות של התיווי עוברות אוטומציה והכלי בסופו של דבר חוסך שעות של עבודה.

אם כבר מדברים על פינאלה

מישהו יודע איך אפשר לכתוב על חמשה אחת מוזיקה פוליפונית כמו שכותבים הרבה מאוד לגיטרה ופסנתר? איך אני יכול לעשות את זה בתוכנה פינאלה?

בוודאי

קוראים לזה Layers. אתה כותב שם בארבע "רמות" כשלכל אחת יש צבע שונה, וכך אתה מבדיל בין הקולות.

למעלה