עזרה בתוכנית כושר - לריצת 2000 (בר-אור)

Elicoz21

New member
עזרה בתוכנית כושר - לריצת 2000 (בר-אור)

שלום לכולכם, אני צריך מתן הכוונה או יעוץ לגבי תוכנית אימונים (אם אפשר) לצורך בוחן בר-אור על מסלול ריצה. להזכירכם, בבר-אור רצים 2000 מטר בזמן הקצר ביותר, נכון להיות אני רץ גרוע מאוד בסביבות ה-11 דקות. המטרה שלי היא להגיע לסביבות 9 הדקות ואף מתחת לזה יהיה פשוט מבורך. יש לי בבית מסלול ריצה (הליכון) ואני צריך תוכנית להליכון בבית לטווח זמן של כ-חודשיים להגיע לזמנים הרצויים, האם זה אפשרי? אני לא בכושר להיט כלל, ריצות למרחקים אני לא ממש רץ (לא יותר מ-2000 בערך) זה משהו שאני כן אעבוד עליו לאחר ההגעה ליעד הרצוי בבר-אור.. אך אם להתחיל היום זה בטוח יהיה בשילוב עם הליכה לאור מצב הכושר העגום שלי. תודה לכם מראש על העזרה.. (אם זה רלוונטי - גיל 25)

johnniewalker20

New member
אם המבחן הוא בחוץ,

למה להתאמן על מסילה ביתית? אתה תגיע הרבה יותר מוכן אם תתאמן בחוץ.

Elicoz21

New member
אז זהו

אלא הם המגבלות שלי.. אני צריך להתאמן על ההליכון בבית, אני אוכל לשלב ריצת אימון או בדיקה אחת מדי פעם בחוץ אבל רוב האימון יהיה על ההליכון בבית.. לכן אני צריך תוכנית רלוונטית להליכון. תודה

מדוע אינך

יכול להתאמן בחוץ? עליך להבין כי ההבדל בין ריצה על הליכון לבחוץ היא משמעותית,נסה למצוא פתרון. לשאלתך, מאחר ומטרתך מאד מוגדרת עליך לחלק את המרחק למקטעים של 200 מטר כאשר קצב הריצה צריך לתאום את זמן המטרה לדוגמא: 9 דקות = 540 שניות כלומר 27 שניות ל 100 מטר או 54 שניות ל200. ממליץ לבצע בהתחלה מבחן קצב כלומר לרוץ את מקסימום המרחק בקצב הנ"ל ולראות כמה מטר עשית לאחר מכן לבנות תכנית המבוססת על התוצאה. כמובן שיש לעשות זאת בהדרגה ולשלב ימי מנוחה. חוזר וממליץ למצוא פתרון לריצה בחוץ למצוא מסלול נוח ולסמן עליו מקטעים של 200 מטר. בהצלחה

Elicoz21

New member
כי אני עובד בערבים

ולילה ולכן אני לא יכול תמיד לרוץ בחוץ בשעות נוחות.. קניתי הליכון על מנת שאוכל להתאמן בבית בשעות אפשריות ללא תלות במזג אויר. תודה על היעוץ

למעלה