עזרה בתיווך בין אחים קטנים

Quantum2

New member
עזרה בתיווך בין אחים קטנים

שלום רב לחברי הפורום, הנני חונך של פר"ח ואני אמון על ילד כבן 11. הילד בוגר אינטיליגנטי וחכם ויש לו אחות כבת 5. אביהם נפטר לפני כשנה וחשבתי שאם אוכל לקרב בינהם ולגרום לו לתפקד כאח בוגר זה יעזור לאמא ויטול מעמסה מידיה. הייתי מעוניין ברעיונות כיצד לגרום לו לתפוס יותר יוזמה ואחריות לגבי אחותו. יש לציין שרעיון אחד שחשבתי עליו(שיקח את אחותו מהגן בסוף היום) נשלל ע"י האמא בטענה שהם צריכים לחצות כביש ראשי והיא לא סומכת על שניהם בזה. אם מישהו מכיר ספר ילדים שעוסק בנושא של אח גדול-אח קטן אני אשמח לשמוע

הממ...

אולי תוכל אתה בפעילות שלך עם הילד לשתף את האחות גם מידי פעם, וכך זה יקרב.

yonitbrk

New member
כאמא לשלושה אוכל לאמר לך שלא כרגע

כמה בוגר שהוא יהיה , הוא עדיין ילד בעצמו, וגם ככה קשה לו, אז אין צורך להוסיף לו עוד כובד נפשי ואחריות על מישהו אחר. לחבר ביניהם כדי שיפתחו יותר יחסי חברות וקירבה , זה כן, וזאת כדי שיבינו שהם שם אחד בשביל השני .

mey1235

New member
ובשביל שיבינו

שהם אחים. ומה המשמעות בלהיות אחים. כרגע הגיל שלהם קטן וזה הכי קל כי אפשר להושיב אותם לשחק ביחד, האמא חייבת להיות מעורבת בתהליך הזה. היא חייבת לשבת ולשחק איתם- עם שניהם ביחד. משחק לדוגמה: "המורה" האמא יושבת במעגל עם שני ילדיה ושואלת אותם מה בא להם לשחק, הם יכולים לבחור כל דבר, אבל ההחלטה חייבת להיות של שלושתם, ככה שאף אחד לא ירגיש מקופח מהמשחק. נגיד והחליטו כולם לצבוע. החומרים: דפים, טושים, דבק מספריים, וכל דבר אחר שקשור לצביעה, אפשר גם חוברות צביעה- זהות! לכולם. אופן המשחק: מחליטים מי מבין השלושה יהיה המורה, המורה תפקידו להחליט איזה ציור מציירים, ובאיזה צבע צובעים. לאחר שהציור מושלם המורה סיים בעצם את תפקידו ומעביר אותו הלאה עם כיוון השעון. אז עכשיו הילד הגדול הוא המורה, עכשיו תפקידו לבחור איזה ציור מציירים באיזה צבע.. וכך זה מתגלגל ומתגלגל... כך בעצם נוצר מעגל שבו כל אחד זוכה להיות "המחליט". לאחר מספר סיבובים, האמא יכולה לצאת מהמשחק, ולהשאיר את שני ילדיה לשחק לבד. ומה שנוצר זה שפעם האח הגדול "מורה" את האחות הקטנה ופעם האחות הקטנה "מורה" את האח הגדול.- נוצר איזהשהו הסתמכות אחד על השני. *רציתי רק לציין שאני לא מדברת מניסיון ואת המשחק עכשיו המצאתי, כי הוא נראה לי כרעיון טוב ויעיל. מקווה שעזרתי, מיטל

Quantum2

New member
תודה על כל התגובות..

אני אעשה את המשחק עם הציורים... ואבקש מהאם לשחק אותו גם עם הילדים.. יש לכם עוד רעיונות טובים שכאלה?

blck angel1

New member
אמ...

לקחת אותם להכל בדולר לתת להם 20 שקל כל אחד..ושהם יבחרו משחקי יצירה ויעשו ביחד בבית

blck angel1

New member
אמ...

לקחת אותם להכל בדולר לתת להם 20 שקל כל אחד..ושהם יבחרו משחקי יצירה ויעשו ביחד בבית

למעלה