עזרה בתיכנון טיול לתאילנד

עזרה בתיכנון טיול לתאילנד

שלום לכולם,

הלכתי לאיבוד קצת ואני צריך עזרה והכוונה בתיכנון טיול- איפה להיות, כמה ימים וכו'..
אנחנו 4 חברים שטסים מ7.12 עד 6.1
חבר'ה בראש צעיר לטיול אחרי צבא רוצים בעיקר חיי לילה, מקומות טובים לצעירים, אטרקציות, קניות ובתי מלון מומלצים.
התיכנון הראשוני הוא לעלות לצפון לטיול ג'יפים טאנה ואז לרדת לדרום לחופים
פול מון ב17.12 הוא בגדר חובה.
אלו פחות או יותר היעדים המבוקשים: צאנג מאי, פוקט, קופיפי, קוסמוי, קופנגן, קראבי, פטייה ובנגקוק.

אני יודע שהמקומות כבר מתמלאים בטירוף לתקופה הזאת אז אני אשמח לעזרה כדי שנוכל גם לסגור כמה שיותר מהר.

תודה.

T o m c o

Member
מנהל
בוא נתחיל... נתחיל מהצבת עובדות:

א. יש לכם 29 ימים נטו (מוריד את 07/12 ואת 06/01).

ב. בארבעה שבועות להספיק 8 יעדים - אפשרי, אבל זה יהיה לרוץ לסמן
על כל דבר... זה אומר שבכל מקום יש לכם 3 ימים, אחרי שהורדתי את חצאי הימים על מעברים בין כל היעדים האלה.

ג. התקופה - תקופה טובה מבחינת העונה, פחות מבחינת הלחץ על מקומות התיירות המרכזיים - בכל זאת, תקופת חופשות של העולם הנוצרי (קריסמס, סילבסטר וכד').

נמשיך עם עצות:
א. צמצמו יעדים! 8 יעדים בטווח של 29 יום זה המון, זה בגדול גוזר עליכם להיות מוכנים לעשות את מסע הכומתה עשיתם לפני שנתיים וחצי שוב! זה לרוץ כל הזמן ממקום למקום ולהצליח להספיק להיות גם במקום ההוא והזה ושם וכאן ובצד השני של המדינה. תחשבו טוב, האם זו מטרת הטיול שלכם?!

ב. שיעור גיאוגרפיה קצר - תאילנד, מדינה שגודלה הוא רק פי 24 מגודל מדינת ישראל, המרחק בין יעד אחד שכתבתם למשנהו יכול להיות גם מרחק נסיעה של כ-12 שעות באוטובוס לילה, או שעתיים טיסה.
בנוסף ישנם מקומות שאין דרך יבשתית או אווירית להגיע עליהם, דוגמת פנגאן ופיפי.

נמשיך עם הסבר קצרצר על האיים:
יש שלוש קבוצות איים מרכזיות:
איי הדרום - מחולקים לשני חלקים -
1. הצד המערבי של דרום תאילנד - ים אנדמן האיים פוקט, פי פי, לנטה וכל אזור ריילי ביץ' ואו-נאנג. (קראבי)
2. הצד המזרחי של דרום תאילנד - מערב מפרץ תאילנד - האיים סאמוי, פנגאן, טאו.
בנוסף (3.) יש את איי דרום מזרח תאילנד - מזרח מפרץ תאילנד - צ'אנג, סאמט.
המרחק בין קבוצות האיים הוא לא קצר כל כך... בין סאמט לסאמוי לדוגמה רק כ-380 ק"מ בקו אווירי (לשם ההשוואה - אילת-חיפה).. ואילו המרחק בין סאמוי לפוקט כ-235 ק"מ אווירי (לשם השוואה אילת -אשקלון)..

ג. המלצות קונקרטיות:
איים - בחרו צד אחד ותתמקדו בו! אל תעשו את שניהם, חייבים פול מון? תעשו סאמוי, פנגאן וטאו. ותרו על פוקט ופיפי.
צפון - טיול ג'יפים טאנה - אישית, אני לא חושב שהוא טיול ממצה, הוא טיול שדוחס בתוכו המון מקומות בטווח זמן של יומיים וחצי, הוא טיול של "לרוץ לסמן
", חוץ מזה - הטיול הזה הוא בגדול, גן חיות אחד גדול (לא מבחינת החיות שרואים בדרך, מבחינת האוכלוסיה והאופי שלו) אני ממליץ יותר על טיול במסלול דומה רק רגלי, טיול הליכה של יומיים בהרים באיזור הצפון, מפלים, שינה בכפר בראש הר, לדעתי יותר נחמד. אבל לשיקולכם.
צפון - משך זמן להיות בצפון - לדעתי אם מה שאתם מתכננים הוא לעלות לצפון להיות שם שלושה ימים של טיול ג'יפים ומייד לרדת לאיים - ותרו על הצפון, אתם חוטאים לעצמכם! הטיול הזה הוא הקצה של הקצה של הקצה של נטיף הקרח שנמצא בקצה הקרחון (המטאפורי כמובן), חוצמזה שהוא מסמן
על המון דברים, שאפשר, עדיף ויהיה מהנה יותר לדעתי לעשות בנפרד, יש בצפון עוד המון המון המון מה לראות, החל מלהיות בשוק הלילה בצ'יאנג מאי, איזור משולש הזהב והמקדש הלבן בצ'יאנג ראי, פאי, דוי סוטאפ, דוי אינתאנון, מסלול האומגות של Flight of The Gibbon או דומיו, ועוד הרבה דברים אחרים.

ד. הצעתי למסלול:
ביום הנחיתה - יציאה לצפון - רצוי בטיסה, לשים לב בהזמנה שהטיסה יוצאת מאותו שדה תעופה, בבנגקוק שני שדות תעופה, האחד - Suvrnabhumi (סוואנפום) אליו תגיעו בטיסה מהארץ, וישנו שדה נוסף במרחק של כמעט שעה נסיעה (ויתקנו אותי אם טעיתי) שנקרא Don Muang (דון מואנג), שוב, שימו לב שהטיסה צפונה תצא מסוואנפום, ושלקחתם מרווח זמן מספיק בין נחיתה להמראה צפונה..
בצפון - להיות כ8 ימים - מה שאומר שבסביבות ה15/12 תצטרכו לקחת טיסה לכיוון סאמוי, ומשם לקחת מעבורת לפנגאן לפול מון, מספר ימים בפנגאן, מספר ימים בטאו, מספר ימים בסאמוי וטיסה לבנגקוק חזרה (לדעתי כ-12-14 יום יכול להיות סבבה - זה אומר 4-5 לכל אחד מהם) משמע אנחנו כבר ב29/12.
משדה התעופה בבנגקוק - לקחת מונית/אוטובוס לפטאייה (אם אתם מתעקשים על היעד הזה) ליומיים-שלושה, ולחזור באוטובוס/מונית לבנגקוק לחמישה ימים שנותרו עד יום הטיסה חזרה...

הערה נוספת: אתם נמצאים שם בסילבסטר - תבדקו אם ואיפה יש חגיגות ששווה להיות, יכול להיות ששווה להשאר באיים שלושה ימים נוספים ולוותר עם פטאייה בשביל זה..

ואוווו..

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות המפורטת.

8 היעדים אינם בגדר חובה ואולי שניהם מהם ירדו מהפרק.

צפון: פחות מדבר אלינו ניווטים רגליים כמו שאמרת עשינו את זה מספיק בצבא..
מה הכוונה לגבי האוכלוסיה בטיול של טנא? לא מומלץ? אתה יכול לפרט מעט? מה ההבדל בין טנא לרד בריק?
משהו נוסף שראיתי בצפון זה האומגות שנראת בהחלט חוויה מטורפת..
איים: אני נורא מקבל את ההמלצה שלך לגבי המעבר המטורף בין החופים אבל לאחר התייעצות עם כולם הוחלט שלא לוותר על הצד המערבי והמזרחי של האיים.

זה התיכנון שעלה בגדול אשמח לקבל עליו ביקורת:
8.12 נחיתה וטיסה לצאנג מאי.
8-12.12 שהייה בצפון (עוד לא נסגרנו על אטרקציות)
12.12 טיסה לקוסמוי
12-22.12 שהייה בקוסמוי + מעבר ליומיים (17-18 לילה אחד כנראה) לפול מון בקופנגן.
22.12 מעבר לפוקט (עוד לא סגורים על איך)
22.12-1.1 פוקט וקופיפי (אולי נוסיף גם את קראבי)
1.1 טיסה לבנגקוק
1.1-5.1 שהייה בבנגקוק שאולי תכלול קפיצה קטנה לפאטייה
לילה שבין 5-6.1 טיסה חזרה לארץ.

שוב תודה.

T o m c o

Member
מנהל
תשובה... טאנה ורד בריק שניהם - דומים באיכותם ובקהל היעד.

רוב המטיילים שמשתמשים בחברות אלו הינם ישראלים, יוצאים בקבוצות של עשרות ישראלים על כל המשתמע מכך, המוני, רועש, מוזיקה במזרחית, טיול שבגדול איכותו די ירודה.
עושים בו המון דברים במעט זמן, זה בגדול טיול שמטרתו היא לסמן
על כל דבר שאפשר בדרך, עם חוויה מאוד ישראלית ומאוד המונית, שלטעמי אם כבר נסעתי עד תאילנד, כנראה שאני לא רוצה את החוויה הישראלית אצלי בטיול.
אבל אם זה מה שאתם מחפשים - לכו על זה, אני לא אעצור אתכם מלעשות זאת, רק אגיד שיש טיולים איכותיים הרבה יותר, ויש טיולים רגליים במסלולים דומים שהם לא ברמה של מסע כומתה, והם ללכת, בכיף, להנות מהנוף - הליכה לא ארוכה במיוחד, משולבת במפלים, נופים, שייט על נהר, וביקור בכפר בראש ההר, שלדעתי נותנים חוויה אחרת, יותר טובה מה"גן חיות" של טיולי הג'יפים, והטיול הזה הוא אפילו של אותה חברה...

כלפי המסלול:
כמו שאמרתי, לעלות לצפון לשלושה ימים זה מיותר! זה אומר שאתם נטו הולכים לעשות את טיול הג'יפים שתבחרו, ולעזוב את הצפון, לדעתי זה מיותר אתם לא תספיקו עוד שום דבר מעבר לזה - למעט שוק הלילה. (למה? 8, נוחתים, יום מבוזבז על מעבר, 9,10,11 טיול, 12 כבר יוצאים לאיים. אין כאן מקום לשום דבר נוסף, שום טיול חד יומי, שום אופציה אחרת, ובזבזתם שהות בצפון על טיול ברמה של גן חיות)

להגיע לפנגאן ללילה בודד - בתקופה של פון מון - לא בטוח שאפשרי, אלא אם אתם מעוניינים לשלם על מספר לילות ולא להיות שם, זו תקופה מאוד צפופה באי, בדרך כלל מצריכה הזמנת מלון/גסט האוס מראש, ומחייבת שהות של מספר ימים. שווה לעשות בדיקה נוספת, אני לא מכיר את הנושא עד הקצה, אני לא מאוהבי המסיבות ולא ביקרתי בפנגאן כלל. אבל אם יש לכם 9 ימים לסאמוי - פנגאן, יש לכם זמן לשחק איתו ולשנות את זה מעט...

המעבר בין האיים - האופציה הרלוונטית היחידה היא מסאמוי לפוקט - הדרך הקצרה ביותר - טיסה, לוקחת שעה, מסאמוי לפוקט, חברת התעופה: Bangkok Airways.
עלותה כ- 100 דולרים לאדם לכיוון לפני שהוספתם מיסים ומזוודות...
הדרך הזולה ביותר היא ככל הנראה תהיה מעבורת מסאמוי לסוראת ת'אני, ומשם באוטובוס לפוקט (האי היחיד שאפשר להגיע אליו יבשתית, מספיק קרוב ומחובר ליבשת בגשר), ההבדל הוא משך הזמן - שבמקרה זה יגיע ליותר משמונה שעות. - משמע - יום מבוזבז!

באשר לבנגקוק - שלושה ימים וחצי נטו (מתעלם מה1.1, ומתעלם מחצי יום ב5.1), זהלא הרבה ביחס למה שיש לעיר הזו להציע. לכן על פטאייה נראה לי ששווה לכם לוותר להפעם. תתחשבו בזה שנסיעה לפטאייה היא גם זמן שמבוזבז ואת זה אי אפשר לעשות בטיסה (משום שהשדה הקרוב הוא בבנגקוק..) כשעתיים וחצי-שלוש שעות של נסיעה מבנגקוק לפטאייה.

המלצות שלי, יותר קונקרטיות אם כבר החלטתם שבאופן סופי אתם הולכים על שני צידי דרום תאילנד מבחינת האיים:
8/12 נחיתה בצ'יאנג מאי,
9-11/12 טיול ג'יפים (אם אתם מתעקשים עליו),
12-13/12 - יומיים נוספים באיזור הצפון לעוד טיולי חצי יום / טיולי יום בודד.
14/12 - טיסה בבוקר לסאמוי
14-17/12 - סאמוי,
17-21/12 - פנגאן (אם אכן יש חובה למינימום ימים, נדמה לי שזה ארבעה אם כן).
22-31/12 - פוקט, פיפי, קראבי.
01/01 - טיסה בבוקר לבנגקוק ושם עד סוף הטיול.

תחשבו טוב טוב על כמות היעדים בטווח הזמן, עדיף לוותר על יעד מאשר לבקר בו ולצאת ממנו אחרי שלושה ימים עם תחושת "אוף! איך לא עשינו את זה גם!"
מעבר לכך, הדבר הכי חשוב לדעתי - להגיע בגישה של: זו רק הפעם הראשונה, תהיינה עוד פעמים...
אל תדחסו יתר על המידה, אחרת המסלול שלכם ירגיש כמו מסע כומתה ומרדף אחרי השעון, להספיק את היעד הבא ואת הדבר ההוא לפני שנגמר הזמן, עדיף לדעתי להשאיר יעד מסויים לטיול הבא מאשר לצאת ממנו בתחושת החמצה..

מלונות בפולמון

בפולמון, המלונות מחייבים בתשלום של 5 לילות מינימום, כמו גם, במרבית המלונות יש חובת תשלום חד פעמי של קוקטייל בערב המסיבה או ארוחת המסיבה.

T o m c o

Member
מנהל
אז למעשה צדקתי... בנים - אתם תצטרכו לקחת את זה בחשבון.

shahar1957

New member
תאילנד 2013

קיבלתם כל מיני המלצות,והסברים.
אני ימליץ על דבר אחד...את הטיול בצפון תעשו אם חברת "כוכב הצפון"בהנהלת גל פוקס.
נסו ולא תתאכזבו.

למעלה