עזרה בתיכנון מדפים יציבים מעל מכונת כביסה ומייבש

kolerabi

New member
שלום, יש לי מרפסת שירות עם מכונת כביסה ומייבש שעומדים אחד ליד השני ותופסים רוחב של קיר שלם (שהוא עשוי מפנלית ומעליה חלון ותריסים).
אני מעוניין לבנות מדפים מעליהם ועד התקרה, לצורך חומרי ניקוי, חומרי כביסה, מכשירי מטבח בשימוש לא תכוף וכו'.
מכונת הכביסה ברוחב 60, במרחק 10 ס"מ מקיר שמאל (אי אפשר לקרב יותר כי יש שם ברז מים ויציאת ביוב)
המייבש ברוחב 60, במרחק 2 ס"מ מהמכונת כביסה, ונותר מרווח 3 ס"מ בין המייבש לקיר ימין.
לכן נראה לי שלא נותר כ"כ מקום לעמודים בין שתי המכונות.
איך לתכנן 4 עמודים ברוחב רק עד 3 ס"מ שיחזיקו משקל רב ביציבות,
5-6 מדפים ברוחב 120 ועומק 50 עד 60 ס"מ שיחזיקו משקל סביר ולא יקבלו "בטן" במרכז,
ואיזה חיבורים בין המדפים לעמודים?
כמו כן האם עדיף מתכת או עץ או אולי עמודים ממתכת ומדפים מעץ?
(יש לציין שכוננית סטנדרטית מוכנה ברוחב 120 לא תתאים כי צריך שיהיה קצת יותר מרוחב שתי המכונות)

רוני1955

Active member
שלום, יש לי מרפסת שירות עם מכונת כביסה ומייבש שעומדים אחד ליד השני ותופסים רוחב של קיר שלם (שהוא עשוי מפנלית ומעליה חלון ותריסים).
אני מעוניין לבנות מדפים מעליהם ועד התקרה, לצורך חומרי ניקוי, חומרי כביסה, מכשירי מטבח בשימוש לא תכוף וכו'.
מכונת הכביסה ברוחב 60, במרחק 10 ס"מ מקיר שמאל (אי אפשר לקרב יותר כי יש שם ברז מים ויציאת ביוב)
המייבש ברוחב 60, במרחק 2 ס"מ מהמכונת כביסה, ונותר מרווח 3 ס"מ בין המייבש לקיר ימין.
לכן נראה לי שלא נותר כ"כ מקום לעמודים בין שתי המכונות.
איך לתכנן 4 עמודים ברוחב רק עד 3 ס"מ שיחזיקו משקל רב ביציבות,
5-6 מדפים ברוחב 120 ועומק 50 עד 60 ס"מ שיחזיקו משקל סביר ולא יקבלו "בטן" במרכז,
ואיזה חיבורים בין המדפים לעמודים?
כמו כן האם עדיף מתכת או עץ או אולי עמודים ממתכת ומדפים מעץ?
(יש לציין שכוננית סטנדרטית מוכנה ברוחב 120 לא תתאים כי צריך שיהיה קצת יותר מרוחב שתי המכונות)
בניתי לבת שלי משהו בדיוק כמו שאתה רוצה. החלק התחתון בנוי מסנדביץ' בעובי 17 מ"מ עם פורמייקה, והעליון ממלמין. העליון זה למעשה שני ארונות נפרדים שנפגשים באמצע, ולכל אחד שתי דלתות. מדפים ברוחב של 120 ס"מ, יתכופפו. מכיוון שאין מקום לזוז במרפסת, היה מאד מורכב להכניס את הארונות האלו ולמקם אותם. אם השרטוט לא ברור כל כך, מחר אוכל לצרף שרטוטים נוספים מזוויות שונות, כולל מידות.

קבצים מצורפים

• ארון למכונת כביסה.jpg
    ארון למכונת כביסה.jpg
    KB 31.3 · צפיות: 10

kolerabi

New member
בניתי לבת שלי משהו בדיוק כמו שאתה רוצה. החלק התחתון בנוי מסנדביץ' בעובי 17 מ"מ עם פורמייקה, והעליון ממלמין. העליון זה למעשה שני ארונות נפרדים שנפגשים באמצע, ולכל אחד שתי דלתות. מדפים ברוחב של 120 ס"מ, יתכופפו. מכיוון שאין מקום לזוז במרפסת, היה מאד מורכב להכניס את הארונות האלו ולמקם אותם. אם השרטוט לא ברור כל כך, מחר אוכל לצרף שרטוטים נוספים מזוויות שונות, כולל מידות.
תקשיב זה פשוט בול מה שאני צריך. והפתרון כל כך אלגנטי בפשטותו, במקום להסתבך עם קורות גבוהות וחיזוקים הפרדת את זה לשניים.
אני מבין שהארון/כוננית מלמין העליון יכול להיות אפילו משהו מוכן בגודל סטנדרטי שמזמינים באינטרנט.
איך אתה מחבר אותו לחלק התחתון או שאתה פשוט מניח אותו? (אצלי מאחורי החלק העליון יש חלון אז אי אפשר לחזק לקיר)

אשמח מאד אם יש לך שרטוטים ומידות. וגם להבין איך חיברת בין הלוחות של החלק התחתון, ועל מה הם עומדים למשל כדי לא להיפגע כשיש מים על הרצפה.

נערך לאחרונה ב:

רשר

Well-known member
מנהל
תקשיב זה פשוט בול מה שאני צריך. והפתרון כל כך אלגנטי בפשטותו, במקום להסתבך עם קורות גבוהות וחיזוקים הפרדת את זה לשניים.
אני מבין שהארון/כוננית מלמין העליון יכול להיות אפילו משהו מוכן בגודל סטנדרטי שמזמינים באינטרנט.
איך אתה מחבר אותו לחלק התחתון או שאתה פשוט מניח אותו? (אצלי מאחורי החלק העליון יש חלון אז אי אפשר לחזק לקיר)

אשמח מאד אם יש לך שרטוטים ומידות. וגם להבין איך חיברת בין הלוחות של החלק התחתון, ועל מה הם עומדים למשל כדי לא להיפגע כשיש מים על הרצפה.
בדוק באיקא - יש מוכן,
כל נגריה יכולה לחתוך מלמין ולהדביק קנטים
וודא רגליים מפלסטיק, אם אין תעלת חשמל אצבע 17 מ"מ תתאים

רוני1955

Active member

החלק התחתון מסנדביץ', בגלל החשש ממים. ברור שיש שם גם רגליות פלסטיק. הארונות מחוברים זה לזה וגם לחלק התחתון, עם ברגים. מחר אני אוכל לשלוח שרטוטים נוספים, כי כרגע אני לא ליד המחשב שבו שרטטתי את זה. מכיוון שהבסיס הוא מעל המכונות שעומקן 60 ס"מ, ניצלתי את כל העומק, והארונות העליונים גם מאד עמוקים. לא נראה לי שיש ארונות מוכנים בעומק כזה.

חן 1111

Active member
איזה קירות יש מצד ימין ומצד שמאל? אם אלה קירות אמיתיים מבלוקים, אפשר לחבר אליהם את המדפים ולחסוך את העמודים.

kolerabi

New member
איזה קירות יש מצד ימין ומצד שמאל? אם אלה קירות אמיתיים מבלוקים, אפשר לחבר אליהם את המדפים ולחסוך את העמודים.
מימין יש פנלית (פח) ומעליה חלון, ומשמאל יש קיר חיצוני מאבן ירושלמית עם שקעים ובליטות שאפשר אולי לתקוע בו ברגים אבל זה לא נוח ורצוי.

רוני1955

Active member
מימין יש פנלית (פח) ומעליה חלון, ומשמאל יש קיר חיצוני מאבן ירושלמית עם שקעים ובליטות שאפשר אולי לתקוע בו ברגים אבל זה לא נוח ורצוי.
ביקשתי מהבת שלי שתשלח לי תמונות של לפני ואחרי. התמונות קצת מעוותות כי זה צילום פנורמי.

קבצים מצורפים

• מרפסת שירות אחרי.jpg
    מרפסת שירות אחרי.jpg
    KB 82 · צפיות: 11
  • מרפסת שירות לפני.jpg
    מרפסת שירות לפני.jpg
    KB 140.2 · צפיות: 11

kolerabi

New member
תודה. אפשר לצלם גם איך נראה הבסיס עם הרגליות?

דרך אגב לוחות הסנדוויץ באגפי הבסיס התחתון הם שלמים או שיש חורים עבור כל הצינורות וחיבורי החשמל של המכונות?
ואם יש גם דופן אחורי - אותה שאלה

רוני1955

Active member
תודה. אפשר לצלם גם איך נראה הבסיס עם הרגליות?

דרך אגב לוחות הסנדוויץ באגפי הבסיס התחתון הם שלמים או שיש חורים עבור כל הצינורות וחיבורי החשמל של המכונות?
ואם יש גם דופן אחורי - אותה שאלה
מצורפים שרטוטים ותמונה. הגב של הבסיס הוא 40 ס"מ גובה, והצנרת והכבלים עוברים מתחתיו. כל החיבורים נעשו עם ברגי עץ 3.5X50. מכיוון שעל הבסיס עומדים ארונות, לא רואים את הברגים. כל המבנה, כולל הגב, סנדביץ' 17 מ"מ עם פורמייקה. (שמתי לב ששכחתי לסמן ברגים גם בין החלק העליון לדופן האמצעית. ברור שגם שם צריכים להיות ברגים).

קבצים מצורפים

• ארון שירות איזומטריה גב.png
    ארון שירות איזומטריה גב.png
    KB 17.5 · צפיות: 7
  • ארון שירות גב.png
    ארון שירות גב.png
    KB 9.7 · צפיות: 5
  • ארון שירות חזית.png
    ארון שירות חזית.png
    KB 11 · צפיות: 8
  • רגלית פלסטיק .jpg
    רגלית פלסטיק .jpg
    2.9 MB · צפיות: 8

kolerabi

New member
תודה רבה!
נראה לי שהכל ברור.
את המידות המדויקות של הלוחות אני מניח שעדיף למדוד בעצמי בכל מקרה.

ואני מבין שהבסיס והארון יציבים למרות שבכלל לא מחוברים לקיר. נכון?

רוני1955

Active member
תודה רבה!
נראה לי שהכל ברור.
את המידות המדויקות של הלוחות אני מניח שעדיף למדוד בעצמי בכל מקרה.

ואני מבין שהבסיס והארון יציבים למרות שבכלל לא מחוברים לקיר. נכון?
מידות בכוונה לא נתתי, כי זה צריך להתאים למקום שיש אצלך. הבסיס די יציב, אבל החתן שלי רוצה בכל זאת לקבע לקיר, והוא יעשה את זה לדעתי.

רוני1955

Active member
לצלם רק את הבסיס, אי אפשר. הכל מורכב כבר. מחר אוסיף שרטוטים, ולפי השרטוטים תבין הכל. בנוסף, אצלם חתיכת פלטה עם רגליות שתראה על מה מדובר.

למעלה