bouquet garni
New member
עזרה בתכנון ארוחה
מתוכננת ארוחה לסוף השבוע הקרוב – עזרה תתקבל בברכה תפריט (מתוכנן): מנה ראשונה – חשבתי אולי על לובסטר מבושל ב beurre monte. מלווה בכרישה מטגנת קלות בחמאה. מנה עקרית – פילה של טלה עטוף בתפוא מתוגנים, רביולי ארטישוק ורוטב פורט וכמהין. הרעיון הוא לסגור את הפילה במחבת לעשות משטח של תפוא מטוגנים על ידי טיגון (על צג אחד) של רצועות דקות של תפוא בתקווה שהם ידבקו אחת לשני ויצרו משטח (עם חורים). לסיום לעטוף את הפילה במשטח שהתקבל ולאפות בתנור עד לטמפרטורה פנימית של 60 מעלות – לא ניסיתי את זה עדיין אבל נראה לי שזה יעבוד. קינוח – אין עדיין. אז מה חסר – מנה ראשונה לא סגורה עדיין, קינוח אין, לחם אין ויין עדיין אין – בקיצור יש עוד הרבה מה לעשות. אשמח לשמוע הערות ולקבל עזרה בנושאים החסרים.
מתוכננת ארוחה לסוף השבוע הקרוב – עזרה תתקבל בברכה תפריט (מתוכנן): מנה ראשונה – חשבתי אולי על לובסטר מבושל ב beurre monte. מלווה בכרישה מטגנת קלות בחמאה. מנה עקרית – פילה של טלה עטוף בתפוא מתוגנים, רביולי ארטישוק ורוטב פורט וכמהין. הרעיון הוא לסגור את הפילה במחבת לעשות משטח של תפוא מטוגנים על ידי טיגון (על צג אחד) של רצועות דקות של תפוא בתקווה שהם ידבקו אחת לשני ויצרו משטח (עם חורים). לסיום לעטוף את הפילה במשטח שהתקבל ולאפות בתנור עד לטמפרטורה פנימית של 60 מעלות – לא ניסיתי את זה עדיין אבל נראה לי שזה יעבוד. קינוח – אין עדיין. אז מה חסר – מנה ראשונה לא סגורה עדיין, קינוח אין, לחם אין ויין עדיין אין – בקיצור יש עוד הרבה מה לעשות. אשמח לשמוע הערות ולקבל עזרה בנושאים החסרים.