עזרה בתכנון הטיול

Sapirid

New member
עזרה בתכנון הטיול

אני וחברה מתחילות את הטיול באמצע ספטמבר- היא לחודש ואני לחצי שנה +
מתחילות בלה ומשם יורדות עד לדלהי- היא צריכה לחזור לארץ באמצע אוקטובר..
מדלהי חשבתי לקחת טיסה לנפאל- כמה זמן מומלץ לטייל שם? לאחר מכן לחזור להודו?
אני רוצה לטייל גם בויאטנם לאוס קמבודיה וסרי לנקה ולבסוף גם בתאילנד, לא בטוחה איזה מסלול מומלץ לעשות מבחינת איזו מדינה קודם וכמה זמן לשהות בכל מקום
אשמח לעזרה
תודה וערב טוב :)

צול1

New member
כדאי שתקראי עוד

באמצע ספטמבר הדרכים של לה כבר נחסמות אם אני לא טועה אז לא תוכלו לנסוע לשם יבשתית אלא רק בטיסה. יש שם פסטיבל גדול באמצע ספטמבר, שווה לכן לבדוק עליו.
בכל מקרה מה מעניין אותך לראות? איפה את רוצה לטייל? בדרך כלל ישראלים די עוברים באותם מקומות, אז תתחילי עם קריאה מושכלת, תראי מה מעניין אותך בכל אחת מהמדינות שאת מתעניינת בהן ואז נדע לכוון אותך יותר.

T o m c o

Member
מנהל
מצטרף להצעתו של צול, התחילי מלקרוא עוד על המקומות, כדי שיהיה לך כיוון כללי שיעזור לך להחליט איפה תרצי לטייל ומה תרצי לראות.
לאחר מכן, בדקי את מזג האוויר הממוצע בכל אחד מהיעדים בכל אחד מהחודשים ונסי להרכיב מסלול על פי מזג האוויר, לדוגמה - מיותר יהיה להגיע ליעד מסויים בחודש שבו מזג האוויר הוא גשום או מושלג ואין אפשרות לטייל.
לאחר התאמת היעדים לחודשים - נסי להרכיב את המסלול מבחינה גאוגרפית - בדקי שזה מסתדר גם עם מיקום המדינות:
דוגמה לאיזה מסלול לא מתאים: הודו - לאוס -נפאל - ויאטנם - סרי נלקה - קמבודיה - תאילנד.
דוגמה למסלול יותר הגיוני: הודו - סרי לנקה - הודו - נפאל - ויאטנם - קמבודיה - לאוס - תאילנד..

אין שום הגיון בלקפץ מצד לצד במפה ללא צורך - הדבר גם ייקר משמעותית את המעבר ממדינה אחת לאחרת (טיסה אורכה יותר - לרוב המחיר יקר יותר), כמובן שיש מקרים שאין בהם ברירה דוגמת נפאל/הודו - ויאטנם.

למעלה