עזרה בתכנון הטיול

hudol

New member
עזרה בתכנון הטיול

אני ממריא להודו בתחילת מאי וחוזר בסוף אוגוסט. זו בדיוק העונה החמה בהודו ולכן הטיול מתרכז באזור הצפון. למרות זאת אני מעוניין "לטעום" גם מאזור דלהי ואוטר פרדש. השאלה אם להתחיל מאזור דלהי, למרות החום הכבד במאי (?) או שעדיף "לברוח" לצפון ולחזור לדלהי ואוטר פרדש באוגוסט, כשיהיה יותר נעים (?). בנוסף לכך הייתי רוצה לדעת אם ביולי-אוגוסט ניתן לטייל גם ברג'אסטן, או שגם בחודשים אלה עדיין מדובר בכבשן. אם אני מתחיל בצפון ומסיים במרכז, הייתי רוצה לבדוק את האפשרות להתחיל בנפאל ואחרי שבועיים שלושה לחצות את הגבול להודו. האם יש טעם לטייל בנפאל בתקופה זו של השנה? (כשההנחה היא שטרקים הם מחוץ לתחום במאי). אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש.

muga

New member
כמה תשובות או הצעות

באוגוסט חום אימים בדלהי והאיזור, וגם גשום. עדיף כבר להתחיל בדלהי ואוטר פרדש במאי ולא להשאיר אותם לסוף. עם זאת, תתכונן לחום רב ולחות גבוהה מאוד. אבל, לא נורא, אם רוצים - מתמודדים. יולי-אוגוסט - ממש אין מצב לראג'יסטן. הטמפר' גבוהות מאוד ויש גשמים רבים, בנוסף, הרבה עסקים סוגרים והערים ריקות. לא שווה את זה. תשאיר את ראג'יסטן לטיול הבא, יש הרבה מה לראות בצפון (אם בכל זאת תחליט להגיע לראג'יסטן, תשתדל להגיע כמה שיותר בסוף הטיול). נפאל - לא העונה. העונה מתחילה מאוקטובר-נומבמבר וממרץ-אפריל. חבל להגיע. אין לך המון זמן לטיול. סה"כ 3 חודשים. לעבור לנפאל רק בשביל להסתובב קצת בטמנדו והאיזור שגשום וריק - נראה לי רעיון לא מוצלח כל כך.. לעומת זאת - מיוני נפתחות הדרכים ללאדאק, שם תוכל לעשות טרקים, לחוות תרבות טיבטית, אפשר לעבור לקשמיר לשבוע, לטייל בכל איזור מנאלי והעמקים, דרמסהלה. ממש לא חסר... טיול נעים

מימי20

New member
עוד כמה הצעות

אני נחתתי בדהלי ב26 למאי שנה שעברה (ואוו עברה כבר שנה!!!) והחום לדעתי היה נסבל. הצפון מדהים אפשר לבלות בו הרבה יותר משלושה חודשים ככה שאל תדאג תהיה לך תעסוקה לך לספיטי וכינור במקום ללאדק פחות מתויר ויפיפה אני התאהבתי באיזור וברור לי שאחזור לשם תהנה
זו אני מקנאה

hudol

New member
עוד פרטים...

ספרי קצת, איפה היית, טיפים, המלצות... אל תתביישי... אשמח ללמוד מהנסיון שלך.

מימי20

New member
לגבי ספיטי

לחברה שלי ולי לא היה כל כך הרבה זמן להיות בספיטי כי היינו צריכות לחזור לדרמסאלה תוך חודש {היינו מוזמנות לחתונה של קנדית וטיבטי} ובחודש הזה רצינו להספיק גם את וראנסי ופושקאר (דחוף רכב...). אז בקיצור הקצבנו לספיטי חמישה ימים, ששתינו הרגשנו אחר כך שזה לא מספיק מצאנו עוד שתי בנות ושכרנו גיפ ונהג לחמישה ימים זה עלה משהו כמו 5500 רופי שהתחלקו ל4 ככה שזה יצא לא הרבה יחסית. היינו בקאזה,קיבר,וצ'אנגרטאל שמע סיפור: היה קטע שהנג שלנו החליט לקחת אותנו למין מקדש בודהיסטי, שחלק ממנו היה בשיפוצים ובהרחבה. אחד מהבנאים לקח את חברה שלי ואותי לאחת מהקומות ששיפצו נכנסנו (דרך החלון) וראינו חדר אמבטיה ענקי ומפואר בצורה מאוד יוקרתית ומאוד יוצאת דופן להודו. ניסנו לשאול של מי החדר הזה עומד להיות אך אפאחד מהטיבטים שם לא היה עם אנגלית מובנת, הבחור הוביל אותנו לחדר נוסף שבו היה פסל ענק ועדיין לא צבוע, נפרדנו מהבחור וחזרנו לגיפ ואז הנהג סיפר לנו שהמקום הזה עומד להיות המגורים של הדאלי לאמה לאחר שהוא יפרוש... ככה שאני יכולה להגיד שהייתי בשירותים של הדאלי לאמה. בכל מקרה אל תפספס גם את ארמיצר ומקדש הזהב. אתה מוזמן לשאול עוד דברים

hudol

New member
אז ככה...

האמת היא שיש לנו מסגרת טיול כללית, והאמת שגם די הרבה זמן (4 חודשים רק לצפון הודו). באופן כללי - נחיתה בדלהי, ביקור באתרים החשובים באזור (כמו הטאג' מהאהל - שלא נגיד שלא היינו....), ואז מתחיל בעצם הטיול האמיתי, כשנתחיל לעלות צפונה. (3 וחצי חודשים לכסות את אוטראנצ'ל, הימאצ'ל פראדש ולאדק). אני אשמח לשמוע המלצה על מקומות פחות מתויירים ששווה לבקר בהם (כי את המתויירים אני מכיר מהאינטרנט ומספרות העזר).

למעלה