עזרה בתכנון חופשה בצפון מערב ארהב וקנדה

placid1

New member
עזרה בתכנון חופשה בצפון מערב ארהב וקנדה

אני מנסה לתכנן חופשה משפחתית לקיץ.
כנראה שנטוס לונקובר, ניקח אוטו ונטייל במשך שבועיים מונקובר, לסיאטל, לפורטלנד ובין לבין. אשמח להמלצות ממי שביקר או מתגורר באזור על מקומות ורעיונות שלא מופיעים בחיפושים הרגילים כשמגגלים את המסלול. בנוסף, היינו שמחים לשכור בית למשך שלושה-חמישה ימים ליד מקור מים (רצוי מלוחים, אבל למיטב זכרוני הים נורא קר) חמים מספיק שניתן לשחות (אגם עם מים שקפואים גם בקיץ יש לי חמש דקות הליכה מהבית....), באיזה אזור הייתם מתמקדים? תודה!

debby12

New member
מנהל
כמה מחשבות

San Juan Islands - איים מקסימים ממערב לסיאטל - אפשר לקחת מעבורת. וונקובר איילנד גם מקסים.

אגם שאלאן בוושינגטון. היינו שם בבית שכור והיה מקסים. מזג האוויר שם חם בטירוף בקיץ, אבל האגם קפוא למרבה הצער.... מה שכן - היינו שם בפארק מים שבו הילדים וגם אני מאוד נהנינו, אפילו הלכנו פעמיים

https://www.lakechelan.com/

KallaGLP

New member
אכן, אגם Chelan וכל האזור שלו מקסימים.

אנחנו דווקא התרחצנו (באוגוסט) בלי שום בעיה ולא הרגשנו שקר במיוחד.
גם הכפר הבווארי Leavenworth, איזו שעה וחצי נסיעה משם, מהמם. ומסלול לאורך הערוץ והשפך של הנהר קולומביה.
עוד בוושינגטון: הפארק האולימפי, שייט בין האיים, מפלי סנוקוואלמי והמוזיאון של טחנת הכוח שם, הפארקים הלאומיים שבאזור הרי הקסקייד, החל מהר בייקר בצפון קסקייד, דרך הר רנייר (ההר הגבוה ביותר בשרשרת ההרים), לא לוותר על הר St. Helens שבדרום וושינגטון (זה ההר שבו הייתה התפרצות געשית מאוד רצינית בשנת 1980, שתועדה במצלמות וידאו וסטילס, וכעת יש שם מוזיאון מרתק, ובכלל כל הסביבה שם מקסימה ומרתקת מבחינה גאולוגית, כששהורים שלי ביקרו אותנו, אני חושבת שזה אחד המקומות שהכי הרשים אותם),] ואחר כך הר הוד שבאורגון (לא יודעת אם תגיעו עד צפון קליפורניה, אך אם כן - הר שאסטה, שהוא ההר השני בגובהו והדרומי ביותר בשרשרת הרי הקסקייד).
כפי שאמרתי, לא להחמיץ את שפך הנהר קולומביה שעל הגבול בין אורגון לוושינגטון - מרהיב, במיוחד אם עולים על העמוד הגבוה שבנקודת התצפית בעיר אסטוריה. על המסלול של קולומביה יש הכול - החל מנופים ממש מדבריים של מזרח וושינגטון וכלה ביערות מרהיבים ומפלים באזור הגבול בין שתי המדינות. ובכלל, ההיסטוריה של שביל אורגון מרתקת.
וכמובן - חופי האוקיינוס גם בוושינגטון וגם באורגון - אין מילים!
יש גם פארק עם כמה מפלים מרהיבים דרומית לפורטלנד.
אם מגיעים דרומה ומזרחה יותר - קרייטר לייק שבאורגון מהמם וגם מערות אורגון מעניינות, וגם מזמינות מאוד ביום חם.
בערים עצמן - יש לא מעט מוזיאונים. בסיאטל שווה לא לפספס את מוזיאון צ'יהולי, מוזיאון הפופ (במיוחד אם יש ילדים), את אזור הרציפים. תלוי כמה זמן יש - יש גם מוזיאונים נוספים טובים, כמו המוזיאון הנורדי, מוזיאון המדע, מוזיאון תעופה ועוד. אם יש כסף מיותר לזרוק ויום עם ראות טובה - שווה לעלות על המחט, הנוף משם מרהיב. כשבאנו לאזור כתיירים נהנינו מאוד משייט באזור ומטיול ברכב ה-Ducks, שניהם גם כוללים הסברים עם המון מידע מעניין על העיר והאזור.
באורגון יש מוזיאון לאומנות מרשים וגן סיני שמאוד אהבתי, יש את פארק וושינגטון העצום, ובו גן ורדים מקסים. אזור הטייל שעל שפת הנהר גם נחמד. להתרשמות אפשר לקחת סיור באוטובוס שעוצר בתחנות שונות בעיר, כולל המקומות שהזכרתי. כמובן, לחובבי ספרים, יש בעיר את מה שטוענים שהיא חנות הספרים העצמאית הגדולה ביותר בעולם. אישית נהניתי מאוד לבקר בה.
את הקולומביה הבריטית אני פחות מכירה כי עשיתי לשם רק גיחות קצרות, אך בקרבת ונקובר יש את Rockport State Park, את Pitt-Addington Marsh Ecological Preserve (גם אם מוותרים על כל היתר - זה באמת מקום מהמם במיוחד, וגם נהדר לצפייה בהמוני סוגים של עופות מים) ואת האזור של Sea-to-Sky Gondola ומוזיאון הכרייה המרתק Britannia Mine Museum.

placid1

New member

vinney

Well-known member
בטח ראית את זה בכל החיפושים

אבל בכל זאת אשים את זה פה - The Butchart Gardens, ובכלל וויקטוריה - עיירה מקסימה שאני תמיד מגיע אליה כשאני מסתובב באזור. מצטרף להמלצה על San Juan Islands, אני חושב שבאחד הפעמים לקחתי מעבורת לוונקובר איילנד שעברה דרך סן חואן.
&nbsp
כמובן, בואינג, לחובבי הטכנולוגיה והתעופה שביננו, ובשדה הדרומי של בואינג יש מוזיאון תעופה כללי ואפשר לשכור משם טיסה מסביב לסיאטל על איזו ססנה (The Museum of Flight).
&nbsp

למעלה