עזרה בתכנון טיול - מבלגיה והלאה

עזרה בתכנון טיול - מבלגיה והלאה

אני אמורה לטוס לבריסל במסגרת העבודה, ליום עבודה אחד. שכנעתי את בן הזוג לבוא איתי. אין לנו המון חופשות בלי הילדים, במיוחד בחו"ל אז רוצים לנצל ככל האפשר. בבלגיה טיילנו עם הגדולה כשהייתה תינוקת לפני כמה שנים ונראה לי קצת פחות אטרקטיבי (אני טועה?). האפשרויות שלנו:
לונדון - אני מאד אוהבת את לונדון ולא הייתי שם למעלה מעשור, אבל נראה שהרכבת מבריסל יקרה מאד. חוץ מזה, כיוון שהטיסה חזרה היא מבריסל יש לנו למעשה 3 ימים.
אמסטרדם - גם ל3 ימים. גם כאן הרכבות יקרות.

שאלות:
* מנסיונכן - האם נסיעה ברכבת אמורה לעלות בערך כמו טיסה או שאני מפספסת משהו? אני מבינה שהרכבת ללונדון יקרה (יש ים בדרך!) אבל למה לאמסטרדם?
* יש אפשרות טובה שלא חשבנו עליה?
* כשתתגבש החלטה סופית, אחזור עם בקשות להמלצות קונקרטיות.

תודה!

michal@gal

Active member
מנהל
גם בלגיה אטרקטיבית

אפשר בקלות למלא 3 ימים בטיול שכולל את בריסל, גנט וברוז'.

debby12

New member
מנהל
מה שהכי חשוב זה הזמן איכות ביחד...

אם כבר הייתם בבריסל, אז כמו שכתבו לך ברוז' מאוד יפה (ראית את הסרט ברוז'?) וגם חנט (Gent)

נשמע לי מוזר שהרכבת הרגילה לאמסטרדם כל כך יקרה (זו רכבת רגילה או שעכשיו פתחו קו יורוסטאר? כי הרגילה לא אמורה להיות כה יקרה)

יש גם יורוסטאר מבריסל לפריז שלוקחת 90 דקות כל כיוון... אבל זה לא זול. האתר של יורוסטאר מצא לי ב 288 דולר לשני מבוגרים הכי זול.

עוד אפשרויות: לשכור רכב וליסוע ללוקסמבורג דרך כל מיני עיירות בדרך. לקחת רכבת לעיירות החוף של בלגיה - קנוקה ואוסטנד. כאם אין שם מה לראות - זה רק אם רוצים להירגע ולהנות מהשקט.

באיזו חודש/תאריך הנסיעה? שואלת בגלל מזג האוויר.

תודה
דווקא בבריסל לא היינו

היינו בברוז', גנט, וכו'. נראה לי שננצל את ההזדמנות ללונדון, למרות שיקר יותר. יש למישהי המלצות עדכניות על מסעדות, בתי קפה, הצגות וכו'?

debby12

New member
מנהל
דווקא בלונדון אני לא מבינה הרבה...

הייתי שם לכנס לפני שנה בערך שכלל ארוחת ערב באחת מהרבה המסעדות של Jamie Oliver. אבל אני לא מצליחה לשחזר איזו. זה היה קרוב מאוד/כמעט צמוד לבורסה לניירות ערך וקרוב מאוד לכנסיית סיינט פול עם הכיפה המפורסמת (אפשר היה לראות אותה מהחלון...

עוד איזור נחמד שפעם הייתי פה היה ה inner courts of temple - יש שם אולמות שבהם צילמו את הארי פוטר. אני לא יודעת מתי ואיך יש גישה לציבור - תבדקי... זה כמו מין קיבוץ כזה באמצע העיר.

בבריסל הכי כיף פשוט ללכת לאיבוד בסמטאות שבאיזור הגראנד פלאס - בעיקר גאלרי דה לה ריינה או בחנויות לאורך אווניו לואיז (Avenue Louise)- מתחילים מתחנת מטרו לואיז שם הרחוב מתחיל

מסעדות מוצלחות בבריסל

La Mess וגם La Manufacture. יש גם מסעדות דגים מוצלחות בפלאס סט. קאתרין. המסעדות/מלכודות-תיירים ליד הגראנד פלאס פחות מוצלחות בעיני...

לצמחונים וחובבי סלטים

https://www.facebook.com/Leperroquetbruxelles/

היא לא מפוארת אבל מאוד נעימה

למעלה