עזרה בתכנון כספי לתאילנד

ofri442

New member
עזרה בתכנון כספי לתאילנד

שלום
אני ובן זוגי נוסעים ל50 יום במזרח הכוללים 7 ימים בסינגפור ו- 43 ימים בתאילנד.
התקציב שלנו הוא כ- 30,000 ש"ח לאדם לא כולל טיסות, כלומר: טיסות פנים, מלונות, אטרקציות, אוכל וקניות.
ובמילים אחרות: 600 ש"ח ליום.

אנחנו רוצים להזמין חלק מהדברים מראש, אבל חוששים שלא נדע לאמוד את רמת הטיול שהתקציב שלנו מממן, ונשאר בלי כסף.
אשמח לקבל טיפים והמלצות, ובעיקר להבין כמה כסף אנחנו יכולים להוציא ביום על מלון (לאדם) כך שעדיין ישאר לנו כסף לעשות אטרקציות (והרבה) ולכל השאר.

תודה
עופרי

T o m c o

Member
מנהל
אגיד על זה שני דברים: הראשון מעט ארוך - אין יכולת לתת תשובה ודאית לגבי האם סכום הכסף יספיק. ישנו שוני משמעותי בהוצאות בין אדם לאדם, אין יכולת להגיד מה הולכת להיות ההוצאה של אדם אחר. אין יכולת להגיד בוודאות מה הולכת להיות ההוצאה שלי בטיול הבא שיהיה לי...

יש המון משתנים -
החל מעלות לילה במלון - הכל תלוי ברמת המלונות, באיכות הנדרשת, בתשתיות הנדרשות במלון, יכול להיות החל מ12 דולרים ללילה בגסט האוס מסכן, ועד 250 דולרים למלון חמישה כוכבים.

דרך עלות הנסיעות ודרכי המעבר בין התחנות - לצורך העניין, נסיעה צפונה מבנגקוק לצ'יאנג מאי אפשר לעשות במגוון דרכים, החל מהזולה ביותר באוטובוס, דרך רכבת יום, רכבת לילה ועד טיסה שתקצר את הכל לשעתיים ותעלה הרבה יותר מאוטובוס של חצי יממה.

עלות האטרקציות - לקיחת יום טיול בעלות של 1000 בהאט לאדם שיקח אותכם בסיור מודרך למקדש הזה, דרך חוות הסחלבים ההיא והשוק ההוא, ובדרך יסביר לכם המדריך על איך ומה.... או לשכור רכב או אופנוע ב250 בהאט ליום (לקטנוע פשוט, ללא דלק), לקנות מפה ולנסוע לבד לחפש את אותם שני אתרים...
ומה עם המסאג' בסוף היום לשחרור הרגליים התפוסות? או הגב מהתיק שסחבת כל היום?

בנוסף יש גם את משתנה האוכל - תלוי אם תסתפקו בלאכול בדוכן ברחוב את האוכל הפשוט והמקומי שסביר שבעלות של כ150 בהאט תוכלו לקבל את המנה שתשביע אתכם לכמה שעות טובות, ובאותה מידה תוכלו גם למצוא מסעדה מערבית בעלות של כ-600 בהאט לארוחה ואף יותר.
כמו גם יש את משתנה הנשנושים - ארטיק מדי פעם בseven eleven הקרוב, בקבוקי מים, קולה, בירה או כל חטיף אחר ועד פרי עסיסי בפינת הרחוב או שייק בננה-קוקוס בשוק הלילה.

משתנה הקניות - הוא משתנה מאוד קריטי - כמה קונים ואיפה? בשווקים או בקניוני המותגים? באיזה כמות? - חולצה אחת במקום הזה וחולצה נוספת במקום ההוא, ושלישית בכלל בעיר אחרת או את הכל במקום אחד ואז אולי להתמקח ולקבל הנחת כמות. זה משהו שאין דרך לדעת, פתאום מוצאים בגד שאוהבים, פתאום מתקלקלת המצלמה וצריך לקנות חדשה, פתאום.. אין דרך לצפות מראש.

אין דרך לאמוד כמה כסף בדיוק תוציאו פשוט כי יש המון משתנים, שתלויים במידה זו או אחרת במשתנים האחרים (דוגמת האוכל, יושפע בוודאות מרמת המלון והשירותים המסופקים בו (א. בוקר) או דוגמת הנסיעות - המלון מוציא רכב משלו לאיסוף משדה התעופה ללא עלות, או שצריך לתפוס מונית שתעלה 350 בהאט משדה התעופה למרכז בנגקוק).

הדבר הכי מדוייק שאני יכול להגיד זה שאפשר לעשות טיול של 50 ימים לשני אנשים ב30 אש"ח ולהגיד באותה הנשימה שאפשר בקלות מאוד שזה יעלה גם הרבה יותר וגם בפחות אני מאמין שאפשרי, הכל תלוי בכם.
הכל תלוי במה אתם רוצים, מחפשים, עושים, קונים, אוכלים ושותים.

השני הקצר יותר - אסייג ואומר שאני לפני שלוש שנים טיילתי עם אחותי לתקופה בת 50 יום, בתאילנד, לאוס, ויטנאם וסין (שבועיים וחצי, חמישה ימים, שבועיים וחצי, עשרה ימים) בחודשים אפריל ומאי, בתקופה זו, כולל טיסה פנימית בתאילנד (סאמוי - בנגקוק), טיסה ללאוס (צ'יאנג מאי - לואנג פראבנג), טיסה לויטנאם (בנגקוק - סייגון), טיסה לסין (האנוי - שנגחאי) ופנימית בסין (שנגחאי - בייג'ינג). וכולל טיולים ואטרקציות, כולל הכל הוצאנו בערך 13 אש"ח לאדם (26 אש"ח סה"כ) - לא התכלבנו ולא ישנו בגסט האוסים סוג ד' שעולים חמישה דולר ללילה, (מלון חביב שעולה 12 דולר ללילה לזוג בויאטנם כבר יצא לנו לראות, והוא אפילו היה ברמה טובה, כולל ארוחת בוקר, ממוזג, מקלחות בחדר וממוקם באיזור המרכזי בקרבת שוק הלילה), נסענו במגוון אופנים בעיקר בשביל החוויה - רכבת לילה, מעבורת, אוטובוס לילה, אוטובוס יום, טיסות, מוניות וטוקטוקים. שכרנו קטנועים בחלק מהמקומות, אכלנו במגוון מקומות שונים עם עלויות שונות, החל מ30 בהאט למנת אורז עם בשר ופחית קולה ועד 350 בהאט להמבורגר 300 גרם עם תוספות בביסטרו אמריקאי.

בשלושה מילים

קשה מאוד לדעת (ויש לא מעט שרשורים בנושא)
בדיוק כפי שאמר TOMCO קשה מאוד לדעת והכל תלוי בכם.
על מנת לא להיתקע קחו אתכם כרטיס אשראי בינלאומי בנוסף למזומן
ולטרוול (אם רציתם לקחת טרוול)

בהצלחה

ofri442

New member
תודה!

קודם כל תודה על התשובה והפירוט.

אני צריכה להודות שאנחנו די מפונקים. לגבי האטרקציות אנחנו רוצים לראות ולעשות הרבה- למשל בדוגמא שנתת אם באמת סיור כזה עולה 1000 בהאט זה מחיר שאנחנו מוכנים לשלם על דבר כזה.
לגבי הנסיעות אנחנו גם מתכננים לקחת טיסות ומעבורות, ולא אוטובוסים ורכבות. רוצים להספיק להיות בהרבה מקומות ולא לבזבז זמן על הנסיעות.
אוכל אני דווקא מחכה לאכול בדוכנים בשוק, ונשנושים כמו שאני מכירה אותנו יהיו די הרבה.
לפי זה אני רוצה להתאים את המלונות ככה שיהיה את הכי טוב שאפשר בתקציב הקיים.

מאמינה שאם נוציא כ- 100-200 ש"ח ללילה לאדם על מלונות זה ישאיר לנו מספיק כסף להתפנק בשאר הדברים?
ובכללי האם זה תקציב שנחשב גבוה או נמוך? אנחנו חיים בסרט שזה יספיק לנו לכל הפינוקים ומלונות 3-4 כוכבים?

תודה רבה
עופרי

קרלטון

New member
תגובה

עלויות חדר במלון משתנות בצורה דרסטית לפי התקופה בשנה שאתם מתכננים להגיע. אם אתם מדברים על אוגוסט-ספטמבר התמונה שונה לגמרי מאשר אם מדברים על דצמבר-ינואר.

אם אתם לא מגיעים בשיא העונה אלא נגיד בחודש הקרוב, ומזמינים אונליין, אז 100 ש"ח לחדר לאדם (או 200 ש"ח לחדר שכן אתם ביחד בחדר..), יתנו לכם מלון די בסיסי. הוא יכול להיות נוח, אבל אי אפשר לקרוא לזה מפנק. לעומת זאת, 200 ש"ח לאדם, או 400 ש"ח לחדר, כבר כן יעלו משמעותית את רמת הנוחות והפינוקים. אני בדרך כלל אהיה מרוצה מאוד ממלון בתקציב כזה, למרות שכמובן תמיד אפשר לעלות.

מה זה מפנק? מה זה נוח? מה זה רמה מספקת? לאנשים שונים יש הגדרות שונות. וגם לאותם אנשים ההגדרות יכולות להשתנות בשלבים שונים בחייהם. אבל, כדי לתת איזו אינדיקציה אובייקטיבית - אם משווים נגיד למלונות 4 כוכבים בארץ, אז התקציב של 400 ש"ח לחדר בתאילנד יתן לכם לפחות את אותה רמה מבחינת facilities. מבחינת שירות ויחס לאורח, אין בכלל מה להשוות - גם במלון של 1,000 באט, או בגסטהאוס של 700 באט בתאילנד, אפשר לקבל בדרך כלל שירות טוב יותר מאשר בכל רמה של מלון בארץ.

בואו נדבר קצת תכל'ס. חדר (לא סוויטה) במלון כמו Majestic Grande במרכז בנגקוק עולה בספטמבר 270-400 ש"ח. הייתי שם באפריל האחרון. בשבוע שעבר לעומת זאת, הייתי במלון מרינה בת"א שעלה לי כ- 1,000 ש"ח ללילה, ועוד לא הגעתי בסוף השבוע. אני יכול להגיד לך בלי להסס לשנייה שהמלון התאילנדי שם בכיס הקטן את המלון התל אביבי בכל פרמטר ופרמטר שאפשר לחשוב עליו.

http://www.sawadee.com/hotel/bangkok/majesticgrande/

T o m c o

Member
מנהל
מסכים - לא פירטתי אצלי בכלל על משתנה העונה באשר למלון בתאילנד והכיס שמכיל את המלון בתל אביב - ללא צל של ספק!

T o m c o

Member
מנהל
אני חושב ש... אפשר למצוא מלונות טובים באיזור מרכזי בסביבות המחיר 100-200 ש"ח
לדוגמה:
בנגקוק - Centrepoint Pratunam - מעט יותר.
צ'יאנג מאי - Raming Lodge
סאמוי - The Loft Samui

אלה כאלה שאני מכיר וביקרתי בהם, כולם כוללים ארוחת בוקר, חדר ממוזג, עם מיטה זוגית או שתי מיטות Twin, ממוקמים באיזור המרכזי יחסית.

אני מאמין שאפשר להסתדר עם 400-500 ש"ח ליום על כל שאר ההוצאות שהן לא המלון, בטיולים הארוכים מיום אחד אין את משתנה המלון וההוצאה כוללת את כל תכולת היום, כולל מזון ומה שמסביבו...
נסיעות - טיסות יקרות בהרבה מרכבות או אוטובוסים, אך חוסכות המון שעות שמפסידים על נסיעה - יכול מאוד בקלות להפר את המאזן של 500 השקלים ליום, טיסה יכולה להגיע גם ליותר ממאה וחמישים דולרים לאדם, הכל תלוי בחברת התעופה, בשעת הטיסה ובמועד הרכישה (לרוב מוקדם יותר = זול יותר).

אני לא יודע להגיד אם התקציב נחשב נמוך או לא, אני רק יודע להגיד שבטוח אפשר להסתדר עם פחות (לדוגמה גסט האוס פשוט יכול לעלות גם 35-50 ש"ח ללילה) ואפשר גם באותה המידה ובהרבה יותר קלות להוציא גם פי עשר מסכום כזה ליום.
אני לא יודע להגיד מה דירוג הכוכבים של המלונות שנתתי למעלה - זה נראה לי לא משנה, אפשר למצוא גם גסט האוס שיש בו מיזוג וארוחת בוקר, שיהיה מפנק ויענה על הצרכים שלכם.

כמו שכבר אמרתי - כל כמות ההוצאה תלויה בכם! אתם אלה שתגידו כמה אתם מוכנים להוציא..

אני אישית הייתי לוקח גם כרטיס אשראי כגיבוי ופתרון לעת הצורך במידה וחורגים מהתכנית של 30 אלף השקלים שהוקצבו, ומגיע מראש בגישה של "יעלה כמה שיעלה", אבל כן משתדל לשמור על סטנדרט מינימלי ואחיד שעונה על צרכיי ומספק אותי, לא זול מדי, לא יקר מדי, לא מתחיל להתחשבן עכשיו על כל שקל שאני מוציא, ולא מתחיל להתמקח על כל 100 בהאט הנחה שאני יכול להוציא מהמוכר המסכן בשוק על רכישה של חמש חולצות (כלפי זה צריך לזכור שלנו זה בסך הכל 11 ש"ח. ולא תמיד זה מה שישנה את המאזן הכלכלי של הטיול כולו.
בנוסף הייתי עושה מעת לעת חישובון גס של כמה נשאר... ובהתאם לזה מתכנן מה הלאה. (אם השימוש במזומן - סופר מדי כמה ימים כמה נשאר, ואם באשראי - מפעיל מראש בארץ שירות של סמס לפלאפון בשעה קבועה אחת לשבוע עם מצב חשבון עדכני.)

באשר לשיחות לארץ (לא כתבתם אבל בטח תזכרו בזה בקרוב) - אני ממליץ לכם במידת האפשר להשתמש בסקייפ על גבי WiFi, ובמידה ולא - לרכוש סים מקומי, בתשלום מראש ולטעון אותו מעת לעת בחנויות Seven Eleven. (עלות של כ-4 בהאט לדקה לישראל)

אבשלום68

New member
בואי ואעשה לך חשבון

במטבע מקומי
תהפכי את זה לשקלים/דולרים אח"כ
http://www.xe.com/currencyconverter/
לינה - גסט האוסים טובים ברמה של מזגן מקרר מקלחת חמה טלוויזיה בחדר וב90% מהמקרים גם ווי פי.
תוכלי למצוא בבנגקוק בסביבות ה800 באהט לזוג!!!! 400 לאדם לפעמים כולל ארוחת בוקר

http://www.khaosan-hotels.com/
http://www.newsiam.net/ns/index.php
בציאנג מאי יש המון במחירים האלה
לדוגמה
http://www.booking.com/hotel/th/man...id=ebf5bf106c16f98325ea7120c4a5bc3e58103dfaX1
באיים מעט יותר יקר ותשלמי כ 1000 באהט ללילה לזוג.
אוכל - כ 300 - 400 באהט ליום לאדם לאוכל תאילנדי אוכל מערבי הרבה יותר יקר
נסיעותקחו בחשבון כ 100 באהט ליום לנסיעות עירוניות במוניות
קחו בחשבון נסיעות בין עירוניות גם כן כ 100 באהט ליום ואני ממליץ לכם בגלל בעית תקציב שיש לכם כן לנסוע ברכבות לילה זה אמנם עולה רק 10 דולר פחות מטיסה
(במידה ומצאתם טיסה זולה...) אבל אתם חוסכים לינה בכ 30$..... והנסיעה ממש כיפית ברכבות לילה בתאילנד.
אתרים - כדאי שתעברו על האתרים שברצונכם לבקר ותוכלו לדעת עלויות בגדול טיול של יום שלם עולה בין 1200 ל1600 באהט לאדם כולל ארוחת צהרים
טיול של חצי יום - כ 600 - 800 באהט
לדעתי אפשר להסתדר - רק הוצאות כלכלה וטיולים בכ 2500 באהט ליום.
קניות בילויים שתיה חריפה מסאג'ים וכו' תלוי בכם ןבכמות......

קרלטון

New member
מזגן + מקלחת חמה + טלוויזיה + וייפיי

זה צרכים בסיסיים
זה לא פינוק!

פינוק זה לפתוח את העיניים ולידך יש כפתורים ששולטים בכל מנורה בחדר ובמסך השטוח הגדול, להרים את הטלפון - להגיד שאתה רוצה קפוצ'ינו ותוך 5 דקות מגיע אחד כזה, איכותי עם מקל קינמון בתור כפית ועוגיה משובצת בוטנים שבאה כחלק מה"מנה"..

פינוק זה שבמקלחת יש לא זרזיף סמלי שמגיע ממתקן חימום תאילנדי סטנדרטי מקומי אלא מקלחת מי גשם מרווחת ובצד לפחות אמבטיה גדולה אם לא ג'קוזי ולא לשכוח סט טואלטיקה על הכיור כולל כיסוי ראש מניילון לטובת המין היפה שלא יכול להסתדר בלי דבר כזה, מראה גדולה, בארון נעלי בית וחלוק חובה!

פינוק זה לא חלון פיצקי אלא נוף רחב של כל העיר מאחת הקומות במלון... שטיח רך כדי שלא יהיה קר ברגליים כשהמזגן עובד שעות נוספות ולא לשכוח שהקצה של נייר הטואלט בחדר השירותים צריך להיות מקופל בצורת מניפה יפה ולא מונח לו סתם כאילו כלום!

אבשלום68

New member
אז מה רצית להגיד במה שכתבת?

שיש מלונות יותר טובים בתאילנד?
כל אחד ומה שחשוב לו.
לאחד חשוב קצה נייר הטואלט
לשני הקצה הזה מעניין את ה....

קרלטון

New member
כיוון

שהשואלת הצהירה מפורשות שהיא "די מפונקת", ראיתי לנכון לפרט מספר דוגמאות של פינוקים שכן זמינים בתקציבים שציינה.

קרלטון

New member
וכיוון

שמותר גם להתפנק, ולגיטימי לגמרי להנות גם מהדגשים הקטנים שלא באמת נחוצים לנוחות הבסיסית, אלא מהווים משהו מעבר לכך.

משום מה נתקלתי יותר מדי פעמים (דווקא לא בפוסטים שלך) בגישה שמגנה את המותרות בטיול כאילו יש בזה משהו ממש פסול - העניין לא ברור לי, מי שלא מעוניין במקלחת מרווחת או בנוף מהחדר מקומה 15, באמת לא יהיה אף אחד שיכריח אותו לקחת דווקא את אפשרויות הלינה האלה. זה אחד הדברים היפים בטיול / נופש בתאילנד - מצד אחד אפשר להסתדר בה לא רע בכלל גם עם תקציב בסיסי ביותר, ומצד שני, למי שכן רוצה להתפנק יש את ה-facilities המתאימים והשירות מעל ומעבר, בעלויות שלא רק עשירים בלבד יכולים לממן.

sailor

New member
כל אחד והבסיסי שלו

בארץ, בקיץ, מאפריל עד אוקטובר אני מתרחץ רק במים קרים, אז בתאילנד ושכנותיה אני ממש לא צריך מים חמים.

בבית אין לי טלביזיה, מה אני צריך אותה במלון?

לחדר אני בא לישון, לא לראות נוף. החלון סגור בגלל המזגן, אז מה אכפת לי מה יש מעבר לו?

אני מעדיף לאכול אוכל מקומי, לא רום סרויס מערבי.

קפה - אני מביא את הקפה שלי ומכין קפה תורכי לבד. אם אין ברירה, יש אספרסו כמעט סביר בזול (לא בסטארבאקס חו"ח)

קרלטון

New member
לך

אני ממליץ על גסטהאוס בשם Apple באחת הסמטאות הקטנות מכיוון רחוב רמבוטרי, כשהייתי שם לפני כמה שנים חדר (אם אפשר לקרוא לזה חדר) עלה 60-80 באט, יתכן שהיום החזירים האלה גובים מחירים מופקעים של 100-120 באט. אין מקום לדאגה, אף פינוק מיותר לא תקבל שם

קרלטון

New member
לא מרמבוטרי, אלא סמטה

מרחוב פרה-אטיט. לא בחלק שמקביל לנהר, אלא אחרי שפונים ימינה.

sailor

New member
אני לא מתכלב

חדר עם מזוג עולה הרבה יותר מזה.
קרוב ליציאה האחורית של הקשר הישראלי לשעבר היה גם דורמיטורי עם מאורר בחצי ממה ששילמת, אני שילמתי קצת יותר מ-200 בהט ל-3 ימים מראש בסאואדי סמייל. כשחזרתי לישון היתה במקום שריפה, באגף השני, לא של החדר שלי, והעבירו אותי לסואדי קרונגטפ המפואר שעונה לכל בקשותיך למעט רום סרויס לכל שלושת הלילות :)
מחיר החדר שם היה אז 600 בהט ללילה והם לא העלו כמעט.

ofri442

New member
תודה!

אז מה בעצם אתה אומר? אם אבשלום טוען ש- 2500 בהאט ליום להכל חוץ ממלונות וקניות, אז אני יכולה להגיד ש- 3500 בהאט יאפשרו לי את כל השאר שאמרת?

עכשיו יש לי חשק לעוגיה משובצת בוטנים... :)

קרלטון

New member
כן

אבל גם מחוץ למלון אפשר לבזבז, כן?
אני יכול להסכים עם אבשלום שאין בעייה להתקיים על 300 באט עם אוכל תאילנדי, אבל את צריכה לקחת בחשבון את המקרים יוצאי הדופן בהם את אוכלת משהו אחר. אם מדי פעם תרצי להשתולל קצת במסעדה טובה (ולא בהכרח קשור לאוכל מערבי או לא. מסעדה יפנית / הודית טובה או גם הזמנה של סט רחב של מנות תאילנדיות / מאכלי ים במסעדות כאלה ואחרות יעלו משמעותית את התקציב שלך, שייקים פה ושם, גלידות וקינוחים, שלא לדבר על אלכוהול - ה-300 באט ליום לא יכסו את כל זה...

כלומר, הייתי ממליץ להתחיל עם תקציב נמוך יותר למלון, ואז לראות איך השאר מסתדר לך בפועל. הרי בכל מקרה לא תזמיני מראש את כל הימים בתאילנד. אז, במידת הצורך, תוכלי להעלות או להוריד את הרמה.

ofri442

New member
תודה רבה רבה!

עזרת לנו מאד
יוצא לנו פיקס אם לוקחים מלון ב- 150-200 ש"ח גג ללילה לאדם.

תודה!

למעלה