עזרה בתכנון מטבח - מחיר למשתכן

עזרה בתכנון מטבח - מחיר למשתכן

שלום חברים
אנחנו לפני סבב מקומות לרכישת מטבח בדירה חדשה נבנית במסגרת פרויקט מחיר למשתכן בראש העין.
הייתי שמח לשמוע\לראות רעיונות או טיפים שלכם לגבי תצורת המטבח (לנו אין שום רקע אדריכלי או עיצובי)
מצורפת תוכנית הדירה
תודה מראש לכולם!

מרי פופ

New member
המחיר למשתכן ניתן להזיז דברים בזמן הבניה?

בכל מקרה המטבח מאוד קטן, ממליצה להוסיף בילט אין לצד המקרר ועוד אי עם אחסון וישיבה, אין הרבה מה לעשות מעבר כי המקום שהוקצב למטבח מאוד מצומצם ותחום עם ויטרינה

לצערי לא ניתן להזיז כלום בזמן בניה, רק אחרי קבלת מפתח

חשבנו על הוספת אי, השאלה מה עדיף, אי שמתחלי מהקיר (חצי אי), או שאי נפרד. וגם האם זה לא יתפוס יותר מדי מקום מהסלון?
תודה

מרי פופ

New member
אני חוששת שאין לך ברירה אלא אי במרכז ברוחב 90 לישיבה ולאחסון

חייבים לייצר עוד מקומות אחסון המטבח ממש קטן.

מבחינת מקום נוספ לאחסון - יש לנו מחשבה

אנחנו נבטל שירותי אורחים ונהפוך אותו למזוה, לדעתי זה ייתן לנו מספיק מקום בנוסף למה שיש ולאי..חשש שלי הוא מחוסר במשטחי עבודה\מקום לתמי 4..

מרי פופ

New member
החשש מוצדק, אבל לעשות מטבח "ח" ברוחב משטח של 240

ברוחב משטח של 240 (נגיד שנצא עד הויטרינה עם המטבח...) זה מטבח צר מידי עם בקושי מטר באמצע. עבור מטבח "ח" הכלל שלו הוא לפחות מרחב של 265 ואין לך את זה לכן הכי הגיוני אי באמצע.
לגבי שרותי אורחים, בהחלט בעד לבטל ולעשות אחסון יפה שפונה לפינת האוכל ולכניסה.
&nbsp
באופן עקרוני, אם יש לכם אמצעים לקבל את הדירה ולעשות בה שינויים אחרי קבלת מפתח, הייתי מנסה תכנית שבה מטבח מקבילים על הצלע הארוכה של הסלון והסלון איפה שהמטבח .

החלפה בין המטבח לפינת האוכל

מרי פופ,
במקרה של הרחבת שטח פינת האוכל על ידי ביטול שירותי האורחים, לא היית ממליצה להחליף בין מיקום פינת האוכל למיקום המטבח?

(שואל מתוך סקרנות גרידא,
ובנוסף, מודה שלא מבין את ההיגיון בתכנון פתיחת דלת הכניסה לתוך פינת האוכל, ולא לכיוון הסלון.)

מרי פופ

New member
אני בכלל לא מנסה להבין את ההגיון כי אני רואה דירות הזויות

ואיומות, מתוכננות רע ולא ברור למה התכוון המשורר (האדריכל..).
הבעיה שבהעברת המטבח לכניסה (לאחר ביטול שרותי האורחים מן הסתם היא שהאיזור הזה גם כן קטן מידי ברוחב וגם שאין בכלל לחלון בסביבתו, לי אישית זה קצת מפריע.

למעלה