עזרה בתכנון מנה

argalit

New member
עזרה בתכנון מנה

אתמול הכנתי רטטוי מפלפלים צבעוניים, זוקיני, חצילים בלאדי (בלאדי זה גורמה?
),בצל סגול ועגבניות, כולם חתוכים לקוביות קטנטנות ושוות, מוקפצים בשמן זית ומתובלים במלח, פלפל שחור וטימין. הסתכלתי על היצירה הצבעונית והיפהפיה וחשבתי איך להפוך אותה למנה ראשונה. חשבתי על טארט - קלתית בצק פריך, עליו קילופי גבינת עזים, מעל הרטטוי ועליו תערובת ביצים ושמנת. יש לי תחושה שזה יהיה טעים אבל הרטטוי יאבד הרבה מקסמו. אחר כך חשבתי על דסקית סלק אפוי עם ויניגרט שומי, ומעליה הרטטוי מעוצבים בפורמה. כאן יש לי תחושה שזה יהיה יפהפה אבל לעומת זאת לא טעים במיוחד.. יש רעיונות?
 
רעיונות

* למלא רביולי. * לכסות רביולי פתוח. * למלא טארטלטים (בלי גבינה, ביצים ושמנת - רק הרטטוי). * לגוון את טעם הרטטוי עם מעט חומץ בן יין אדום ומעט חומץ בלסמי, למלא טארט או טארטלטים, ולהניח מעל נתחי שרימפס או סלמון מבושלים בשמנת. ווריאציה לרעיון הסלק: הויניגרט יוסיף חומציות לרטטוי, אותה אפשר לאזו במתיקות הסלק: פורסים סלק לפרוסות דקיקות, מבשלים את הפרוסות 2-3 דקות בסירופ סוכר, מוציאים ומייבשים כמה דקות. לקבלת פרוסות קריספיות: אופים או מטגנים בשמן עמוק וחם.
 

argalit

New member
תודה! תודה! כמה שאלות

מה זה רביולי פתוח? אם אני אניח את הרטטוי פשוט בתוך קלתית אפויה (פריך? פילו? עלים?) זה לא יצא יבש מדי? יהיה נח לאכול את זה? נשמע לי קצת מתפרק.. שוב תודה.
 
תשובות

רביולי פתוח עשוי מדף אחד של אותו בצק רביולי המשמש להכנת כיסונים. כבסיס לטארטלט רטטוי הייתי בוחר בצק פריך או פילו. אם להערכתך הרטטוי יבש מדי, תוכלי להעשיר אותו: אפשר להקפיץ את הירקות בשמן (כפי שעשית), אבל להוסיף בוקה גארני ולהגדיל את כמות הירקות ברבע בערך. כשהירקות מוכנים (מבושלים אך עודם פריכים) מוציאים 3/4 מהכמות לרטטוי, וממשיכים לבשל את הרבע הנותר עד שמתרככך ומגיר נוזלים. מסננים (מועכים היטב במסננת) ומצמצמים את הנוזלים בתוספת מעט סוכר חום או דבש (לצבע, לא חובה) עד שמתקבל רוטב במרקם של סירופ קל, ומתקנים תיבול. את הרוטב הזה מוזגים על הרטטוי.
 
ישמע קצת מוזר אולי, אבל לדעתי

יחמיא מאוד לרטטוי טוב ועשיר לשים אותו על "צלחת" של פירה טוב ועשיר. רטטוי הוא כזו מנה של בית, למה לא ללכת עם זה עד הסוף? את יכולה להכין "קלתיות" מפירה על ידי זילוף על נייר אפייה (כמו תחתיות לפבלובה), ואפייתם להזהבה קלה. יש לי מתכון יותר מדוייק בספר, אם תחליטי ללכת על זה אני אקליד אותו עבורך.
 

argalit

New member
פירה נשמע לי רעיון מצויין.

דווקא לא אפוי ואולי לשלב את הרעיון של השף ולהניח שני שרימפים בעיגול מעל. נראה לי יופי של מנה. עכשיו צריך לחשוב על עיקרית, קינוח ומוזמנים
תודה לכולם!
 

ניני4

New member
רעיון נוסף

כל הרעיונות האיטלקיים מצוינים כאן, כפי שכתבו לך- בשילוב פסטות מסוגים שונים. אבל אפשר גם להגיש עם כבד עוף מוקפץ . אפשר לעשות העמדה כזו יפה של נתח כבד ועליו רטטוי ולבזוק למעלה צנוברים מטוגנים בשמן זית או שקדים קלויים או מטוגנים. יחד עם משולש טוסט בצד, זו מנה-מנה. אם את רוצה ללכת על מנה צמחונית, אפשר לעשות את אותו הטריק של רטטוי, צנובר וטוסט, יחד עם גבינת עיזים עטופה בפירורי לחם ומטוגנת. או למלא סלמון מעושן ברטטוי ולהגיש לצד גבינת שמנת ( כמו פילדלפיה ודומיה) ובזיקה על שמן זית ממעל, לחבר בין הטעמים. רטטוי זו מנה שווה ביותר :))
 
למעלה