עזרה בתכנון מסלול קמבודיה ויאטנם לאוס

sapir158

New member
עזרה בתכנון מסלול קמבודיה ויאטנם לאוס

שלום לכולם
בהמשך גם להודעתי הקודמת
הכיוון הוא להמשיך מנפאל לויאטנם לאוס קמבודיה ומשם לחזור לדלהי.
השאלה שלי היא באיזה סדר להגיע לכל אחת מהן בהתחשב שאני רוצה לעשות כמה שפחות טיסות, ולחזור לדלהי אחר כך?
תודה מראש

T o m c o

Member
מנהל
לדעתי אם את רוצה לעשות הכי מעט טיסות, הכיוון צריך להיות אחר
אין שום הגיון (גיאוגרפי,לא יודע לגבי אקלימי) בלהתחיל בנפאל, לטוס חמש שעות לויאטנם, לעשות ויאטנם, לאוס וקמבודיה ולטוס עוד פעם 5 שעות להודו שנמצאת ליד נפאל מבחינה גיאוגרפית.
&nbsp
לדעתי עדיף לבדוק אפשרות של לעשות את הודו ונפאל עם מעבר יבשתי ביניהם ולעבור משם מזרחה לויאטנם, ולהמשיך ללאוס וקמבודיה בהתאם לכיוון בו עושים את ויאטנם (אם מצפון לדרום - קמבודיה ואז לאוס, אם הפוך, הפוך)

sapir158

New member
אני מגיעה מדרום הודו

ולכן מתחילה מנפאל.. וכמובן שזו מגבלה של אקלים ומונסונים
אז משדה התעופה בבנקוק /או בצפון תאילנד (איזה שדה תעופה יש שם) עוברים לויאטנם בכל מקרה?
ואבדוק את הסיפור לגבי העונות בצפון הודו בתקופה המדוברת

sapir158

New member
אה ומגבלה שלא ציינתי היא הויזה

שנגמרת לי ב1.7 .. והטיול המתוכנן הוא עד אמצע ספטמבר.. זה או להיות חודשיים בצפון וחודשיים וחצי במדינות המדוברות או להפך ודווקא נראה לי שאת אזור ויאטנם לאוס קמבודיה אפשר למצוא גם בחודשיים או פחות

sapir158

New member
סליחה חודש וחצי בדרום

כי בנפאל אסיים בערך באמצע אפריל
בקיצור אני די סגורה על לעבור לאיזור תאילנד ולחזור לצפון הודו אחר כך בגלל הויזה

T o m c o

Member
מנהל
לא הבנתי כלום! גם לא הבנתי איך בנגקוק נכנסה פתאום תמונה?
תעשי לי סדר כרונולוגי מחדש, בצורה ברורה יותר שיהיה לי קל להבין.
מתי נוסעת? מאיפה מתחילה? באיזה חודש עוברת? לאן? וכך הלאה...

לגבי נאפל

קחי בחשבון שיש עונות ליציאת טריקים בנפאל.
ותחשבי שוב לגבי הודו נפאל במעבר היבשתי כפי שאמר לך tomco
&nbsp
&nbsp
&nbsp

T o m c o

Member
מנהל
אם היא רוצה לצמצם את כמות הטיסות למינימום הדרוש,
היא צריכה לא רק לחשוב על מעבר יבשתי בין הודו לנפאל, אלא גם לעשות את הודו ונפאל בסמוך אחת לשניה ולאחר מכן לעבור לויאטנם/לאוס/קמבודיה/תאילנד ולהתחיל מהן בצורה רציפה של מעברים יבשתיים בלבד, זה אפשרי לא משנה מאיזה מתחילים ובאיזה סדר או כיוון, כל עוד ויאטנם ותאילנד אינן בסמיכות האחת לשניה כמובן, בכל מקרה המעברים לא מסובכים במיוחד - יש רכבות או אוטובוסי לילה שיודעים לעשות את זה...
&nbsp
עוד נקודה שחשוב שהיא תחשוב עליה זה זמן! מעבר יבשתי לוקח המון זמן! יש נסיעות שיכולות לקחת למעלה מ12 שעות נסיעה.
חשוב שזה יכנס לשיקולים. מה יותר חשוב לה כמטיילת, כסף (שתבחר במעברים יבשתיים שיקחו יותר זמן אך לרוב יעלו פחות מטיסות) או זמן (שתבחר טיסות שיצמצמו את המעבר לזמן המינימלי האפשרי אך יעלו יותר).

מצטער אך חשבתי שזה מובן מאליו

הרי אין כל הגיון לעשות את הודו לטוס ללאוס ומשם לנאפל כשלהודו ונפאל יש גבול ומעבר יבשתי.

T o m c o

Member
מנהל
לי כמובן זה ברור, אך לפי איך שזה נראה לפותחת השרשור
לא בדיוק. היא כבר כתבה באחץ ההודעות דילוג מצד לצד כאילו זה פשוט ולא לוקח יום שלם.

למעלה