עזרה בתכנון
שלום רב,
אני מתכננת לבנות פרוייקט באקסל של "תקציב חודשי".
הכנסות והוצאות של כל חודש - למשך תקופה של כמה שנים הבאות.
ואני מנסה לתכנן את הפרוייקט מראש כדי לכתוב אותו נכון.
לאחרונה התחלתי ללמוד על יכולות האקסל (לומדת דרך אתר אקסליסט, שבו 70 שיעורים), יחד עם זאת אני מבינה, שאם אמשיך בקצב הזה הפרוייקט יבנה עוד כמה חודשים ואני צריכה אותו כבר עכשיו.
התכנון שלי כזה (כרגע אדבר על הוצאות בלבד. ואיישם את אותם עקרונות על ההכנסות ובהמשך אייעל את העניין עם גרפים וכדומה).
אבל אתחיל בקטן...
יש לי טבלה אחת "טבלת הוצאות חודשית" - בה אני רוצה להכניס את כל ההוצאות שלי לאותו חודש באופן שוטף.
טבלה שניה "טבלת סיכום הוצאות" תרכז לי את כל הסכומים שהזנתי בטבלה הראשונה פר סעיף הוצאה.
וכך אני רוצה לעשות עבור כל חודש בחודשו עבור כמה השנים הבאות.
בסופו של דבר ארצה לגזור מתוך הנתונים האלה, גם ריכוזים של כמה הוצאתי עבור כל סעיף כל חודש ב 12 חודשים של שנת 2019, 2020 וכדומה. ארצה לעשות ממוצע שנתי וכדומה.
השאלה שלי היא מבחינה תכנונית, היות ועוד לא עמדתי על טיב יכולת האקסל.
האם כדאי לי ליצור קובץ אחד לכל שנה, ואז לכל חודש גיליון נפרד?
האם עדיף לי להכניס 12 חודשים של שנה אחת בתוך גיליון אחד, ולפתוח גיליון עבור כל שנה?
או בכלל כדאי לי לעבוד בקבצים שונים לכל חודש?
במידה וארצה לעשות חישובים של סיכום/ממוצע וכדומה, יש לאקסל אפשרות לעשות זאת פר קבצים? (פר גיליונות אני מבינה שכן, בזה כבר התנסתי).
אשמח לקבלת הדרכה.
מצ"ב קובץ דוגמא לטבלאות
שלום רב,
אני מתכננת לבנות פרוייקט באקסל של "תקציב חודשי".
הכנסות והוצאות של כל חודש - למשך תקופה של כמה שנים הבאות.
ואני מנסה לתכנן את הפרוייקט מראש כדי לכתוב אותו נכון.
לאחרונה התחלתי ללמוד על יכולות האקסל (לומדת דרך אתר אקסליסט, שבו 70 שיעורים), יחד עם זאת אני מבינה, שאם אמשיך בקצב הזה הפרוייקט יבנה עוד כמה חודשים ואני צריכה אותו כבר עכשיו.
התכנון שלי כזה (כרגע אדבר על הוצאות בלבד. ואיישם את אותם עקרונות על ההכנסות ובהמשך אייעל את העניין עם גרפים וכדומה).
אבל אתחיל בקטן...
יש לי טבלה אחת "טבלת הוצאות חודשית" - בה אני רוצה להכניס את כל ההוצאות שלי לאותו חודש באופן שוטף.
טבלה שניה "טבלת סיכום הוצאות" תרכז לי את כל הסכומים שהזנתי בטבלה הראשונה פר סעיף הוצאה.
וכך אני רוצה לעשות עבור כל חודש בחודשו עבור כמה השנים הבאות.
בסופו של דבר ארצה לגזור מתוך הנתונים האלה, גם ריכוזים של כמה הוצאתי עבור כל סעיף כל חודש ב 12 חודשים של שנת 2019, 2020 וכדומה. ארצה לעשות ממוצע שנתי וכדומה.
השאלה שלי היא מבחינה תכנונית, היות ועוד לא עמדתי על טיב יכולת האקסל.
האם כדאי לי ליצור קובץ אחד לכל שנה, ואז לכל חודש גיליון נפרד?
האם עדיף לי להכניס 12 חודשים של שנה אחת בתוך גיליון אחד, ולפתוח גיליון עבור כל שנה?
או בכלל כדאי לי לעבוד בקבצים שונים לכל חודש?
במידה וארצה לעשות חישובים של סיכום/ממוצע וכדומה, יש לאקסל אפשרות לעשות זאת פר קבצים? (פר גיליונות אני מבינה שכן, בזה כבר התנסתי).
אשמח לקבלת הדרכה.
מצ"ב קובץ דוגמא לטבלאות