עזרה בתכנות YAESU FTH7008

4x4eyal

New member
עזרה בתכנות YAESU FTH7008

שלום לכולם ברשותי מכשיר קשר FTH7008 של יאזו למכשיר יש תצוגה קדמית של ספרות ובורר 16 ערוצים קיבלתי מידע שאפשר לתכנת את התדרים על ידי מפסק המוסתר באיזור מסויים ברדיו פירקתי את הגומייה המכסה את ה PTT ואכן מוסתר שם SWITCH אם אני מכבה את המכשיר מעביר את המפסק למצב הנגדי ומדליק אות המכשיר שוב מופיע התדר על המסך בלי סיפרת המאות , ןמצאתי שעל ידי הלחצנים בחזית אפשר לשנות את התדר לא מצאתי איך אפשר לעשות לו SAVE ולאכסן אותו חיפשתי הוראות באינטרנט ולא מצאתי. מבקש את עזרתכם אייל .

4Z7BGG

New member
FTH7008

לעצם העניין - נראה לי שהמפסק הזה רק מכנים אותו למצב תכנות אם הבנתי נכון מהאינטרנת - בלי כבל שעולה 40$ ותוכנה חינמית - אבוד לך ועוד שאלה - שלא קשורה. למי צריך להעביר מעטפה עם $$$ כדי לקבל אות קריאה כמו שלך ??? אם אתה לא חובב, אל תטרח לעלות על ממסרי חובבים....

4x4eyal

New member
למה העקיצות האלו כל הזמן -- מעטפה עם $$$ ???

1.אני חובב רדיו מורשה ומסיבותי שלי בחרתי סתם כינוי 2.אפשר לענות בנימוס גם אם האורח בפורום הוא פיראט ולא לעקוץ אותו , כאילו שיש לו מה לעשות על הממסרים המתים. 3.תאמין לי שיותר נוח לי לשלוח SMS או להתקשר בפלאפון מאשר לבקש RST על הממסר. 4.אי אפשר לקבל אות קריאה כזה נדמה לי שרק דרגה ג ו ד מקבלים 3 אותיות אחרי המספר 4Z7 או 4Z9 5,אם אתה חושב שרק חובבי רדיו משתמשי בפורום הזה אתה טועה , התחביב מת מזמן וחוץ מכמה OLD TIMERS על R7 הגלים ריקים , עדיף כבר HF ורצוי CW עם מפתח ידני. 6, כמות הQSL שממלאת את המגירות שלי לא מביישת אף חובב רדיו ותיק . רובם על 7 מגה ב CW ולעצם התשובה שלך אני אחזור שנית על התופעה, אני יכול לשנות תדרים אני רק לא מבין על איזה לחצן ללחוץ כדי לעשות SAVE , זה מודל שאין איך לתכנת אותו חיצונית אלא אם כן תתקן אותי.

4Z7BGG

New member
עקיצות

נתפסת לצערי לחלק הקליל - חבל לעצם העניין - אם הבנתי נכון כמה מהשיחות שראיתי בפורומים כאלו ואחרים, הדרך היחידה היא באמצעות כבל לתכנות. הדגם שלך הוא דגם ה - UHF , כאשר רב השיחות קראיתי היו בעניין ה - 2002, שהוא ה - VHF. מכיוון שהעניין הפך כבר לאתגר טכני, אמשיך לחפור ונראה - אולי מישהו עלה על UNDOCUMENTED FEATURE אפילו כאן http://www.mods.dk/manual.php?brand=yaesu אין את הדגם שלך.................

4Z7BGG

New member
תכנות

מסתבר לצערי שצדקתי. שים לב לתשובה שקיבלתי : Hello Micky, To program the FTH 7008 you will need the following: Software: CE 2 (DOS BASED WILL NOT RUN ON WINDOWS PC) Programming cable: VPL1-mini (This is a serial connection) Please be advised that this is a very old model. We have no parts for this radio. We have no programming instructions for this radio. If you need to obtain the CE 2 software you must obtain it from a Vertex Land mobile dealer. As for the cable you may obtain it by calling Vertex Parts Dept. @ 1-800-283-7839 Ext. 6800. You may email parts dept. [email protected] to inquire availability and pricing for the VPL1-mini programming cable. Regards, LMR פשוט ניצלתי שאילתא בעניין ה - VX-7 שלי וזה מה שענו לי לעניות דעתי הסבירו בפשטות - תעזוב את זה בכל מקרה - היה מעניין לחפור ולחפש מיקי

4x4eyal

New member
תודה רבה לך

תודה לא תיארתי לעצמי שתחפור ותגיע לרמה כזו אבל אולי אפשר להשיג אי שם במרחבי האינטרנט את התוכנה ולבנות כבל צריבה פשוט אחרי הכל יש לי 2 מכשירים כאלו תודה על המאמצים בכל אופן

4x4eyal

New member
מה דעתך על הקישור הבא

אם כבר אז נלך צעד קדימה מצאתי את הקישור הבא במכשירים שלי יש 2 כניסות מלמעלה אחת MIC ואחת EAR איזה כבל צריך לדעתך לבנות? http://www.webalice.it/roberto.deguglielmo/Schemi/Programmatori/Programmatore%20universale.htm פה נראה לי שזו התוכנה- אדיטור ישן לדוס מעניין לנסות. אמנם לדגם 2010 אבל זה אותו שם CE2 http://fileshare.eshop.bg/equipment_mfg/yaesu_7.html

4Z7BGG

New member
תכנות

מסור לי כתובת דאר אלקטרוני. יש לי גם את התוכנה וגם את מבנה הכבל. קח בחשבון שתצטרך לעבוד תחת DOS וכן כבל לא ממש פשוט לבנייה. מיקי 4Z7BGG .

למעלה