עזרה בתסריטאות

עזרה בתסריטאות

למשל : אם אני רושם קטע שבו אני מתאר נניח סירות ואני רוצה שישמעו ברקע משהו שאמרו בסצנה אחרת , ובסוף התיאור של הסירות חוזרים לסצנה שממנו לקחתי את קטע הדיבור , אז איך אני רושם את זה ? תודה

לדוגמא

1 . חוץ . ים - יום 1 סירת מנוע שטה בין הגלים הגבוהים ....וכו..... במקביל אני רוצה שברקע (תדמין סרט ולא תסריט שבו רואים את הסירה ובקרע שומיעם..)ישמעו דיבור של מישהו שמדבר נניח על מרוץ סירות , אבל אני רוצה שאחרי נניח 30 שניות הסצנה תתחלף ועדין ישמעו את הדיבור אבל אכשיו גם יופיע זה שמדבר . מקווה שזה מוסבר יותר טוב בכל מקרה בכלליות זה כאילו שתי סצנות מקבילות שאני אמור לכתוב אותם באותם שורות . תודה

GGOODD

New member
אחי זו לא בעיה

אומנם לא כתבתי בחיי תסריט מקצועי אך אם הייתי רוצה לכתוב את מה שאתה מתאר זה היה ככה בערך: חוץ, יום ים, סירת מנוע שטה בין הגלים סאונד - חזרה על סאונד של סצינה מס' - (מס' הסצינה) מעבר לדמות הדובר ברקע כשהסאונד ממשיך. אני מקווה שסייעתי, אם מישהו היה עושה זאת אחרת, אז שידגים...

התסריטאי לא אמור להיות סאונד מאן

לכן כשאתה כותב הערה אתה בד"כ שם אותה בתור הערת תסריטאי שאןם הבימאי ירצה הוא ישתמש בה, אבל זה לא אמרו להיות חלק מהתסריט, לכן שים את הערה שלך בסוגריים בצד, אני מתאר לעצמי שזה משהו חשוב לכן יש סיכוי שהבימאי יראה לנכון להשאיר את הסאונד, אפי' בלי שתגיד, יש גם שיטה להכניס את זה בתיאור התפאורה, אני לא דוגל בזה, כי זה משהו שונה לחלוטין, אבל אני לא יתווכח על זה.

למעלה