עזרה בתעודות סל

ronn17

New member
עזרה בתעודות סל

שלום. אני חושב על השקעה לטווח של 15-20 שנה בתעודת סל כאלטרנטיבה לפקדון המסורתי עבור הילדים.(אינני מתיימר להבין את השוק בצורה שתאפשר לי לבחור מניות בעצמי.).אשמח לתובנות בעניין: האם אפיק זה לטווח זה הוא בטוח יחסית? מהם הסיכונים? מתוך נקודות מוצא שלטווח הארוך ההשקעה בבורסה (מדדים) היא המשתלמת ביותר-האם להשקיע בתעודת סל ממונפת? תודה מראש לעונים.

תשובה

בוקר טוב, לצערי לא אוכל לענות על כל הפרטים בשאלתך. אתחיל מהסוף - לגבי תעודות סל ממונפות - לפני השקעה בתעודה חשוב מאוד להבין את המנגנון של התעודה. לגבי שאר הדברים - אני חושב שהדבר הטוב ביותר במקרה הזה הוא לגשת ליועץ השקעות. __________________________________________________ _______________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד.

Kayben

New member
תשובה נחרצת

זה אינו כלי שמתאים להשקעה לטווח ארוך. התשואה הממוצעת בבורסה היא בערך 10%-12%. התעודות הממונפות לפי זה יתנו פי 1.5-1.7 בערך לזמן ארוך. כלומר בערך 15%-18%. עממה יש עלויות מימון גבוהות. של 5%-6% לשנה. כלומר זה מתקזז בערך לאותו רווח אבל בסיכון מוגבר לחינם. לכן עדיף כבר להישאר עם התעודה הלא ממונפת. זה כמובן בלי להזכיר את הבעיות של התעודות הממונפות שלהן נק' פקיעה כפויות, בצורך להחליף מדי זמן את התעודות בגלל שחיקת המינוף וכמובן דמי הניהול הנוספים.

למעלה