עזרה בתרגום מונחים באיגרוף

danitbk

New member
עזרה בתרגום מונחים באיגרוף

שלום לכולם, אני צריכה עזרה במציאת ביטוי עברי לשני מונחים באיגרוף: 1. rope a dope : a boxing fighting style performed by a boxer assuming a protected stance, lying against the ropes, and allowing his opponent to hit him. The opponent eventually tires and makes mistakes which the boxer can exploit in a counter attack 2. Stick and move : a boxing strategy of well timed jabs and elusive footwork תודה, דנית

RoyceGracie

New member
לאסטרטגית לחימה הראשונה אין תרגום

לפי דעתי- אני מכיר את הסגנון עבודה הזה- מוחמד עלי הגדול עשה את זה באחד הקרבות היותר מאוחרים שלו- אבל מעולם לא שמעתי על ביטוי בעברית שמבטא את הצורת עבודה הזו. לסגנון השני גם אין ממש מונח בעברית, אבל אם מאמן ירצה לאמר לתלמיד שלו בקרב לבצע זאת הוא כנראה יאמר לו "תיכנס למכות מהירות" או "תעבוד עם הג'אב... הרבה עבודת רגליים" או "שמור על תנועה טובה, תוציא הרבה ג'אב"

danitbk

New member
תודה על התשובה

האם הביטוי הראשון מספיק מוכר, כך שאוכל לכתוב "רופ-א-דופ" ויכירו את זה? ובשני, כנראה אשתמש ב"מכות מהירות". זה לתרגום סרט והשחקן אומר "stick and move, stick and move" במהירות, אז צריך משהו קצר. ושוב, תודה.

daskaliano

New member
תרגום קצר

stick and move : הכה בו וזוז ממנו. ROPE A DOPE : לתת לטיפש להכות אותי על ההגנה כשאני על החבלים.

danitbk

New member
"הכה וזוז" נשמע מתאים מאוד

תודה על העזרה. ובקשר ל- rope-a-dope , אני חייבת שוב ביטוי קצר (מאחר שמדובר בתרגום כתוביות, זה צריך להישמע קצר כמו שנשמע באגלית). לכן אני שואלת האם הביטוי מספיק מוכר כדי לכתוב "רופ-א-דופ" כך שיבינו למה הכוונה?

daskaliano

New member
זה מתייחס בעיקר למוחמד עלי

ROPE A DOPE זו "המצאה" שייחס מוחמד עלי לעצמו לאססטרטגיית הקרב בה נקט מול ג'ורג' פורמן בקרב המתוקשר ביניהם בקינשאסה. עלי שהיה ידוע עד אז כמתאגרף שבנוי בעיקר על יכולת התזוזה שלו וההתחמקות בעיקר באמצעות הרגליים פיזר הרבה "דיסאינפורמציה" בתקשורת העולמית והסביר שהוא הולך לזוז כל הקרב ולחמוק מפורמן באמצעות הסגנון הידוע שלו ומבחינתו פורמן צפוי ואיטי ולכן הוא ינצח.. למעשה מה שעשה עלי הוא בדיוק ההיפך, הוא התנועע קצת ואז "נתן" לפורמן ללכוד אותו על החבלים כל פעם מחדש ולמעשה עמד שם "סגור" כמו שבלול ונתן לפורמן שהיה המתאגרף ההרסני ביותראי פעם להכות בכל הכח על ההגנה שלו. (כל מתאגרף אחר היה מסיים כשניצל חבוט). פורמן שהיכה והיכה בלי סוף תוך כדי שעלי מסנן לעברו "מה זה כל מה שיש לך" ? למעשה הותש פיסית אבל בעיקר נפשית ובסיבוב השמיני נפל בנוקאאוט מהתקפה מתפרצת של עלי. אין למעשה סגנון כזה ולא מומלץ לעבוד כך אלה אם אתה מוחמד עלי חח... האסטרטגייה של Stick and move מתייחסת לסגנון האגרוף המוכר של מוחמד עלי המתבסס על תנועה מעולה ברגליים פנימה החוצה ולצדדים להכות ביריב ולתת לו לפספס ולמעשה לגרום לו לצאת מאיזון ועל ידי כך להתיש אותו ולהביא אותו למצב בו הוא נכנס למלכודות ושם חוטף את מה שמתוכנן עבורו. להכות ולא להפגע - זה האגרוף הישן והטוב.

למעלה