עזרה בתרגום מתכון

עזרה בתרגום מתכון

היי,
אני מאוד רוצה להכין את המתכון הזה: http://whatsgabycooking.com/slutty-brownies/#.UukpY_l_tgl
אבל קצת קשה לי עם מתכונים באנגלית אז רציתי לוודא כמה דברים-
קודם כל החמאה שם היא במידות של כוסות וכפות- איך אפשר להמיר את זה לגרמים? כמה גרם חמאה יש בעשר כפות...? איך אפשר לדחוס גוש חמאה לכפות??
ורק ליתר בטחון- AP flour זה קמח רגיל לא תופח? מידות של כוסות\כפות\כפיות זה משהו זהה בכל העולם? סליחה על הבורות...

נ.ב. באלי- יש לך איזה מתכון טוב לעוגה להכין לאחיך ליומולדת??

His sister Pam

New member
גם אני אף פעם לא הבנתי

איך הם מודדים חמאה בכפות....

יש לך בלינק הזה המרה של חמאה בכל צורה שהיא-
http://www.onlineconversion.com/cooking_butter.htm

ונראה לי ש- ap flour זה all purpose flour, קמח רגיל.

לגבי הכוסות/ כפות/כפיות... אני תמיד חשבתי שזה אותו דבר, אבל בלינק שנתתי לך אני רואה שיש הבדל בין כף UK וכף US.
אני תמיד הכנתי לפי הכפות מדידה שלי ויצא טוב, למרות שלא הכנתי עדיין מתכונים בריטים, רק אמריקאיים

אז אני מניחה שהמידות שלנו הם כמו של האמריקאיים.... רק מניסיון אישי ולא מידע מוחלט.

shron17

New member
המלצה לעוגת בראוניז שהכנתי,נהדרת,(ללא קמח),,,

מתכון לבראוניז ללא קמח: (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ).

המצרכים הדרושים:
90 גרם שוקולד מריר קצוץ
90 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון),
60 גרם קקאו כהה (1/2 כוס פחות כף)
3 ביצים מופרדות
100 גרם סוכר (1/2 כוס).
לקישוט: אבקת קקאו ו/או אבקת סוכר
ההכנה:
ראשית מחממים תנור ל-160 מעלות.

משמנים את התבנית במעט חמאה ,
ומרפדים את תחתיתה ,בעיגול נייר- אפייה.

ממיסים שוקולד וחמאה בתוך סיר על אדים ,מערבבים,
ומוסיפים קקאו.

מקציפים את החלמונים (הצהובים),
עם מחצית מכמות הסוכר ,עד לקבלת מרקם אוורירי .

בקערה גדולה מקפלים פנימה את תערובת השוקולד
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת ,
לקצף יציב אך לא נוקשה. ומקפלים לתוך התערובת.

יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים 25-20 דקות ,
עד שפני השטח מתייצבים ,
קיסם שמכניסים למרכז העוגה ,יוצא טיפה לח.(בשלב הזה- זה מוכן.)
מצננים את המאפה לטמפ' החדר.

bali

New member
מנהל
באתי לעזור

נתחיל בקל - AP FLOUR = קמח רב תכליתי = קמח רגיל, לא התופח.

לגבי מדידה של חמאה בכפות, כוסות וכ"ו גם אני לא אוהבת את זה. הם כנראה משתמשים לרוב בחמאה רכה שקל להעביר לכף או לכוס, למרות שזה דבילי, נדבק ומלכלך במלא שומן.

לענייני המרה - פאם נתנה לך אחלה קישור להמרה. אנחנו עובדים בכוסות וכפות כמו של האמריקאים לדעתי. כלומר כף = 15 גרם. ובינינו, בד"כ לא קורה כלום אם מעגלים קצת פינות לפי החבילות שיש אצלנו. STICK חמאה אמריקאי זה משהו כמו 115-120 גרם, ואני לא פעם קיצצתי את ה 15-20 גרם שמעבר למאה גרם של החבילות אצלנו ולא קרה שום אסון.

והחלק הכי קשה של הקושיות שלך הוא איזו עוגה אופים לאחי ליומולדת

הוא תמיד אומר לי שכל מה שאאפה יהיה לו טעים ושאחליט לבד. גם כן עזרה והכוונה.

מה שכן, הוא מת מת מת על עוגות שמרים, במיוחד שבלולים עם קינמון (כלומר סינרולס). זו לא בדיוק עוגת יומולדת פרופר, אבל אם תכיני אותם בצורת עוגת שושנים, במילוי סוכר חום וקינמון וחמאה רכה ואפשר קצת אגוזים קצוצים, ואפשר להוסיף מעל העוגה אחרי האפייה זרזיפים של הציפוי הלבנבן שבד"כ מכינים לסינרולים, כדי להוסיף חגיגיות, הוא ממש לא יסבול, נהפוכו.

אם זה לא כיוון של משהו שבא לך לאפות, אני אחשוב על עוד רעיונות. למשל עוגת מוס קפוצ'ינו שהוא אוהב והיא נראית חגיגית ו"יום הולדתית" יותר.

אם את צריכה מתכונים, תגידי.

almogi

New member
מה דעתך על עוגת יומולדת לטבית ?

גם מקורית, גם שמרים, גם זעפרן (!!!!), גם יפהפיה (עוגת שמרים בצורת בייגלה !) וגם טעימה ברמות...

אם למישהו יש בעיה עם הזעפרן - אפשר לוותר, אבל חבל. הוא מוסיף טעם מיוחד וצבע צהבהב (לכן הלטבים קוראים לעוגה הזאת "לחם צהוב").

http://globaltableadventure.com/2011/11/17/recipe-latvian-birthday-cake-kringel/

milch

New member
1 כף = 15 מיליליטר ולא גרם

לכל חומר משקל סגולי משלו ולכן אותו נפח יהיה לו משקל שונה אלא אם מדובר בחומרים בעלי משקל סגולי 1 כמו מים למשל.

revavonet

New member
פרנהייט

תאפי ב170 צלזיוס אם זה בראוני.
עוגות בחושות 180 מעלות

למעלה