עזרה בתרגום שני מושגים

GOAT MAN

New member
עזרה בתרגום שני מושגים ../images/Emo92.gif

שלום לכולם,וחג שמח, קודם כל הפורם מאוד נחמד, ואם תחפרו טוב תגלו שפיזרתי פה כמה הודעות בעבר. בחיפושי בשלושת המילונים המכודים והדולי שיש לי לא מצאתי תרגום לשניי המושגים הבאים : Quadriplegia Paraplegia ידוע לי שהראשון פירושו שיתוק בארבע גפיים,והשני שיתוק של הרגליים . - האם קימיים מוחנחים עבריים מדויקים יותר?? - האם יש לומר (באנגלית או בשימוש במונח לועזי) "קואדרופלגיה" או "קואדריפלגיה"?? תודה, וחג שמח, העז

GOAT MAN

New member
סליחה על הטעויות...

"המילונים המכודים והדולי" צריך להיות כמובן "המכובדים והגדולים"

nutmeg

New member
שיתוק לסוגיו

quadriplegia - כשארבעת הגפים משותקים. פגיעה גבוהה למדי בעמוד השדרה בדרך כלל בחוליות הצוואר. Paraplegia - כשהרגליים משותקות. פגיעה נמוכה יותר בעמוד השדרה - מאמצע הגב ועד לאגן. כעקרון - ככל שהפגיעה גבוהה יותר כך משותקים יותר שרירים ומעורבים "יותר" אברים ופונקציות תפקוד. ה-paraplegia החמורה ביותר היא כאשר הפגיעה הצווארית קרובה מאוד לבסיס הגולגולת (המפרקת). בקושי אפשר להזיז את שרירי הפנים באופן רצוני וצריך עזרה בהנשמה. (כריסטופר ריב - סופרמן לשעבר - נמצא במצב כזה) quadriplegia ו-paraplegia יכולים להתקיים גם ללא פגיעה בעמוד שדרה כאשר יש מחלת שרירים ניוונית כלשהי. Hemiplegia - שיתוק של צד לאורך הגוף, בדרך כלל כתוצאה מפגיעה מוחית (שבץ או טראומה אחרת). הצד המשותק הוא הצד הנגדי לפגיעה. כלומר כשנפגע צד ימין במוח, צד שמאל בגוף משותק. אנשי המקצוע משתמשים במונחים הלועזיים.

GOAT MAN

New member
תודה ....

תודה על ההבהרות. למרות שרוב הדברים היו ידועים לי מאחר ואני סובל משיתוק מוחין (CP) המתבטא בשיתוק ברגלים הצלחתי להחכים בכל זאת ,שוב תודה העז דרך אגב אני הולך עם קביים אבל חוץ מזה מתפקד כרגיל (במיקרה ותהית)

nutmeg

New member
בכל מקרה...

שיתוק מוחין שמתבטא רק ברגליים נראה אחרת לגמרי מפרפלגיה שבעקבות חבלה לעמוד השדרה, כי בשיתוק מוחין העיצבוב לרגליים קיים אבל המוח לא מעבד את האותות. כשהעיצבוב קיים, השרירים עצמם, לפחות ברמה ה"שדרתית" מקבלים גירוי - גם אם המוח לא מפענח או קורא את הגירוי. בחבלות בעמוד השדרה קיימים ניתוקים ברמת סיבי העצבים והשרירים לא מקבלים שום גירוי או גירוי חלקי (תלוי חומרת הפגיעה).

למעלה