עזרה ב- bones במקס

מיכאל ג

New member
עזרה ב- bones במקס

יש לי מודל קיים של בן אדם. המודל מורכב מ-MESH עם מודיפייר SKIN וכמובן שיש לו גם שלד. למודל יש אנימציה אבל היא לא נמצאת בשלד עצמו אלא באיזו מערכת אנימציה מבוססת סקריפט (torque skeleton למי שמתעניין) שעובדת ע"י אובייקטים חיצוניים שמשפיעים על העצמות בעזרת IK קבוע מראש ו-constraints וכל מיני חיבורים אחרים שמעבר להבנתי. בקיצור, מה שרואים זה את הגוף, השלד, ועוד מספר אובייקטים, שאיכשהו משפיעים על השלד. מוחקים את האובייקטים האלו - האנימציה נעלמת. לצורך יצוא למנוע משחק, אני צריך להפוך את האנימציה הזו לאנימציה של העצמות בלבד ולהעיף את האובייקטים. יש למישהו איזה רעיון איך לבצע את זה? ניסיתי פשוט לשים KEYFRAMES לכל העצמות כל שני פריימים - לא עזר. האם יש איזה כלי מובנה לזה?

מיכאל ג

New member
שאלה קשורה ויותר ממוקדת

האם מישהו מכיר סקריפט שלוקח אנימציית IK והופך אותה (במין תהליך "baking") לאנימציית FK?

bone

New member
יש משהו דומה בגדול

modifier - point cache המודיפייר הזה מקליט ושומר את האנימציה בקובץ נפרד(pts או משו כזה) לפי מיקום הורטקסים. מקווה שזה יעזור.

ic

New member
אוי זה גדול ה point cache

איפה היית לפני חודש? הייתי צריך להפוך סימולציה של simcloth ל keyframes ולא מצאתי דרך, הרעיון היה שהאנימציה לא תהיה תלויה בsimcloth ותוכל להתרנדר בחוות רנדר מבלי שיהיה צורך להתקין את הפלאגין על כל אחד מהמחשבים והמודפייר הזה שמעולם לא נגעתי בו עושה את העבודה בצורה יעילה ומהירה מאוד....טוב לדעת, תודה!

למעלה