עזרה ב-IR עם קנון 350D

aldryk

New member
עזרה ב-IR עם קנון 350D

שלום לכולם. רכשתי פילטר של HOYA R72 - IR ויצאתי לבדוק מה הוא שווה
מצורפת תמונה ללא עריכה (לצערי לא בRAW ואפילו מוקטנת ל800X600 כדי שיהיה נוח..) בואו נתעלם לרגע מהפוקוס ושאר הדברים.. אני לא מצליח לגרום לתמונות שלי, דרך עריכה בפוטושופ, להגיע לתוצאות כמו בדוגמא בדף הזה (למטה - false colour) או כמו באתר של רועי גליץ.. האם אני עושה משהו לא בסדר??

ran refael

New member
לפי מה שידוע לי

לקנון יש מסנן אנפרא אדום, כך שגם עם פילטר הוא לא קולט את גלי האנפרא אני מציע לך לבדוק את הנושא יותר לעומק בפורום צילום ציוד וסיוע בקשר לצילום עם פילטר אנפרא אדום אוכל להציע לך אפשרויות לשיפור הצילום צלם בצמצם סגור תמיד - בערך 16 ומהירות תריס נמוכה מאוד וכמובן לצלם עם חצובה אני חושב שהעיגול הלבן במרכז מגיע בגלל בוהק מהשמש, אבל לא בטוח לגבי זה

aldryk

New member
לגבי קנון ומסנן IR

אם תקרא את מה שכתב יניב (לא זוכר איפה..), ניתן לצלם ב 350D ואפילו ב20D בIR. לגבי תוכנה מיוחדת ל-IR - מכיר משהו?

yaelgro

New member
צריך חשיפה של 8 שניות ומעלה

לפי המחקר של יניב(GEOSTANT).

aldryk

New member
אבל למה אני לא מצליח להגיע

לתוצאות נורמאליות? האם יש תוכנה מסויימת שעושה את זה יותר טוב מפוטושופ? האם יש דרך אחרת מעבר להסברים של רועי גליץ? מישהו יכול לקחת את הקובץ שלי ולהגיע איתו למשהו אחר? יותר טוב? תודה

noa1233211

New member
אין לי מושג מה אתה עושה לא בסדר

אבל בתור אחת שקנתה גם כן פילטר והסתבכה עם העריכה, אני אסביר לך מה אני עושה אחרי שהסתדרתי: השיטה שכתובה באתר של גליץ לא עזרה לי, אז הלכתי על איזו שיטה מפרש - אוטו לבלס. וואלה, זה שינה לגמרי את הצבעים, משם כמה תיקונים קטנים, שכבות, hue וכד'. אבל מהצבע האדום לצבעי האינפרא שאנחנו בד"כ רואים - האוטו לבלס זה מה שעשה את ההבדל. ניסיתי לעשות את זה עם התמונה שלך, אבל לא יצא מזה כלום. אז כנראה שהצילום עצמו לא היה טוב. בשביל לבדוק שזה באמת ככה, ולא איזה פאק במצלמה / פילטר, תלך לאיזה עץ קרוב (בשעות הבוקר או אחה"צ, שהשמש לא תשרוף יותר מידי את התמונה, תצלם בכמה חשיפות, תחזור הביתה ותעשה אוטו לבלס. זה הפך להיות כמו בתמונה שלי? יופי, כנראה שפשוט היה משהו לא הלך טוב באותו יום. אה, והפילטר שלך חוסם קצת...

geostant

New member
באתי לעזרת חבר...

בעיה היא דווא לא בחשיפה או במפתח (למרות שעוד לא בדקתי את הנתונים) הבעיה היא ה-WB שלך. WB טוב יביא אותך לגוונים חומים ובמקרה המושלם לגוונים כחלכלים / אפורים (זו התוצאה בניקונים) אתה חייב לצלם ב-RAW אחרת לא תוכל לשלוט ב-WB אחרי הצילום וגם ב-RAW, אתה חייב להבין מה אתה עושה שם על מנת להגיע לגוונים הקרים ביותר

aldryk

New member
תודה חבר.. :)

מה אני אמור לשים לב לאחר הטיפול בRAW ? את הWB אני כבר אקבע לפי הסיטואציה, אבל מלבד שיטת ניסוי וטעייה, לקבלת הגוונים הכחלכלים/אפורים, יש עוד משהו חשוב שאני צריך לשים לב אליו?

geostant

New member
ה-WB לא נקבע על פי הסיטואציה

ה-WB עוזר להגיע לגוונים הקרים להבדיל מצילום רגיל שבוא אתה משתמש ב-WB כדי לקבל לבן אמיתי כאן אתה מתעלם לחלוטין מהעניין, הדבר היחיד שאתה רוצה זה להגיע לגוון הקר ביותר

aldryk

New member
ואיך מגיעים אל הגוון הקר ביותר?

אני מניח שאתה לא מדבר על שינוי WB במצלמה אלא אח"כ בקובץ הRAW במחשב, נכון? אם כן, מה עלי לעשות מבחינת WB במחשב עדי להגיע לגוונים הללו? האם ברגע שאכוון את הWB ה"נכון" כל הדברים יפתרו ואז ישאר משחק קל עם LEVELS/CURVES בפוטושופ כדי להגיע לקוויה של צבעים וכו'? כלומר מה שעוצר אותי זה רק הWB ?

geostant

New member
נראה מצויין

ה-ISO נראה לי כאן יותר מ-100 תרד ל-100 ISO לא משפיע כלל על זמן החשיפה בשעות היום בצילום עם IR

aldryk

New member
אכן ISO 800

ואחזור אם כך לISO 100... החשיפה: 20 שניות צמצם: F8 פיצוי חשיפה: 1+ אם אני חוזר לISO 100 - אני לא משנה כלל את זמן החשיפה? למה?

geostant

New member
אתה לא מקליט אור

בעצם כן, אבל זה אור אחר, זה INFRA פיצוי חשיפה לא נחוץ כחיובי, תשאיר כרגע הכל על DEFAULTS

למעלה