עזרה ב MAYA - "טכנית מעתיק אבל... "

artlife

New member
עזרה ב MAYA - "טכנית מעתיק אבל... "

שלום לכולם, זקוק לעזרה בפתרון תעלומה . . (תמונה מצורפת) מהלך הדברים: התכנה MAYA 7: - בניתי מנורה (Group) - הוספתי לה Spot Light ואפקט Fog - יצא לא רע . . (לפחות לשלב הלימודי בו אני נמצא . . ) - הכנסתי את הSpot Light לתוך ההיררכיה ( אל ה Group) של המנורה - ניסיתי ליצור העתק מושלם של כל הררכיית המנורה הכוללת את הספוט-לייט והפוג ( Duplicate) - אכן הועתקו המנורה וה Spot light - ברנדר גיליתי שהכל שם . . .אבל . . שחסר לי ה Fog- בגרסה המועתקת - הצצתי ב Attributes של ההעתק ושם הכל מופיע - כולל ה Fog מה עשיתי לא נכון? מה התקלה? למה ה Fog לא מופיע ברנדר במנורה המועתקת? (תמונה מצורפת) עזרה ועצה תתקבל בהערכה. תודה

EdithSharon

New member
answer in English :(

Hi, Sorry - I have no Hebrew on this computer... Yeah, light fogs are tricky - If you look in the hypershade window, you'll notice that even though you duplicated the spotlight -you only have on light fog. and that both your spot lights are connected to the same light fog. soooo - go to the attribute editor of the 2nd spot light. under light effects - press on the checker box thingy next to light fog. Than - go into the hypershade window again find your second light fog under the material tab. click and drag it onto your work area under the lights tab - find your second spot light and click on it make sure your attribute edtior is open click and drag your second light fog onto the light fog checker box thingy. should work now...let me know if it doesn't/

artlife

New member
תודה רבה :)

הי עידית (תרגמתי נכון את השם ?) תודה על הנכונות לעזור, ועל ההסבר המפורט אני מעריך את זה מאוד. אם עקבתי נכון אחרי ההוראות שלך - למעשה יש לשייך את ה Fog חדש ל Spot Light השני (החדש). ואני בעצם רוצה להעתיק את הFog המקורי בו יש כמה וכמה פרמטרים בהם השקעתי כבר זמן עבודה. לא כך כך הצלחתי לבצע את הפתרון שהצעת (יתכן ולא עקבתי נכון אחרי ההוראות שלך) אבל החלק הראשון של ההסבר שלך שמגדיר את הבעיה - עשה את הטריק ! :) הבנתי שאני כנראה לא מעתיק את המידע כולו . . ולכן אולי הפיתרון נמצא בפרמטרים של ה Duplicate 1 - אני בוחר את ההירכיה של המנורה (הכוללת את ה Spot Light ואת ה Light Fog) 2 - Edit=>Duplicate-menu 3 - מסמן את Duplicate Input Gragh 4 - Duplicate 5 - זה עובד ! רואים את ה Light Fog בכל העתקים (תמונות מצורפת) כל המנורות המועתקות עדיין מקושרות לאותו lightFog ועכשיו אני יכול גשת לפיתרון שלך . . - ליצור העתק של ה Light Fog ב Hypershade - לשייך אותו למנורה החדשה מה את דעתך? שוב תודה עזרת לי להתקדם מנקודה בה הייתי תקועה זמן מה ראש השנה שמח :)

EdithSharon

New member
אין בעד מה!

שמחה שיכולתי לעזור. כל מה שאני יודעת היום על light fog עלה לי בדם יזע ודמעות מול המחשב, אז אם אפשר לחסוך את זה לאחרים.... כמו שאמרתי - לייט פוג איז א ביץ'....אם הוא יכול לעשות צרות הוא עושה. תנסה סתם בשביל הקטע למחוק אותו מהסצינה שלך. שים לב שכשמוחקים אותו בחלון הפרספקטיבה הכל נראה בסדר אבל כשמרנדרים - הוא עדיין שם...אפשר ליצור אותו ולהיפטר ממנו באופן סופי ומוחלט רק דרך hypershade. ולגבי הפיתרון שמצאת - מעולה! כלל ראשון במאיה - if it works - its magic. שתהיה גם לך שנה טובה ותמשיך לעדכן, אלה יופי של עבודות ראשונות! אדית (תרגמת כמעט נכון :))

למעלה