עזרה בOPEN GL

ziv7253661

New member
עזרה בOPEN GL

שלום רב, אני צריך לעשות פרוייקט תלת מימד בעזרת תוכנת OPEN GL ואין לי ממש רעיון לפרוייקט. אודה לכם אם תעזרו לי בנושא ותנחו אותי...

mad ox

New member
opengl אינה תוכנה

opengl הוא ממשק תכנותי המאפשר לממש את היכולות של כרטיס המסך על גבי מספר רב של מערכות הפעלה ומספר רב של שפות תכנות . תבדוק היטב מה אתה צריך לעשות ומה הוא התוצר המבוקש .

ziv7253661

New member
פרוייקט

אני צריך לעשות פרוייקט תלת מימד. שיהיה סוג של משחק/סתם צורה....רעיונות לפרוייקט(שעשו ואסור לעשות כבר) הם משחק דומינו,משחק פאקמן...הבעיה שאין לי רעיון וגם כשיהיה לא אדע איך לכתוב אותו....מישהו יכול לעזור לי...?

benjashmir

New member
סתם רעיון שתוכל להעזר בו

סים אקוואריום.. תמדל אקוואריום ואיזה עשר סוגי דגים.. אחד "דג שרת" קרטוני שמנקה את האקוואריום, אחד "דג שוטר" קרטוני ששומר על סדר באקוואריום (שאף דג לא יאכל דגים אחרים) וכל השאר סתם ליופי.. המשתמש סתם מכניס דגים לאקוואריום והם שוחים בו חופשי, האקוואריום מתלכלך וכל דג גדול אוכל דגים שיותר קטנים ממנו אם אין דגי שוטרים באקוואריום.. תוכל לתת אפשרות לפזר אוכל ולמקם פריטים כמו כוכבי ים וטירות וכו וכו.. צירפתי איזה סקיצה שציירתי על הדרך..

מיכאל ג

New member
זה לא פורום מתכנתים

זה פורום של משתמשי תוכנות תלת מימד. אם אתה מחפש עזרה בתכנות כאן זה לא המקום. לגבי רעיונות, מה עם משחק ביליארד? שולחן, כדורים, מקלות שנותנים מכה לכדור וכו'.

מה זה משנה לתת לו עזרה...

אתה משאיר את הפורום בצורה הכי נוחה לך.. ובכן הפורום לא שלך בלבד, ואם הוא ביקש קצת עזרה לא צריך ישר לתקוף ולומר הפורום נועד לכך ולאחרת אז הוא השתמש בשירשור.. סך הכל מה כבר הוא רצה ... תשחרר כפרה עליך ילד נשמה..

מיכאל ג

New member
תקשיב

תקרא בעיון ואולי תבין: כאן זה לא פורום של תכנות כלומר אין כאן מתכנתים אפשר לשאול כאן שאלות על תכנות OPENGL כמו שאפשר לשאול על בישול או ביולוגיה מולקולרית או גיאולוגיה אבל אין מי שיענה עם כל הרצון הטוב ואפילו שהוא מהצפון יש מבין כפרה נשמה מאמי?

סליחה כפרה

הצדק והג'סטס איתך. באמא שלי אם ידעתי עברית יותר טוב, עוד הייתי מבין מה אני צריך לענות לך. אבל תודה בכל זאת על התגובה המהירה. אגב. אם קצת רצינות, אתה בכל זאת אחד האנשים המוערכים מצידי בפורום. וזלין מישהו?

SpaceMonk

New member
אני פיספסתי משהו..

בשם מי אתה אומר שאין כאן מתכנתים ? ידיעותיהם ותחביביהם של אנשים לעיתים מצטלבים ויוצרים תחומי עניין שלא חייבים להיות קשורים בהכרח לעיסוק המרכזי של חייהם.....כלומר ! הלא ייתכן תלתיסט שהוא גם מתכנת ? וגם אם מישהו לא יענה מה קרה ?!? הרי לא אותך יאשימו בהזנחת הצפון, מיכאל

מיכאל ג

New member
שמע, הכל יכול להיות, באמת,

אבל איך שאני הבנתי את זה, הבנאדם נכנס לכאן תחת הרושם שזה פורום שעוסק בתכנות (זה קורה כאן כל כמה זמן), ככה שניסיתי לחסוך לו זמן מיותר. הוא כבר כתב את השאלה שלו פעמיים ונראה די לחוץ, חבל שיחכה כאן סתם אם אפשר לשאול את זה במקום יותר מתאים. אם הייתי יודע מה הפורום הנכון לשאול בו, באמא שלי שהייתי מפנה אותו לשם, אבל באמת שאין לי מושג. יש כזה דבר פורום תכנות בתפוז או שזה מחולק לתת נושאים?

e 3 l D i

New member
כשעשיתי פרוייקט תלת מימד בפסקל

עשיתי מן משחק כדורסל, או נכון יותר - זריקת שלשות. אני לא יודע מה הידע שיש לך ואף פעם לא עבדתי עם OPEN GL, ככה שבכיוון הזה תנסה להיעזר בקישור שMAD OX נתן לך (אם אתה דני מהצפון), אבל הרעיון הוא פשוט: א. ליצור כדור שמציית לחוקי הפיזיקה (נופל בתאוצה, בפגיעה בריצפה - מאבד מהירות ומשנה כיוון בציר Y (למעלה - למטה)), וריצפה של מגרש כדורסל. ב. ליצור טבעת וקרש, כאשר הפגיעה של הכדור בשניהם מאיטה אותו ויוצרת שינוי בכיוונו (עם הקרש זה יהיה פשוט יחסית - יש להניח שהבעיה תהיה בכיוון הפגיעה בטבעת (צריך לחשב מתי יש פגיעה ובאיזה חלק של הטבעת ושינוי הכיוון יהיה בכיוון הנורמל של אותה נקודה). ג. הממשק - ליצור שני סרגלים, למעלה-למטה וימינה-שמאלה שזזים במהירות מצד לצד כאשר המשתמש עוצר אותם בנקודה מסויימת וע"י כך נוצר הכיוון ההתחלתי של הכדור. לאחר מכן יהיה סרגל נוסף שקובע את עוצמת הזריקה - המהירות. ניתן להוסיף אפשרות לבחירת מיקום הכדור בזריקה סביב קו ה-3. ד. ספירת נקודות, קביעת ניקוד לניצחון, אפשר לערוך משחק של שני שחקנים. כמובן שכל זה מצריך עבודה קשה, ידע בשפה שאיתה אתה עובד וידע בסיסי במכניקה (לדוגמא, אם הסל הוא בגובה 300 מהרצפה (3 מטר) התאוצה צריכה להיות 1000 לשניה, כמו כן צריך לחשב בכל פגיעה בטבעת את מהירות הכדור על כל ציר, כשהציר הראשי היא כיוון הנורמל של המיקום בטבעת בו פגע הכדור, צריך לשנות את מהירות וכיוון הכדור רק על ציר זה). בהצלחה!

למעלה