עזרה! גורי חתולים שהומלטו לא בסביבה הכי סימפטית

ShotgunRider

New member
עזרה! גורי חתולים שהומלטו לא בסביבה הכי סימפטית

שלום חברים

ליד העבודה שלי הבחנתי בחתולה עם גורים כבני יום או יומיים. הבעיה היא שמדובר באזור תעשייה והם קרובים מאוד לתנועת כלי רכב ומשאיות.

ההתלבטות שלי - האם לתת לאמא חתולה לדאוג לגוריה, או לקחת את הגורים בכפייה ולהעביר אותם למקום מבטחים? כמובן שלא אפריד אותם מאמם, אלא רק אקח אותם כמה מטרים לאזור יותר "שקט".

תודה

גורדיאן

New member
כל הכבוד על הדאגה לחתולים.

לפני הכל אתה צריך להיזהר מכך שהאם תנטוש את הגורים, גם לא ברור למה 'כמה מטרים' יעזרו אבל בהנחה שכן, תוכל לעשות זאת כך:
השג קופסה/ארגז פתוחים בצד אחד, שים בפנים משהו לריפוד, וכאשר האם לא תהיה במקום הרם את הגורים והנח אותם בארגז. חשוב מאוד: לא להרים אותם בידיים חשופות, השתמש בכפפות גומי ואם אין הכנס את היד לשקית ניילון, זאת כדי שהריח שלך לא יידבק בגורים ויגרום לאם לנטוש אותם.
עכשיו בא הקטע הרגיש: עליך להמתין שהאם תבדוק את המצב החדש בו הגורים נמצאים בקופסה, ואז להעביר את הקופסה לאט ובזהירות למקום החדש. חשוב לא להבהיל את האם, ואתה עלול להתקל בהתנגדות מצדה. עדיף לפני ההעברה לתת לה משהו טעים לאכול (שמנת/טונה/פסטרמה) כדי שתדע שאתה ידידותי.
בכל מקרה בהצלחה!

ShotgunRider

New member
תמיד שמח לעזור

כמה מטרים מאזור התעשיה, יש ואדי קטן ללא תנועת כלי רכב ובני אדם, לכן חשבתי שזה מקום יותר טוב עבורם.
&nbsp
תודה על העצות.
החתולה למעשה מכירה אותי היטב. במשך תקופה ארוכה אני נותן לה אוכל ע"ב יומיומי והיא חברותית מאוד אלי. עם זאת, כשהושטטתי את ידי היום לתת לה אוכל, היא שרטה אותי באינסטינקט אימהי (לא כועס
).
הגורים נמצאים מתחת לביתן של שומר באותו מרכז לוגיסטי והם קרובים מאוד לכניסה שבה עוברים כל יום עשרות משאיות ומלגזות. היות והם מתחת לביתן, אני לא רואה דרך שבה אוכל להרים אותם, וגם אם אנסה, אחטוף שריטות על ימין ועל שמאל.
&nbsp
ד"א, שמתי לב שהחתולה אינה אוכלת. בדר"כ האוכל היה נטרף תוך רבע שעה ומאז אתמול היא לא אכלה את האוכל ששמתי לה בכלל. הבחנתי שאחד הגורים מנסה לשוטט והיא ישר הרימה אותו ודאגה להכניסו אל מתחת לביתן. אני שמח שאמא שלהם דואגת להם, אך עם זאת דאגתי לכסות כמעט את כל הפתחים (הביתן עומד על בלוקים כ-10 ס"מ מעל האדמה) ע"מ שהגורים פחות ישוטטו ולאמא תהיה יותר שליטה עליהם. שמתי לה שמיכה כדי שלא יהיה להם קר, אולי היא תשכיל להרים את הגורים על השמיכה. אם זה יקרה, אנסה לקחת אותם למקום מבטחים בחבילה אחת.
&nbsp
בכל מקרה תודה על העזרה

גורדיאן

New member
חתולה חכמה.

היא מצאה מקום מוגן. אל תעביר את הגורים אל הואדי, שם הם חשופים לכלבים משוטטים ולטורפים נוספים כמו שועלים.
נסה לעשות משהו כדי למנוע את הגורים מלשוטט, זה יחמיר כשהם יגדלו קצת, מלבד זאת האם לא תוכל להישאר איתם כל הזמן, אולי רק אם תספק לה מזון ומים באופן שוטף.
עדיף למצוא להם מקום אחר, מוגן כראוי.
חבל שהיא לא עברה עיקור, זה היה חוסך מראש את הצרה. אולי כדאי להיעזר בשירותי הווטרינר העירוני.

גורדיאן

New member
רק כשיש מישהו שמטפל בו.

חיי הרחוב קשים ומסוכנים לחתולים, במיוחד כשהם חסרי ישע ועלולים כל רגע להידרס או להיטרף.

ShotgunRider

New member
נכון, אך ניתן לומר זאת כל כל סוגי בעלי החיים.

וביניהם אדם. אם אין מישהו שמטפל בו - היה עדיף אלמלא נולד.

למעלה