עזרה דחוףףף!! כנסו בבקשה..

liord17

New member
עזרה דחוףףף!! כנסו בבקשה..../images/Emo53.gif

שלום לכולם,קוראים לי מאור ואני בן 18 וחצי,אני מתגייס שבוע הבא. לאחרונה שמתי לב שאני סובל מחרדה חברתית,שבאה לידי ביטויי,בדיכאון כרוני יומיומי,דימויי עצמי נמוך(למרות שכולם אומרים לי שאני נראה טוב),פחד מלדבר,ולראות אנשים,גימגם בדיבור(משהו שלא היה לי בעבר), פחד לצאת החוצה מחשש שאני לא יסתדר. כבר 5 שנים אני לבד עם עצמי בלי חברים(חוץ מבני דודים ובני דודות). כל הדברים האלה מאוד חסרים לי,כל היציאות,החברים,הצחוקים..שפעם היו ועכשיו כבר אינם,זאת התקופה בה אני אמור לשמוח לצאת,לבלות עם חברים,ואני לא יכול לממש אותה בגלל שאני בדיכאונות כל הזמן,ובחרדות חברתיות. בעבר שעליתי לחטיבה,חברים שלי הכי טובים,ניצלו אותי כל היסודי וזרקו אותי בחטיבה,החלטתי להמשיך הלאה והכרתי חברים חדשים אחריי שנה וחצי של חברות הם הגיעו לסמים,אלכוהול,סיגריות,פריצות..לא התאים לי כל זה ועזבתי אותם..נישארתי לבדד עם עצמי וזה כואב ליי!! אני כבר לא מצליח להתקרב לאנשים כי אני מרגיש שאני לא שווה כלום כי כולם זרקו אותי..גם שמנסים להתקרב אליי,אני לא נותן לאחרים להתקרב כי אני מרגיש לא שווה כלום..וגם אנשים לא כל כך מתקרבים אליי כל הזמן כי אני מדוכא,וזה לא כיףף להתקרב לבן אדם מדוכא... אני רוצה להשתנות,אני רוצה לחזור להיות הבנאדם הפתוח עם הביטחון העצמי,השאלה שלי היא האם יש איזה כדור שהפסיכיאטר יכול להביא לי על מנת שזה יעזור לי להיתגבר על החרדה החברתית... בתודה מאורר

motek89

New member
אוי איך אתה מזכיר לי את עצמי.. ../images/Emo4.gif

אנחנו אותו בנאדם... גם אני מפחדת לדבר, מפחדת לראות אנשים, מפחדת לצאת מהבית... גם לי יש חרדה חברתית בדיוק כמו שלך, וגם אני מגמגמת קצת.. ואצלי זה היה כל החיים, פשוט חשבתי שרק אצלי הדפקט, לא ידעתי שיש עוד אנשים כמוני עד שהגעתי לפורום הזה.. אנשים נעצו בי סכין בגב לא פעם אחת, נפגעתי המון מאנשים ואני לא אחת ששומרת טינה, אז הפגיעה יותר עמוקה כי מבחוץ אני מראה שלא אכפת לי אבל זה כל כך משפיע עליי.. הביטחון העצמי שלי ירד פלאים, אני לא סומכת באף אחד.. קשה לי. כנראה שרק טיפול יעזור, ואני מקווה בשבילך שהכל יהיה בסדר ותחזור לאיך שהיית פעם, בלי החרדה.. גם אני אשמח לשמוע על כדור כלשהו שעוזר לחרדה חברתית, למרות שאני חושבת שכל אחד והתרופות שלו, לכל אחד מתאים משהו אחר, לא?

ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

אתה מתאר מצב מורכב של טרום גיוס, ואולי החרדות שזה מעורר בשל הסטוריה ארוכה של דמוי עצמי נמוך וקשיים חברתיים ומסיים בשאלה- האם יש כדור שיפתור את כל זה... כן, בוודאי שיש כדור שיקל על הדכאון וייקל על החרדה החברתית שאתה מרגיש אבל... זהו? כנראה שזה לא כל כך פשוט. נדמה לי שהדמוי העצמי הנמוך קשור באופן בו אתה מפרש לעצמך ארועים שקורים לך. למשל, אתה כותב פה שתמיד זורקים אותך. אפשר לשים על זה סימן שאלה- האם זה נכון? מה ההוכחות שלך שזה ככה? אולי זה לא ככה תמיד? הנה, ספרת לנו שאתה בחרת להתרחק מחברים שצרכו אלכוהול והסתבכו בפריצות וכו' (וטוב שעשית כך). אולי יש אפשרויות אחרות מדוע חברויות נגמרו מעבר ל"זרקו אותי"? האם אתה ראוי שיזרקו אותך? האם אתה אדם רע? חבר לא טוב? אתה מתגייס שבוע הבא! זה בטח מלחיץ ומרגש! אני מאחלת לך גיוס קל ונעים. זו יכולה להיות ההזדמנות להכיר אנשים חדשים

liord17

New member
תודה רבה!

תודה רבה על התמיכה העידוד והברכות...יש משהו במה שאת אומרת..אבל עדיין משהו מונע ממני ליצור קשרים חדשים עם אנשים,מעין חוסר ביטחון..וגם בגלל שאני בן אדם מאוד מדוכא,ואני לא חושב שמישהו ירצה להתקרב אליי שאני במצב כזה... דרך אגב היתי היום אצל פסיכיאטרית,והיא אמרה לי שהיא לא מוכנה לתת לי שום כדור כי היא אומרת שזה לא יעזור לי ושהיא לא מאמינה לכדורים האלה והם עושים סתם יותר גרוע..אז אמרתי לה שאני תמיד שומע אצל ורדה רזיאל ג'קונט בתוכנית שלה ברדיו על אנשים שמספרים שהם לוקחים כדורים שהם נמצאים במצב הזה,וזה ממש עוזר להם..אז היא צחקה ואמרה "פחח ורדה". והיא אמרה שהיא מוכנה לתת לי "פרוזק " אם אני כל כך רוצה (כי התעקשתי) אבל רק אחריי הטירונות כי היא אומרת שזה גורם לתוקפנות והיא לא מוכנה לקחת את הסיכוןן..ידוע לך משהו על זה? בתודה מראש מאורר

אתה בטוח שזו היתה פסאטרית? ../images/Emo8.gif

אינני מוסמכת לדבר על תרופות, כיוון שאני פסיכולוגית ולא פסכאטרית. אם היא אומרת, אני מאמינה לה.

liord17

New member
כןן..

כןן אני בטוחחח...אבל מהניסיון שלך כפסיכולוגית,בטח פגשת אנשים שלוקחים כדורים לחרדות חברתיות,זה עזר להם?

אני מפנה זאת לחברי הפורום ../images/Emo68.gif

נדמה לי שהנסיון שלהם בכך רב משלי ושיש תשובות שונות לשאלה שאתה שואל, כל אחד ונסיונו הוא.

דולידול

New member
פסיכאטרית שלא מאמינה בתרופות.

נשמע מוזר אבל מי אני שאשפוט. לגבי החרדה החברתית לדעתי מה שיותר עוזר זה טיפול בקבוצה סדנאות למינהם שבהם אתה צריך לדבר מול קבוצת אנשים יש כל מיני דברים כאלה. דבר שני אמון בעצמך שאתה שווה ואין לך מה להתבייש בעצמך בכל מה שאנחנו עושים יש ביקורות טובות או שליליות על תפחד עם משהו יבקר את דברייך באופן שלילי, קח רק את הדברים שמתאים לך ואם נראה לך שהוא טועה על תתן לביקורת שלו להוריד אותך למעטה תבין שיש גם אנשים, רעים ורק רוצים להוריד את הבטחון ומחפשים תמיד את השלילי תבין שזאת הבעיה שלהם ולא שלך. לדעתי הצבא יעשה לך טוב בכך שתגדל להיות יותר אסרטיבי כי בעצם לא תהיה לך ברירה תהיה חייב להלחם על שלך ובכך תהפוך להיות יותר חזק. אל תחשוש מכך תבין שבתוך הקשיים יש גם דברים טובים, כמו חוזק ובטחון. לגבי החברים לא נראה לי שתמיד הם עוזבים אותך כנראה שאתה יודע לבחור את החברים שלך.

למעלה