עזרה דחוףף

dimon69

New member
עזרה דחוףף

אהלן חברה, לא יודע אם זה קשור לפה אבל בכל אופן אני חייב לשפוך מה שיש לי על הלב ולשמוע מה לכם יש לומר...
אז בשנתיים האחרונות אני וההורים שלי זה כמו גבול הדרום, אנחנו רבים המון, בקושי מסכימים בינינו, תמיד יש על מה לריב, הם לא מבינים אותי בכלל וכל צעד שאני עושה בשביל לא שגוי ושאני עושה להם דווקא.
ותבינו אני בן 23 עוד מעט, הם מתנהגים אלי כמו אל ילד קטן וטיפש.
בשבועות האחרונים אנחנו פשוט במלחמה אני עצבני עליהם והם כאילו שונאים אותי, באמת שאני לא מסוגל והגעתי להחלטה שאני עוזב, ואכן אני ועוד שותף השכרנו דירה, עכשיו להורים שלו אין בעיה שהוא עוזב הם עוזרים מאוד למרות שהיחסים בינים גם לא מי יודע מה.
וההורים שלי שונאים אותי עוד יותר שאני עוזב וטוענים שאני עושה את זה כדי לעשות להם רע, עכשיו הבעיה שאני רוצה לקחת את הדברים שלי לדירה החדשה שזה כולל את המיטה אך הם טוענים שהמיטה שלהם כי הם קנו אותה למרות שהם קנו אותה לי וממילא אף אחד לא ישתמש בה והיא תתכסה אבק ואני אמור לישון על הרצפה, כשאמרתי שאם אני יתחתן הם גם יעשו לי קטעים כאלה ובסוף הוא ירצו שאני ישאר איתם עד גיל 50 הם אמרו שזה לא אותו דבר למרות שאני לא מבין מה ההבדל בין לעזוב את הבית עם שותף או עם חברה
בקיצור תסביך אני ממש רותח עליהם ואני מתכוון לקנות לעצמי מיטה ולנתק איתם קשר לתקופה מסויימת

מרוניה

New member
לא צריך לקנות, תיקח מאתר "אגורה".

מאתר "אגורה" אתה יכול לרהט לעצמך שלוש דירות, לדעתי. רק תשיג רכב ועזרה של חבר או שניים, ותמצא את כל הציוד הדרוש. כך שזה החלק הקל.
החלק הבעייתי יותר הוא היחסים עם הוריך. לדעתי, אתה עושה בשכל שאתה יוצא מהבית (בהנחה שיש לך כסף לשכר דירה). ובקשר ליחסים איתם - לא מציעה לנתק, אלא לתת לכאב לשכוך, ולאט לאט לנסות לבנות יחסים בריאים, עם גבולות נכונים, בלי שהם יגידו לך מה לעשות. לדעתי, ברגע שהם יראו שאתה עומד על רגליך ומסתדר יפה, יש סיכוי טוב שהם יירגעו, ובמשך הזמן ישלימו עם המצב ויקבלו אותו. בכל מקרה, יש לשער שהם לא רוצים ברעתך, ולכן תנסה להבין את זה מהכיוון הזה - שהם אוהבים אותך ורוצים בטובתך, גם אם לפעמים הם ממררים לך את החיים.

mother cat

New member
לא ברור לי איזה עזרה אתה מחפש

אתה לא מסתדר עם הוריך. אתה כבר גבר צעיר עם יכולת להיות עצמאי. לעזוב את הבית זה כנראה הצעד הנכון. הם לא רוצים לעזור? תסדר לבד. כפי שאמרו לך יש דרכים לעשות את זה גם במינימום הוצאות.

איזה סוג של עזרה אתה צריך מפורום וירטואלי?

ראה, למה לרתוח ?

כל תהליך התבגרות והיפרדות מההורים מלווה בתהליך של ראייתם כפי שהם כבני אדם. לפעמים יש בזה גם דברים לא נעימים, אבל אתה חייב לעשות את דרכך לנפרדות לא מתוך כעס עליהם אלא מתוך רצון לבנות את עצמך כאדם בעל חיים עצמאיים ומשיקים להם בנקודות שבהן ניתן להשיק.
הנושא הרכושי מיותר. תתארגן לך ותתחיל את חייך בציוד שלך שאין לו ריח וטעם של מריבה ועימותים. כאשר תסיים להכין לך את דירתך תארה כמה אוויר טרי תנשום פתאום.
נקודה אחת חשובה מקפיצה אותי לקרוא לך ללכת לייעוץ למען עצמך. אתה כותב שהם טוענים שאתה עושה את זה כדי לעשות להם רע. יכול להיות שגם הם מגיבים לא טוב לתהליך ההתבגרות וההיפרדות שלך וזה עד כדי כך שהם מנסים עליך מניפולציות רגשיות בעייתיות. כאן הייתי ממליץ שתפנה לייעוץ פסיכולוגי כדי שתוכל לעבד את הרגשות שלך, לצאת לדרכך בלי שרובצות עליך כל מיני אשמות וכעסים וגם תוכל להתייעץ על מצבם של הוריך במצב ולגבש דרכי התמודדות שיאפשרו לך לקיים איתם קשר שאתה יכול להכיל אותו רגשית. האמירה שאתה תעזוב ותנתק את הקשר היא יפה בתור שחרור כעסים, אבל אחרי שתעשה זאת (ניתוק הקשר) עלול לרבוץ עליך המשא שעשית זאת ....
בהצלחה !

למעלה