עזרה דחוףף

ולכוש

New member
עזרה דחוףף

קראתי את הספר הראשון של נרניה ואני חייבת עזרה ממישהו או מישהי שיעזרו לי לנסח ולענות על השאלותתת דחוףף זה למחרררררר

ולכוש

New member
הבעיה היא..

אני צריכה מחר להגיש יומן קריאה על הספר הראשון בסדרת של נרניה ואני לא אוהבת את הספרים מהסוג הזה וכל העניין בספרות זה להיכנס לתוך הסיפור ולכתוב עם רגש וחשבתי שאולי אחד מכם שאהב את הספר יוכל לעזור לי לנסח ולענות על השאלות

סקיפי

New member
אילו שאלות?

ואם את יכולה, בבקשה, להוסיף פסיקים במשפטים - קצת קשה לי להבין מה את כותבת.

ולכוש

New member
השאלות-

1.הציגו את הרקע הכללי לספר שקראתם 2.תארו את העולם/התקופה שבהם מתרחש הסיפור-מה עניין אותך בהם? בשאלה 2,הייתה לי ממש בעיה... 3.בחרו דמות שעניינה אתכם במיוחד תארו אותה,והסבירו את תפקידה בספר 4.חוו את דעתכם לגבי הספר ולגי תהליך הקריאה אני ממש אודה לך אם תעזור לי כי אני ממש בצרה...

סקיפי

New member
לגבי התקופה:

מאחר וזה ספר שמתרחש בשני עולמות, את יכולה להתפלסף על שתי תקופות: אחת זו התקופה של מלחמת העולם השניה, כשלונדון הופצצה והרבה מאוד ילדים נשלחו לאיזורים הכפריים; השנייה זו התקופה בה "נמצאת" נרניה. מאחר ולא מדובר בעולם שלנו, את יכולה לקרוא לזה תקופה טכנולוגית, כלומר: עולם שמשתמשים בו בחרבות ואין בו קיטור או חשמל, ייחשב לצורך העניין כנמצא, מבחינה טכנולוגית, בימי הביניים. מצד שני, את גם יכולה להציג את הצד הפנטסטי - הסבר קצר מה היא נרניה, איפה היא ממוקמת, העובדה שהיא מושתתת על קסמים, וכו'.

ולכוש

New member
ממש תודה

אתה יכול בבקשה לנסח לי תשובה יפה, ואני בינתיים אכתוב לך את התשובה שלי לשאלה הראשונה ותגיד לי אם זה בסדר?

סקיפי

New member
בעייתי לי.

תראי. אולי זה מרגיז לשמוע את זה, אבל בשורה התחתונה זה נכון. אני לא יכולה לכתוב בשבילך את העבודה - זה לא הוגן. אני מוכנה לעזור לך למצוא רעיונות, כן, ואם תנסחי תשובה אני גם אשמח לעבור עליה ולתקן סגנונית - אבל אני לא אכתוב במקומך.

ולכוש

New member
צודקת

אני מצטערת..אני פשוט בבעיה רצינית.. את התשובה הראשונה ניסחתי כך: הספר נכתב על ידי הסופר הבריטי קלייב סטפלס לואיס בשנת 1950. הספר השני בסדרת הספרים דברי ימי נרניה והמפורסם שביניהם. ספר הרפתקאות המספר על ארבעה אחים-שני בנים ושתי בנות (פיטר,סוזן,אדוארד ולוסי) העוברים להתגורר בביתו של פרופסור זקן בזמן מלחמת בעולם השניה. בזמן שיטוטם בביתו של הפרופסור הם מוצאים מעבר מארון בגדים ישן אל עולם קסום ומופלא-נרניה. ואת התשובה השנייה כך: זהו ספר המתרחש בשני כולמות ובשתי תקופות שונות:אחת זו התקופה של מלחמת העולם השנייה,כשלונדון הופצצה והרבה מאוד ילדים נשלחו לאיזורים כפריים והשנייה היא התקופה בה נמצאת נרניה. תקופה טכנולוגית בימיי הביניים כולמר:עולם שמשתמשים בו בחרבות ואין בו קיטור או חשמל. אני מרגישה שהתשובה השנייה לא חזקה מספיק את תוכלי לומר לי מהן הטעויות? ועוד פעם אני מודה לך מקרב לב על עזרתך

סקיפי

New member
זה לא מברק.

תני למשפטים לנשום. התקופה בה נמצאת נרניה מקבילה לתקופת ימי הביניים בעולם שלנו. <= עם התחלה כזאת, יהיה לך הרבה יותר קל להדגים. ודוגמאות - אל תתני במילה אחת. יש מה לכתוב על זה.

סקיפי

New member
חלקית.

נתת רקע רק לסיפור המסגרת בעולם שלנו. מה עם מה שקורה בנרניה? למה יש שם חורף? מי זה אסלן בכלל? למה הנרניינים רוצים להלחם? תחשבי שלמורה אין מושג על מה מספר הסיפור. את חושבת שאפשר להבין מהתשובה שלך מה בדיוק קורה? כשתצליחי להבין מהתשובה פחות או יותר מי נגד מי בלי הרקע של הסיפור, אז התשובה תהיה טובה.

Fairywitch

New member
אוקיי, מספיק לענות../images/Emo88.gif

שתכין את שיעורי הבית בעצמה. אנחנו לא פורום להכנת שיעורי בית.

freshlama

New member
אני לא חושב שזה בסדר לעשות דברים

כאלה. אם את צריכה לעשות יומן קריאה יש סיבה לזה. למה שלא תעשי אותו לבד כמיטב יכולתך ותקבלי את הציון שמגיע לך?

אני מסכימה במאה אחוז

וחוץ מזה- אם את לא אוהבת אתסוג הספרים הזה, למה בחרת לקרוא דווקא את "נרניה" ולא ספר מסוג שאת אוהבת?

Fairywitch

New member
גשי לפורום שיעורי בית../images/Emo88.gif

א. כי יש לנו חיים. ב. למה חיכית לרגע האחרון? ג. כי לא מגיע לך ציון על עבודה של אחרים. ד. כי לא יזיק לך לקרוא קצת. זה מפתח את המוח.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

רק נבהיר את זה, לעזור כמו שסקיפי עשתה בהתחלה, לתת כיוון וזה - זה בסדר גמור ואפילו מקסים. אבל לדרוש מאיתנו לבדוק את העבודה, או לכתוב את התשובות - זה לא לעניין.

למעלה