עזרה דחוף!!! לפני כשעה בשעה טובה נולד לנו גדי

pander10

New member
עזרה דחוף!!! לפני כשעה בשעה טובה נולד לנו גדי

קודם כל האם עליי לטפל באם- אחך אני יודע שהיא סיימה את הלידה או שיש עוד אחד? הגדי מנסה לינוק ולא מוצא מאיפה- האם עליי לחלוב את העז ולתת לו מבקבוק? או אולי לתת לו מטרנה או כל מיני כאלה? חבל התבור שלו בחוץ-האם אני צריך לעשות משהו איתו? מתוך הרחם של עז שי כל מיני שאריות -האם לנקות אותה/אותו או לתת לה לטפל בזה לבד? תודה על העזרה מראש!!!

בשעה טובה,,,,,,,,,,

אים השיליה יצאה זה כמו חבל בערך באורך מטר,וזה נפל לזרוק את זה שהיא לא תאוכל את זה,כמו כן אים זה יצא אז אין עוד ולד זה סוף הלידה,יש להרים את העטין מספר פעמים עד שהוא מתרגל ואז הוא כבר ינוק לבד, יש לשטוף את העטין במים פושרים מהדם שלא יתיבש , אין צורך לחלוב החלב הריאשון זה החיסון שלהם והוא יכול להחמיץ אים תחלוב אותה,שעתים שלוש מהלידה לא נורא אים לא אכל הוא מתודלק מהבטן, היא צריכה ללקק ולהריח אותו זה יבטיח טיפול מסור,מזון לא של האימה יגרום לשילשולים, היא תמשיך לדמם למעלה משבוע אל תדאג ,כמובן שהיא צריך להיות במצב שהיא אוכלת תקין ,בדרך כלל אים יש ולד נוסף הוא יוצא תוך שעה עד שעתים מקסימום מזל טוב

pander10

New member
בינתיים בל התבור התייבש כמעט עד הסוף.האם לטפל

בו או שהוא יפול לבד? הגדיי (כן,כן זו היא) נראית יפה אבל מאוד רזה.אני לא יודע כמה היא אוכלת כי לרוב לא נמצא בית,אבל כשאני בודק עטינים הם די ריקים- או שהיא גומרת את כל החלב או שלעז פשוט חסר.מה אני יכול לתת לה (לעז) לאכול כדי שיהיה לה יותר חלב?

טיפול בטבור רק ביוד נוזלי כל יומים,,,,,,,,,,,

עד שיפול לבד,! גוזרים אותו כ4 סמ מהבטן על מנת שלא יתפס במשהו ויתלש, לא יודע איזה סוג אתה מגדל,יש סוגים מטבעם רזים ומביאים הרבה חלב, ויש יותר שמנים עים פחות חלב אבל בריכוז של 1 אחוז שומן יותר בחלב, יש לתת תערובת חולבות 18 אחוז חלבון כקילו וחצי ליום, מחולק פעמים ביום, זה מאזן את התזונה מאחר ורק ירק, יביא בהמשך שילשולים לאם,

למעלה