עזרה! דחוף! רוצים לגייס אותי!!!!

עזרה! דחוף! רוצים לגייס אותי!!!!

5 שנים לא נגעו בי ועכשיו פתאום נזכרו בי!!!!!! איך אני יוצא על 21? דחווווווף בבקשהההה

user4576

New member
נראה לי שהוא ניסה להדגים לכם מה זה באמת משתמט

בן-אדם שעל דעת עצמו לא התייצב בלשכת גיוס לאחר שקיבל צווי אזהרה, או חייל שהפך לעריק, נעלם ולא חזר - אלו משתמטים. יש כאלו כמה מאות בודדות בשנה, שיעור זניח לחלוטין מכל מחזור (אפילו לא אחוז אחד). מי שקיבל פטור, כל פטור שהוא - איננו משתמט. לדוגמא, זה משתמט: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3044743,00.html

respecta1

New member
שטויות.

מישהו ששיקר בשביל פטור הוא יותר משתמט מהראשון, לפחות הראשון בחר להתמודד בדרך הקשה עם זה שהוא לא רוצה לשרת בצבא, לפחות הוא עכשיו בוא נגיד ככה הולך ראש בראש ועם כאלה אפילו אין לי בעיה, אם הם בחרו לא לשרת והם מוכנים להתמודד עם התוצאות של זה אז בסדר... זה ששיקר בשביל להוציא פטור בחר בדרך הכי קלה לא רק שהוא בורח מהאחריות הוא גם לא מתמדד עם התוצאה של זה.

Moridin

New member
ומי שאמר את האמת בשביל פטור?

אתה יודע שהיום משחררים כל מי שאומר שהוא לא מעוניין לשרת בצבא.

user4576

New member
אין צורך לשקר

קודם כל - אין היום שום צורך לשקר בשביל לקבל פטור מהצבא, מספיק בהחלט להגיד את האמת ("אני לא רוצה לשרת בצבא, יש לי מוטיבציה נמוכה מאוד, עושה לי רע להיות פה") ולקבל פטור בקלות. דבר שני, ההודעה שלך דיי מוזרה, אני לא מבין איך לא להתייצב/להעלם באמצע השירות, לברוח מהחוק ולהסתתר במשך שנים וכו' יכול להיות פחות גרוע מלשקר...זה הרי מכיל בתוכו לשקר! (צריך לשקר להרבה אנשים כדי שלא יימצאו אותך במשך שנים). אבל בכל מקרה, כאמור, זה לא רלוונטי, כי אין שום צורך לשקר כדי לקבל פטור חוקי למהדרין.

respecta1

New member
אתה משקר פה רק לעצמך

תאמין לחייל הזה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3508859,00.html שאם היה כל כך קל לקבל פטור, הוא לא היה מחורר לעצמו את הרגל בשבילו. אם היית אומר את זה לפני שנתיים, עוד היה בזה חצי אמת - אבל כיום זה לא יותר משקר שבינו למציאות אין שמץ של קשר. ובקשר ל"טענה" השניה, זה לא קשור משקר לא משקר, לפחות זה שעושה ככה בוחר לקחת אחריות על המעשים שלו - בדרך השניה המשתמט גם לא לוקח אחריות על גיוס לצבא וגם לא לוקח אחריות על בריחה מהאחריות המוטלת עליו.. בקיצור - הולך בדרך הכי קלה, שבדרך ככה גם הכי לא מוסרית.

user4576

New member
אני לא מאמין לחייל הזה

מכיוון שהוא בן-אדם מטומטם וכנראה גם דיי מעורער בנפשו. הוא היה יכול בקלות לקבל פטור בלי לירות בעצמו, פשוט בן-אדם דפוק שלא מהווה דוגמא לכלום. אתה שוב ושוב חוזר על הטענה הזו כאילו בשנתיים האחרונות הקשיחו איזשהם תנאים לקבלת פטור מהצבא - ואתה לא מבסס את הטענה הזו על כלום! מה גורם לך לחשוב שהקשיחו את התנאים? זה שיש קמפיין ברדיו ובטלוויזיה נגד "משתמטים"? הרי אין לכך דבר וחצי דבר עם התנאים לקבלת פטור מצה"ל. בפועל אין שום הבדל בין היום לבין לפני שנתיים, וכל חייל שמבקש יפה מקבל פטור, זה המצב.

respecta1

New member
אתה אוהב להתעלם מהאמת

אבל כשהיא כתובה שחור על גבי לבן זה לא יצליח לך.. " חייל מהבסיס סיפר גילה לחוקרים כי א' ביקש להשתחרר משירות צבאי ולאחר שלא הצליח בדרכים שונות, החליט לפצוע עצמו באמצעות ירי ברגלו" ותם עידן נשמה, שמח? וואלה לא.. אבל אם כבר עושה את זה, עשה בזמן טוב :) בדיוק בזמן שאנשים החליטו לקפל ולעוות את האמת.

user4576

New member
לא, אתה לוקח דוגמא של בן-אדם הזוי ומעורער אחד

ומנסה להציג את זה כאילו זו הוכחה למשהו - זו לא. כשבן-אדם כזה אומר שהוא ניסה להשתחרר מהשירות הצבאי בדרכים שונות, בהחלט ייתכן שהוא לדוגמא פשוט בא וצעק על המפקד שלו שהוא רוצה ללכת הביתה, למשל. ברור ממה שהוא עשה שזה בן-אדם לא לגמרי נורמאלי ולכן מאוד לא ברור מה הלך שם. אתה לא הראית שום הוכחה, ולא הבאת שום נימוק, או בדל של נימוק, או קצה של קצה של קצה של בדל של נימוק - על סמך מה אתה טוען שהתנאים לקבלת פטור היום יותר קשיחים מאשר הם היו לפני שנתיים. אני טוען שהם בדיוק אותו הדבר - וכמו שהסכמנו שלפני שנתיים ההי אפשר פשוט להגיד לקב"ן שאתה לא רוצה לשרת בצבא ולהשתחרר - גם היום אפשר. ועד שלא תביא ראיות והסבר למה ואיך זה פתאום השתנה - אתה סתם מדבר באוויר.

respecta1

New member
אתה מדבר באוויר בדיוק כמוני.

והאמת אין דרך לשנינו להוכיח משהו מזה, אבל לא סתם שומעים היום יותר ויותר סיפורים כמו זה.. ואתה אומר שהוא מעורער בנפשו לא? אז מעולה הוא אמור להיות הראשון שמקבל פטור ובכל מקרה כל ההודעה שלך מתאימה בדיוק עליך. אתה לא הראית שום הוכחה, ולא הבאת שום נימוק, או בדל של נימוק, או קצה של קצה של קצה של בדל של נימוק - על סמך מה אתה טוען שהתנאים לקבלת פטור היום אותו דבר כפי שהם היו לפני שנתיים. אני טוען שהם בכלל לא אותו דבר - וכמו שהסכמנו שלפני שנתיים ההי אפשר פשוט להגיד לקב"ן שאתה לא רוצה לשרת בצבא ולהשתחרר - היום אי אפשר. ועד שלא תביא ראיות והסבר למה ואיך זה אותו דבר למרות כל הבדיקות שצהל עושה - אתה סתם מדבר באוויר.

user4576

New member
אתה זה שטוען לשינוי - לכן נטל ההוכחה הוא עליך

ברגע שהסכמנו שהמצב לפני שנתיים היה כמו שאני טוען, אז אין שום סיבה להניח שהוא השתנה סתם ככה - המצב הקודם ממשיך כל עוד אין ראיות שאומרות אחרת, זה עיקרון בסיסי... אם אתה רוצה לטעון שזה השתנה אז אתה צריך לפרט בדיוק מתי זה השתנה, איך זה השתנה, למה זה השתנה ועל סמך מה אתה אומר את זה. ואנחנו לא שועמדים על "יותר ויותר מקרים כמו זה", אלא על מקרה אחד (ותמיד היו כאלו). וכן, הבן-אדם הזה בהחלט צריך לקבל פטור - אין מקום לאנשים כאלו בצבא (בפעם הבאה אולי הוא יירה במישהו אחר).

אני יכול לתת לך את הסיפור שלי

7 חודשים בצבא , מנסה להשתחרר, ולא מצליח.. פעם בשבועיים פק"ל שיחה אצל הקבנית.. הם נהיו אטומים, כל עוד לא תתאבד הבריאות הנפשית שלך לא מעניינת אותם, יותר חשוב שיהיו חיילים בצה"ל.. ככה זה עובד.

respecta1

New member
אכן, אין מקום לאנשים כאלה בצבא

ואם חולה נפש אמיתי לא מצליח לקבל פטור, אז אחד שיקפץ לו למשרד הקבן ויגיד אוי לא נוח לי בצבא כן? שינוי? בטענה שלי מבוסס על דברי ראש הקבנים בצה"ל, על מה מבוססת הטענה שלך? לפני זה לא משנה שינוי או לא, ברגע שאמרת בטענה צריך לתמוך בה בהוכחות, לא רק שיש פה מקרה של חולה נפש אמיתי שלא הצליח להשיג פטור, גם הדברים שלי מגובים על ידי צה"ל וראש הקבנים בצה"ל..אז מין הסתם עכשיו אתה צריך להשיג למה נראה לך שזה ככה, כי ביינתים זה לא יותר מזה - נראה לך.

user4576

New member
ראש הקבני"ם בצה"ל?

אני אשמח אם תביא לינק שמסביר על מי ועל מה אתה מדבר - אם אכן זה מבוסס על משהו. אני לא יודע למי אתה מתכוון כשאתה אומר "ראש הקבנים בצה"ל" או מה הוא אמר. ולעניין ה"אם חולה נפש אמיתי לא מצליח..." כבר עניתי על זה, לא ברור שהוא בכלל ניסה להשתחרר ודיבר אם מישהו מקצועי בכלל ועל מה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1984&msgid=113070691

smailie

New member
הלוואי שגם אותי יחליטו לגייס בפתאומיוּת

שתהיה טעות במחשב, שגורם בכיר ישנה את דעתו גם אם לא אדבר איתו לפני כן... לא יודע מה! אבל שיקחו אותי לצבא. לא מעניין אותי איך זה יקרה!

למעלה