עזרה דחוף!

זלדה 2

New member
עזרה דחוף!

מצאתי על הכביש במושב משמר איילון, בשפלה הפנימית, סרטן גדול (כעשרים ס"מ), צבעו חום. אספתי אותו והנחתי בקופסא, כדי שלא יטרפו אותו כלבי הרחוב.. מה עושים? היכן כדאי לשחרר אותו. תודה גון

סרטן? באמת?

אני הייתי מניחה אותו ממש קרוב לאיפה שמצאת אותו פשוט קצת יותר רחוק מהכביש את בטוחה שזה סרטן? את יכולה לצלם אולי ולשים כאן תמונה?

זלדה 2

New member
זהב בלתי אפשרי,

מכיוון שאני גרה במושב והכלבים יהרגו אותו, צריך לשים אותו במקום אחר אנחנו פשוט לא יודעים איפה, שמנו לו עגבנייה ועוד כל מיני סוגי אוכל והוא אכל קצת עגבנייה, הוא נראה בסדר פשוט אין לנו מושג מה לעדות איתו.. אז אם מישהו יודע שבבקשה יגיד לי..... הנה תמונה:

Jiv

New member
...

הייתי ממליץ להרטיב אותו קצת לפני שיתייבש..

Lonesome George

New member
הסרטן הוא סרטן נחלים

סלקי את המצע ומלאי את הקופסא כך שיטבול במים, הוא זקוק להם על מנת לנשום.

זלדה 2

New member
זה לא הגיוני

אני יכולה להעלות על דעתי מקום אחד שהוא עם מים שיכול ליהיות שהוא הגיע משם מן ברכה כזאת אבל אבי אומר שזה לא יכול ליהות כי סגרו אותה, חוץ מזה הסתכלנו במדריך והוא הכי קרוב לסלעית או משהו.. בכלי שהוא נמצא בוא יש חץץ ולמטה מים, אני לא חושבת שהוא חיי במים אבל אני לא יודעת.. היום בערב אחי יקח אותו למקום אחר.. אז עד אז אנחנו חייבים לדעת אם לים לנח או לאיזה הר..?

weinman

New member
חייב מים כדי לנשום

סרטנים יכולים לנשום מחוץ למים כל עוד הזימים שלהם לחים. לכן חייבים לאפשר להם להרטיב את הגוף כרצונם. סרטני נחלים יכולים לחיות רחוק יחסית ממקורות מים אם הם מוצאים מחסה לח דיו. יתכן כי הפרט הזה הגיע ממקווה מים שיבש או בבמהלך חיפוש אחר מקווה מים לרביה. בכל מקרה לשם רביה הם חייבים מקווה מים. רצוי להשיב אותו למקום רטוב באופק קבוע או עדיף למקווה מים כלשהו בסביבה.

אז תקחי אותו למקום יותר מרוחק

אין פתרון אחר הוא כנראה חי בסביבה בטבע ושם מקומו

למעלה