עזרה דחוף!!!!!

bellalio

New member
עזרה דחוף!!!!!

יש לי כמה שאלות: 1. האם אפשר ללמוד רק את רפובליקת ווימאר בחלק הראשון ובחלק השלישי רק את מלחמת ששת הימים? 2. על מה אפשר להמר בחלק השני בנושאים של מלחמת העולם השנייה והשואה. הכוונה היא מה הסיכויים שהם ישאלו על כל השואה הם הרי בוחרים נושאים חשובים אז על מה אפשר לוותר

תשובה

בוא נגיד ככה אם תעשה כמו שאתה אומר לא תהייה לך בחירה...ואם ידפקו אותך עם שאלה מוקרצת אכלת אותה. לשם כך אני ממליץ לך ללמוד בתקופה ראשונה עוד 2 נושאים קטנים ביותר: צרפת/פולין, יהודי פולין. ובתקופה שלישית ללמוד את מלחמת העצמאות או את המלחמה הקרה. בקשר לתקופה שנייה, היא ממש בעייתית, כל הימור על חומר הוא הימור...אין הימור בטוח פה! אני אישית ילמד במלחמת העולם את הועידות, וקרבות המפנה ועל כל השאר במלחמה אהמר.

atcbl

New member
שטויות.... ;)

בתקופה ראשונה אתה יכול ללמוד רק את ווימאר,אומנם לא תיהיה לך בחירה , אבל אתה חייב ללמוד אטת וויאמאר "פרפקט" כדי שתוכל לענוטת על כל שאלה שתבוא. וכך גם בתקופה 3 , אבל לצערי בתקופה 2 אני מסכים עם דון קישוט,קשה להמר שם!

shlulit

New member
אבל

יש שלוש שאלות וארבעה פרקים... אם דווקא על ווימאר לא יהיה?

שלו א

New member
לא נכון!!!

הגיוני שאת הפרקים על יהדות פולין ועל הבעיות בפולין יחברו לשאלה אחת עוד שאלה על ויימאר, ועוד שאלה על תר"פ-תרפ"ט (על זה אני מהמר, ולא לומד)

eitan007

New member
הם לא יכולים

הם לא יכולים לחבר את בעיות פולין עם יהודי פולין, כי יש גם את יהודי המגרב, ז"מ היה אפשר לא ללמוד בכלל את יהדות פולין, וזה לא נקרא הימור.

סיון17

New member
בתקופה השלישית ללמוד

לא!!!!!! תלמדי את המלחמה הקרה+ שש הימים זה שאלה בטוחה בבגרות

נעדר

New member
ותוספת

אכן המלחמה הקרה באה לידי ביטוי במלחמת ששת הימים במעורבות של ברה"מ בסכסוך.

נעדר

New member
לא רוצה להלחיץ אבל

אבל בהרבה מגנים נעשה שילוב בין וימאר לבריטניה וצרפת ובין שנות העשרים בא"י לפולין נראה לי שאם כבר לומדים על התפתחות פנימית במדינות שונות עדיף להתייחס גם לוימאר, גם לפולין, גם לבריטניה וגם לצרפת בהתאם למיקוד (אולי יש בחירה בינהם)

שילוב בבחינה

תלמידים יקרים אף אחד לא רוצה שתכשלו.לכן,לא יהיה שילובים בלתי אפשריים רק כדי שתיפלו. לא יכול להיות שילוב בין המלחמה הקרה ומלחמת ששת הימים כי המיקוד מדגיש על המלחמה הקרה עד 1950. יכולה להיות שאלה שתשלב את פולין עם יהדות פולין יהדות האיסלם לא תשולב בשום נושא אחר הישוב והמנדט בשנות ה-20 השילוב שיכול להיות הוא בין התפתחות הישוב הומדיניות הבריטית בא"י. ויימאר יכולה להיות שאלה על ראשיתה של הרפובליקה ועל תקופת שטרזמן. התקופה הקלאסית לשילוב זו התקופה השניה.

רני10

New member
לא נכון

לא יכול להיות עירוב בין פולין ליהודי פולין באותה שאלה מאחר ולמידה על פולין היא חלק מפרק הבחירה בין 3 המדינות: פולין, צרפת, בריטניה. יהודי פולין הוא פרק נפרד בפני עצמו וגם הוא כחלק מבחירה בין יהודי צפון אפריקה וארצות המזרח התיכון ויהודי פולין. ועל כן, אם תלמיד למד על צרפת או בריטניה (וכמובן שהדבר לגיטימי), ולמד על יהודי פולין שכן זהו פרק נפרד בפני עצמו, למעשה, ימנע ממנו ולא בצדק לענות על שאלה שתשלב את פולין יחד עם יהדי פולין. ( כי למעשה הוא בחר ללמוד על צרפת, ולכן יוכל לענות רק על סעיף אחד- יהדות פולין) לכן, אין זה הגיוני או סביר בכלל שיהיה שילוב בין שני נושאים אלו. על כל פנים במידה ותופיע שאלה על פולין זו תהיה שאלה כללית שעליה יהיה ניתן גם לענות על בריטניה ועל צרפת. אם תופיע שאלה על יהודי פולין, ניתן יהיה גם להדגים באמצעות יהודי צפון אפריקה.

למעלה