עזרה דחוף!!!!

superorti

New member
עזרה דחוף!!!!

היי לכולם
זו בערך הפעם הראשונה שאני מכינה פרלינים...
הכנתי פרלינים, טימפררתי לפי מה שאמורים לעושת- לפי שיטת ההזרעה. יצקתי לתבניות, שמתי במקרר....ועכשיו שהוצאתי מהמקרר אחרי לילה...הוא יציב אבל..נמס לי בין הידיים.
זה אמור להיות למתנה......האם יש סיכוי להציל את המצב?...
 
אני לא יודע

אם השוקולד אכן לא מטומפרר כמו שצריך, אין דרך להפוך אותו לכזה מבלי לעבור את כל התהליך. להבא, כדאי לבצע "מבחן קלף" - כשמסיימים לטמפרר, טובלים פינה של קלף, או כפית, או משהו בשוקולד, מנערים עודפים, ונותנים לזה להתגבש. ואז רואים אם השוקולד אכן מטומפרר או לא.

לא ציינת אם השוקולד נראה טוב (כלומר אם הוא חלק ומבריק, ואין עליו תפרחות שונות), אז יכול להיות שפשוט חם מידי בחדר.
 
האם הוצאת מהמקרר ישר לחלל החדר?

אולי הלחות שמכסה אותו נדמיית לך כהמסה?
בכל אופן אם הוא אכן נמס- הוא ללא ספק לא מטומפרר..
 

superorti

New member
תודה לכולם....

זו באמת הייתה הפעם הראשונה שלי שעשיתי שוקולוד.
בסופו של דבר זה התמצק במקרר, הטעם היה נפלא והכל החזיק מעמד. החום בישראל לא עושה טוב לשום דבר....אבל בסוף זה הסתדר.ובלי מדחום מקצועי או מכישר טמפרור זה קשה.

תודה על התשובות!
 
למעלה