עזרה דחוף

פזיתא

New member
עזרה דחוף

שלום לכולם קודם כל אני רוצה לומר ששמחתי שיש כזה פורום להורים בחו"ל. אני אימא טרייה בבוסטון, ויש הרבה קשיים שבארץ לא היינו צריכים להתמודד איתם. כאן זה יותר לבד ויותר מאתגר. אחרי שלושה וחצי חודשים של חופשת לידה נהדרת אני צריכה לחזור לעבודה שלי ומצאתי משפחתון. בהתחלה חשבתי שהוא אחלא. לא עברו שבועיים והאכזבה הייתה קשה מאוד. אני לא מאמינה שחשבתי שהוא יהיה מאושר שם. עכשיו אני תקועה בלי סידור לילד ועם מקום עבודה שהסבלנות שלו הולכת ופוקעת. מה עושים???? אשמח לקבל רעיונות פזית, בוסטון

iditbs

New member
מצער לשמוע...

אולי תוכלי לכתוב כאן באיזה איזור של בוסטון את מחפשת סידור ואולי מישהו מכיר משהו. (גרתי באזור לפני שנתיים וחצי, אולי אפילו אני מכירה משהו) כדאי לקחת בחשבון גם את אזור העבודה כאפשרות. בפורום "ישראלים בחו"ל" יש כמה משתתפים מבוסטון. אולי גם שם ידעו לעזור לך.

שרונה13

New member
אומנם לא מבוסטון

אני לא מכירה את בוסטון אנחנו ממינסוטה. אבל קודם כל גשי ל JCC אולי במקרה יש להם מקום לקטנה ואם זה מתאים לכם זה יכול להיות פתרון. אם את רוצה גן יהודי - לפחות במינסוטה בכל בית כנסת יש גם גן צמוד, הם בדרך מאוד יקרים אבל מצד שני גם מאוד איכותיים !!! ואני משערת שאת הרשימה שלהם יוכלו לתת לך ב JCC.

פזיתא

New member
תודה

המון תודה על העזרה. אני יודעת שיש כאן גנים של JCC וכ"ו אבל כלכלית אני לא יכולה להרשות לעצמי, מה גם שרובם לא מקבלים תינוקות כל כך קטנים. אני אפילו חושבת לוותר על מקום העבודה שלי כי אני לא מוצאת משהו שאני שלמה איתו. יכול להיות שאני אציע את עצמי כמטפלת וזהו. לא פשוט

efrat100

New member
בנוגע לבעיה הכלכלית עם הגנים של ה-J

כדאי ללכת ולשאול מה הנהלים שלהם להנחות לאנשים שלא יכולים להרשות לעצמם את המחירים הגבוהים שלהם. כי למשל כאן באוסטין, לסטודנטים הם נותנים הנחה של 50% כך שלפעמים יוצא יותר זול לשים את הילד בגן של ה - JCC (כמובן בתנאי שהוא מתקבל, כי לפעמים יש 60 אנשים לפניך...) מאשר בגנים אחרים, או לשכור מטפלת לכמה שעות ביום. מקסימום יגידו לך שהם לא נותנים הנחות... לא הספדת כלום. בהצלחה!! אפרת

hamzawi

New member
I can relate

I just found a babysitter for my daughter. Try the local collages and Universities. Also you can put an ad in Yidiot if you really want an Israeli. Another idea is to put signs up at the local Synagogue. Sometimes the nanies who drop off kids know other women who are looking for work. Good Luck...

שרונה13

New member
אני בכל זאת מציעה לך לגשת ל JCC

קודם כל אולי הם יכולים לתת לך הנחה !!! אומנם כאן במינסוטה לא כל כך יכלו אבל מי יודע מה יהיה בבוסטון !!! שנית הם יוכלו לתת לך רשימה של בתי כנסת בהם יש גנים יהודיים... הם בדר"כ יקרים אך מצד שני גם שם הם בעד לעזור למי שזקוק !!! אני בטוחה שגם ב JCC יוכלו לתת לך רשימה של גנים (נניח גנים מונטסורים וכו') או לפחות להפנות אותך למקום בו תוכלי קישורים לכאלו.

Boston Guy

New member
לא איש בשורות אני בנושא ה JCC

ה JCC בבוסטון לא מקבל ילדים מתחת לגיל שנתיים. יש רק 4 אלטרנטיבות בנושא: מעון ילדים בסגנון MULBERRY או BRIGHT HORIZONS (רשתות של מעונות באזור בוסטון \ ברוקליין) - והעלות שם ליום מלא לשכבת הגיל הזו היא באזור ה 1800 עד 2000 דולר לחודש. משפחתון - וכמו שגילית, קשה למצוא משפחתון טוב. העלות יכולה להגיע ל 15 דולר שעה ויותר. מטפלת... ובשביל למצוא אחת כזו צריך קשרים. הטובות תפוסות שנים מראש. יש המון קולומביאניות וברזילאיות בבוסטון, ש"שולטות" בתחום הנקיון והטיפול בילדים. אבל זה CRAP SHOT - איך את יודעת אם היא מטפלת טובה, או לא? את חייבת למצוא ממליצים... והאופציה הרביעית - להשאר בבית עד שהילד בן שנתיים.

Boston Guy

New member
פזיתא, אולי אשתי תוכל לעזור לך

בעניין קשרים למטפלות... צרי קשר למייל [email protected] (באנגלית, בבקשה) אם את מעוניינת לצור קשר איתה. אנחנו גרים בברוקליין.

פזיתא

New member
באמת תודה לכולם

רק רציתי לומר שאני מודה לכל מי שכתב וניסה לעזור. המצב בבוסטון קצת קשה יותר ממקומות אחרים בגלל יוקר מחייה מטורף ושאר מרעין בישין. אני מנסה לירות עכשיו בכל הכוונים בתקווה שמשהו יצא. הפורום הזה הוא אחלא! תודה שוב

למעלה