עזרה ------------דחוף

dabou

New member
עזרה ------------דחוף

שלום שמי דניאל ואני סטודנט שעובד בחברת אבטחה כבר שנתיים . אני עובד בחברה ומרוויח בממוצע 2500 ש``ח והחברה לא שילמה לי על ימי חופשה שמגיעים לי וגם על הבראה והשאלה שלי היא אני עובד במשמרות כולל שבת ומרוויח כ 150 ש``ח למשמרת ועובד בבמוצע 4 משמרות של 8 שעות בשבוע כמה מגיע לי ימי הבראה וימי חופשה ? ומה התשלום שחייבים לי והאים כדאי לתבוע אותם בהיסתדרות {תקופת העבודה שנת 99+שנת00

לא תובעים בהסתדרות.

אם עבדת שנה מלאה, אז בהנחה שעבדת 208 ימים בשנה (4 ימים בשבוע) מגיע לך 12 ימי חופשה (נטו) עבור שנה מלאה. אם עבדת רק חלק משנה אז מגיע לך חלק יחסי של 12 ימים, לפי מספר ימי העבודה כשהוא מחולק ב-240. לצורך זה בודקים ``שנת עבודה`` כתקופה שמ-1 באפריל ועד 31 במרץ. בהתאם לכך תחשב את מספר ימי החופשה המגיעים לך. לגבי דמי הבראה, היקף המשרה שלך הוא בערך %75 ממשרה מלאה. על השנה הראשונה אתה זכאי ל-5 ימי הבראה ועל השניה אתה זכאי ל-6 ימי הבראה. ערכו הנוכחי של יום הבראה למשרה מלאה הוא 282 ש``ח (אני חושב). לכן מגיע לך %75 מהמכפלה של 11 ב-282, כלומר 2,326.50 ש``ח.

עוד משהו.

אם אתה לא מקבל מהמעביד את המגיע לך - אתה יכול לפנות להסתדרות (בהנחה שאתה חבר הסתדרות), והם יכולים להפנות למעביד מכתב דרישה ויכולים גם להגיש בשמך תביעה לבית הדין לעבודה. אתה יכול לפנות לבית הדין לעבודה גם בלי ההסתדרות. בכל מקרה - התביעה איננה בהסתדרות. ועוד משהו - בתור שומר מגיע לך להיות מבוטח בקרן פנסיה. אם המעביד לא ביטח אותך, אתה יכול לתבוע ממנו גם פיצוי על זה, בשיעור של 6% מהשכר הכולל שקיבלת.

עוד משהו ממש קטן..

בנוסף לכל מה שיוסאריאן אמר, מגיע לך גם תוספת ביגוד ותוספת ותק (בהתאם לצו הרחבה/הסכם קיבוצי כללי בענף השמירה). בהצלחה.

קטן אבל במחלוקת.

לגבי הותק - אני מסכים (אבל מדובר בסכום זניח. לגבי הביגוד - אין טעם לתבוע את זה, כי אין אפשרות לפדות את הזכות ל``ביגוד`` אחרי שהסתיימו יחסי עובד-מעביד.

dabou

New member
תןדה רבה מאוד

אני רוצה להביע את תודתי העמוקה כלפי עזרתך . מקוה שיצא מזה משהוא נ.ב אני יודע שלא תובעים דרך בהסתדרות הכוונה בסיוע ההסתדרות {שהם יתפלו בכל התהליך }

למעלה