עזרה - דחוף!!!

fool in love

New member
עזרה - דחוף!!!

איפה ניתן להשיג פילה יען טרי באיכות גבוהה באזור המרכז/שרון? מישהו יודע אם זה בשר טוב להכנה על גריל (מנגל)? האם ניתן להכין אותו בדרגת MR? תודה.
 
תשובות

1. נסה אצל מעדני מזרע. 2. פילה יען הוא בשר מאד רזה, ואינו מומלץ לגריל ללא הכנה מתאימה. 3. עדיף ללכת על מדיום.
 

פ ס ק ל

New member
יען

יש פילה פרמיום מס 59 שמתנהג יפה אם פורסים בעובי 1-2 סמ מחבת עבה חמה חמה סגירה של חצי דקה כל צד ועוד דקה אש בינונית כל צד כמו שהלבוש אמר מדיום, ומטה אם אתה אוהב את הטעם ואתה מהאמיצים בזהירות בבישול יתר מתייבש ומת רוטב טריאקי מומלץ
 

fool in love

New member
תודה. נשמע הגיוני

ועל מחבת כבר עשיתי בעבר ויצא מעולה. אבל כמו שאמרתי - אני צריך לעשות אותו על גריל פתוח. הרעיונות - לשים פלטה סגורה ולהשתמש בה כמו במשטח טיגון, או צלייה ישירה עם עיסוי מוקדם של הנתחים בשמן עדין (שומשום) לצורך סגירה ממש מהירה. מה דעתכם? ולאמא של שלושה - אני מניח שההודעה שלך בשרשור החדש מכוונת אלי, אז תודה רבה על המידע.
 

fool in love

New member
דבר נוסף שאולי משנה את תכונות הבשר

אני מתכוון להגיש את המנה ברוטב מרסלה וציר בקר. האם לדעתכם מומלץ להשרות אותו קודם ביין או להכין את הנתחים קודם ורק להוסיף את הרוטב בהגשה? את הרוטב אני יודע להכין מעולה.
 

פ ס ק ל

New member
עדיף

להשרות ,יותר נכון לעסות בשמן. אפשר שמן מבושם רצוי כזה שלא נשרף בטמפ גבוהה. שומשום לדוגמה
 

פ ס ק ל

New member
פלטה

פלטת ברזל עבה נשמע מצוין על גריל פתוח יש סיכוי רב להשאר עם אודים עשנים...
 
אל לא דבר וכדאי לך להתייעץ עם דודי

אני לא מכירה אותו בכלל אבל בעלי קונה כל שבוע ורק אצלו והמון בשר שנים ואף נפילה. חוץ מזה ובגלל זה השבתי לך יש לו הבנה בבשר ורטבים כולל המשרה שהוא שולח לי בקופסאות נפרדות או הבשר בתוכם לפי הענין. ויש לו גם דגים לסושי ובכלל. נקי מחירים סבירים אפילו והכי חשוב לטעמי טעים וטרי ונתחים מעולים. בילוי נעים
 

Eyal bat

New member
מומלץ להכין טרטר יען.

אישית, טרטר יען זה דבר נפלא. כמו שכבר נכתב כאן, מידיום ומטה לגבי הדרגה. אפילו קרפצ'יו עם קצת בלסמי טוב, שמן זית מלח ופלפל, יוצא נפלא. איילת
 

fool in love

New member
תודה לכולם על העזרה. יצא נפלא.

השתלב נהדר בארוחה ברמה גבוהה, כזו שמזמן לא הכנתי. הזמנתי משטח ברזל בעובי 10 מ"מ שנתן לי אפשרות להכין בשר מכל סוג בכל צורה אפשרית על גריל פחמים. והנסיון שרכשתי - פילה יען יוצא מעולה בצורה הבאה: 1. נתחים בעובי של 1.5 ס"מ. 2. השרייה מוקדמת בשמן שומשום (אני מניח שגם שמן אגוזים יעשה את העבודה ויתן ניחוח נפלא ויותר מודגש). 24 שעות לפחות. 3. נגיעה של 15-20 שניות מכל צד על גריל פתוח. 4. חצי דקה נוספת על משטח ברזל/מחבת חם מאד. 5. יוצא מידיום-רייר. בתוספת של רוטב דבלים, פורט וציר בקר זה פשוט מדהים. מי שמעוניין במתכונים נוספים של בשרים מהארוחה הזו, מוזמן לבקש ואני אשמח לשתף.
 
למעלה