עזרה דחוף.

• פותח הנושא obb
  • פורסם בתאריך

obb

New member
עזרה דחוף.

היום באתי לקנות את הנחש המיועד.היום סטלה הייתה ודרור לא. הקיצר דיברתי איתה והיא אמרה לי שבמקום לקחת סיכון ולחמם רק אם המנורה שיש לי,לחכות לפלטת חימום שמגיעה ביום ראשון (שהזמנתי,אם טרמוסטט כמו שרציתי) הקיצר לא לקחתי אותו,והיא שאלה אותי איך הטרריום שלי בנוי,אז הסברתי לה שזה אקווריום 60 על 30 ו30 גובה שלמעלה יש 20 ס"מ מכוסה ברשת צפופה ועוד 40 ס"מ שזה דלת על צירים שהיא גם רשת צפופה.היא אמרה לי שזה לא טוב ושכדי שאני אשים פלטת זכוכית במקום או על הרשת כי החום בורח ושהנחש גדל הוא מסוגל לקרוע את הרשת.הקיצר מה לעשות? לסגור הכל בזכוכית? או לסגור את הרוב בזכוכית ולהשאיר של נגיד פס של ס"מ עובי שיהיה אם רשת בשביל האוורור? או איך לעשות את האיוורור??? היא אמרה לי לעשות בעץ של הדלת שורות של חורים מאוד דקים בשביל האוורור (איזה 2-3 שורות) מהה אתם אומרים,זה דחוף. תודה מראש.

gaichuk

New member
אין 'דחוף'. יש 'אירגון גרוע'...

אתה יכול לצרף תמונה של הטרריום? כי ממה שאתה כותב,נשמע שאתה משתמש ברשת זבובים. איך היא מחוברת לאקווריום? מאיזה חומר היא עשויה? מתכת או פלסטיק? עם מסגרת עץ והדבקת סיליקון? הדבקה ישירה עם סיליקון? סתם מתוחה וחוט קשור מסביב? וכו' וכו' וכו'... אפשר להציע לך רעיונות מפה ועד מחר אבל במידה ואין מושג ברור, הרעיונות עלולים להחמיר את המצב כי מדובר פה על אילתור ותוספות לבסיס קיים. רעיון פשוט ומהיר לסגירה של אקווריום בשביל נחשים קטנים או עדינים וחלשים (או ל'בייבי' לתקופה של כמה חודשים עד שמוצאים/מסדרים פתרון טוב יותר) זה לקחת דיקט בעובי של ס"מ-שניים, בגודל של שטח האקווריום +חצי ס"מ לכל כיוון (60.5X30.5 ס"מ במקרה שלך),לחבר לו פסי עץ מאותו החומר או לייסטים (רצועות עץ) בצורת מסגרת מסביב ככה שהיא תמנע את התזוזה של הקרש העליון. קודחים חורים בקוטר 3-4 מ"מ לאיוורור ונגמר הסיפור.אפשר להניח אבן או ציץ או כל דבר אחר שימנע מהנחש להרים את המכסה, וזהו. בשביל מכסה כזה ,כל מה שצריך זה משור,פטיש ומסמרים,ומקדחה. אם אין מקדחה אפשר לעשות חורים עם מסמר עבה. אם יש לך סיליקון,צירים,רשתות נירוסטה מנוקבות,מקדחי כוס,מברגות, ג'יגסוו,מלחם,רתכת,דיסק,רוטר,או ערכה ביתית לפיצוח אטום, השמים הם הגבול.................... חשבת על ההצעה שלי אליך מלפני כמה ימים על יצירת קשר עם מישהו פנים אל פנים או בטלפון ?

obb

New member
אז ככה.

זה אקווריום 60 על 30.עליו הלבשתי מסגרת עץ בגודל הנכון שיושבת בלחץ,את הרווחים סגרתי בסיליקון,על מסגרת זאת הרכבתי אם ברגים עוד מסגרת שמתאימה בול בגודל למסגרת הראשונה והיא נורכבת משטח של 25 ס"מ (מתוך 60) של רשת קבועה .ועוד 35 ס"מ דלת נפתחת על צירים,על השלד הרכבתי רשת של יתושים מפלסטיק.חוץ מזה הרכבתי בית נורה קרמי כדי שבעתיד אוכל אם ארצה לשים מנורת חימום יעודית.החימום לא קשור למנורה,אני מחמם בעזרת פלטת חימום אם טרמוסטט. תמונות של הטרריום יהיו ב 5:15 בצהריים. וביום ראשון של הנחש. איך אתה אומר לשפצר את הטרריום? יעני זה לא טוב שיש רשת למעלה?

obb

New member
אני רוצה להבהיר כמה דברים...

זה הטרריום של הנחש לתמיד,לא זמני. מה הדרישות לטרריום? יעני מה הטרריום הקלסי? אני עוד חצי שנה מתחיל לבנות טרריום לאט לאט,משהו יפה ומפואר,לנחש הבא שלי. ואני יבנה לאט לאט.אני רוצה משהו יפה מאוד.פרספקט ועץ.דלתות על צירים,מפל מים.דשא סינטטי.משהו יפה יפה. תודה.

naja

New member
לדעתי....

אני לא זוכר אם כתבתי את זה לך או למישהו אחר, אם זה נחש ראשון שלך ואין לך כ"כ ניסיון עם נחשים ויכולת הבריחה שלהם, עדיף להשקיע קצת כסף ולקנות טרריום מוכן(יש כאלה מפלסטיק שלא עולים יותר מידי). חבל להשקיע כ"כ הרבה כסף בנחש ולשים אותו בטרריום מאולתר.

obb

New member
חברים יש לי תמונות...

אבל הם גדולות מידיי.איך אני מקטין??? יש לי חלונות 98.

למעלה