עזרה דחוף

noa811

New member
עזרה דחוף

שלום , שמי נועה, זו הפעם הראשונה שאני משתתפת בפורום, אני בת 20 וההורים שלי מתגרשים. אתמול נחתה עלינו מכה קשה - מתברר שלאחר בדירה המשותפת של הורי (שווי מוערך 130 אלף $ ) אמי לא תוכל לקחת משכנתא לרכישת הדירה או כל דירה אחרת לפחות בשנה הקרובה מאחר וחשבונה מוגבל. הפתרון - שכירת דירה נשמע כ"כ מפחיד ויקר, למרות שלא עולם אופציה אחרת (היא אפילו שקלה לחזור אליו ולא להתגרש אך בסופו של דבר אינה רוצה לעשות זאת). הציעו לנו שאת כספי מכירת הדירה נסגור בבנק ונוכל לקבל ריבית מסוימת שתעזור בעלות שכר הדירה, עד שתוכל לקחת משכנתא. האם זה מעשי?? מה עושים אנשים שמתגרשים ואין להם כסף לרכוש דירה? נועה.

noa128

New member
שלום לך אחותי לניק ../images/Emo13.gif

וברוכה הבאה בצל פורומנו. שמחה שבאת ושאלת, אכן נשמע מלחיץ - אבל מבקשת להרגיע (אם אפשר) - זה לא סוף העולם לא להיות בעלים של נכס (ואני הדוגמא לכך
), בעיקר אם מדובר בתקופה מוגבלת ויש כוונה וייתכן שגם יכולת לשנות את המצב הזה בעתיד - הרי את אותם סכומים שהתכוונה אימך לשלם כמשכנתא - תוכל לשלם לתקופה מסוימת כשכירות - העיקר שיש קורת גג מעל ראשכם, ואימך שלמה עם החלטתה ומנהלת את חייה כרצונה - עם הילדים - וללא בנזוג שעימו בחרה לא לחיות למרות הקשיים. העיצה שקיבלתם - לסגור את הסכום שנותר בבנק - נשמעת לי עיצה מוצלחת - הכסף יישמר ובעתיד, כשתוסר ההגבלה - תוכל אימך לקחת שוב משכנתא. ויופי שבאת לשתף אותנו - טוב עשית, ואשמח אם תישארי
כל טוב וחג שמייח,

noa811

New member
תודה על התגובה

באמת תודה עלהתשובה, אני מקווה שיהיה בסדר... אין לי מילים לתאר עד עמה קשה התקופה הזו עבורי ועל אחת וכמה על אמא שלי, הכל נראה כ"כ מפחיד. ואני שעד לא מזמן הייתי ילדה, צריכה לקחת אחריות על דברים כאלה רציניים...

חזקוש

New member
נועה שלום

חסרים לי מספר פרטים כדי לייעץ לך כמו: האם אמך עובדת? האם את עובדת? האם כבר נחתם הסכם הגירושין? מה הוחלט בו בקשר לדירה? האם יש עוד ילדים במשפחה? ובאלו גילאים? מהי סביבת המגורים העכשווית? אם את הבת היחידה ואין ילדים במוסדות חינוך יכולות אתן לשכור דירה באזור זול לתקופה עד שאמך תהייה זכאית למשכנתה. וגם את יכולה לעזור. אולי אפשר לדחות את מכירת הדירה ולשלם מחצית דמי שכירות לגרוש/פרוד. תחושתך לצורך לנתק מאביך היא לגיטימית ואני מקווה שאביך יידע לתת לך את הזמן להרגע עש שתחושי שוב צורך בקרבתו. מניסיוני האישי אני בהליכים כבר 3 שנים ויש לי שני בנים אחד בגילך המתגורר עמי ואחד צעיר בשנתיים שניהם נפגעו מפרוק המשפחה בייחוד שעד לפני 3 שנים אווירת בית הייתה משפחתית והם לא חשו במאומה. הפרידה הייתה עבורם רעידת אדמה פתאומית. לפני כשנה בני הצעיר עבר לגור עם אמו ונוצר נתק ביני לבן של כחצי שנה, כואב אבל לגיטימי. אפשרתי לו להתרחק כי כנראה הוא היה זקוק למרחק הזה. לבסוף הוא חזר לקשר אתי ואתמול ישבנו והתפלספנו על קערית חמין ממיטב בישוליי.

למעלה