עזרה דחוף...

KariNi15

New member
עזרה דחוף...

יש לי מחרותיים מבחן בסוציולוגיה (מבחן חוזר)
....ואני בטוחה שמתי שאני יגיע לבחינה הכל ימחק לי ויהיה לי בלאק אאוט רציניי לאללה ... אני מתחננת לפניכם בבקשה תעזרו לי באיזשהי דרך לעבור את הבחינה בלי להיכשל .... זת'ומרת תתנו לי אסטרסטיגיות למידה למבחנים ככה שאני לא אשכח את החומר...את הדרך הכי טובה להצליח ..... זה ממש דחוף כי אם אני אכשל בבחינה הזאת אז אני ארד למגמה אחרת .....וסוציולוגיה ממש מעניינת אותי ...אז בבקשה ...אני ממש נואשת כאן תעזרו לי ...

מבחן - בלקאאוט

אחד הדברים הנפוצים הוא בלאקאאוט, כשהוא בעצם תוצר של כדור השלג - לומדים, משננים, זוכרים - מגיע המבחן, לחוצים, פתאום לא זוכרים כלום, והלחץ מכך שלא זוכרים גורם שלא זוכרים עוד יותר, ואז לא כותבים, נכשלים ומתעצבנים עוד יותר, הרי יודעים את החומר, ואיך זה קורה ? איזה תסכול !!! בהחלט מובן הלחץ והתסכול, והלחץ לפני ובזמן. אחת הטכניקות המעולות שאני מכירה היא הבנת שאלות. כשאת רואה את המבחן, (וכך תתאמני לפני המבחן) את מנסה להבין - מה מבינים מתוך השאלה. לא מה את צריכה לענות, אלא מה מבינים. ד.א. הייתה כאן סדנא כתובה, תוכלי למצוא אותה בחיפוש בפורום. כשאת רואה מה את מבינה ולא מה צריך לענות, זה מוריד חצי מהלחץ, כי את רואה חומר, שאת מבינה אותו ולא מה שאת צריכה להוציא. פרט לכך, ההתעסקות בהבנה, במקום בהוצאה, מוריד גם לחץ. אחר כך מנסים להבין מה השאלה - כלומר מה צריך לענות. כותבים את הנקודות עליהן צריך לענות. ורק אחר כך מתחילים לענות. עניין נוסף ו חשוב מאד מאד כשאת מתכוננת למבחן, בבקשה בבקשה, תתכונני בכתב. מה שקורה, הרבה פעמים מתכוננים בעל פה, זוכרים, לומדים חושבים, מבינים ושוב משננים. ולא מתאמנים בכתיבה. פתאום בזמן המבחן, זה לא מספיק שיודעים, אלא צריך לכתוב, ובכמות רצינית יותר, ופתאום נעלמות המילים. אם תתאמני בכתיבה לפני המבחן, זה יכול לעזור לך במבחן. כבר תהיי מאומנת יותר. עדיין כאן, לפני המבחן, תוכלי גם מחר לשאול עוד משהו אם לא מובן. בהצלחה !!

KariNi15

New member
../images/Emo9.gifתודה תודה יונה....

ממש עזרת לי (אבל טיפה באיחור) אבל זה עדין עזר לי אני ידפיס את זה .....המבחן היה היום ושוב היה לי בלאקאוט ...אני גם כתבתי וגם שיננתי בע"פ ...וזה דיי הצליח לי אבל בכל אופן עדיין החסרתי כמה דברים....זה היה מבחן חוזר והיו כמה תלמידים ...גם להם כנראה היה בלאקאוט אז היא תתן לנו להמשיך ת'מבחן ביום ג' ....אבל בכל אופן ...תודה רבה שענית

ב ה צ ל ח ה !!!

וכמובן.... את לא שוכחת לספר לנו, אחרי המבחן שאת עושה בשיטה שלנו... לדווח מהר מהר לפורום כאן.

למעלה