עזרה דחוף!!!!

עירינע

New member
עזרה דחוף!!!!

קיבלתי עבודה בתנ"ך על מגילת רות. יש לי מורה די משוגע כך שאחת המשימות היא: "כתבו שיר המתאר את תגובת תושבי בית לחם לשיבתן על נעמי ורות" זהו זה, שאני לא יודעת לכתוב שירים. אם מישהו מוכן לעזור לי, אי אודה לו מאוד!!!! ההגשה לשבוע הבא בברכה, תלמידע בבעיה

פלגיה

New member
יש לך מורה יצירתי

שלא מסתפק בכך שתעני על שאלות יבשות שאותם יכולים למצוא בקלות באינטרנט, אלא רוצה שתפעילי קצת את המחשבה, ותבטאי את עצמך בצורה אישית יותר, גם אם זה סתם שיעור תנ"ך.

עירינע

New member
תודה! תודה!

תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה!תודה! LOVE, תלמידה שהכינה ש.ב.!

פלגיה

New member
נא לשים לב לזכויות יוצרים!

לצערי הרב נאלצתי למחוק הודעה שהכילה מילים של שיר במלואו, בשל בעיה של זכויות יוצרים. אם רוצים להביא מילות שיר - יש צורך להביא קישור לאתר חוקי שבו מופיעות המילים הללו (כדוגמת שירונט) ההודעה היא של usa2003 וחלקה הראשון (ללא מילות השיר) מובא כאן: אולי זה מאוחר אבל אני הייתי כותב מילים לפי הנוסח של השיר "בלדה לעוזב קיבוץ" כלומר משתמש בלחן ופורמט השיר של בלדה לעוזב קיבוץ רק משתמש במילים אחרות וחרוזות שיתאימו להתרחשות של נעמי החוזרת משדה מואב יחד עם רות . במקרה של נעמי ההתרחשות הפוכה הם עוזבים בגלל הרעב והעושר הגדול שהיה להם לאומת האחרים . לבסוף חוזרת נעמי עם רות "על ארבע" אחרי ששני בניה ובעלה נפטרו . הנה השיר בלדה לעוזב קיבוץ ---> בלדה לעוזב קיבוץ : יענק'לה רוטבליט (נמחק)

usa2003

New member
צלחת להעלות חיוך על פני...

כי בקצב הזה ..... כולנו צריכים כאן לשלם ממונות למשה רבנו כותב התורה או ליורשיו עלי אדמות . אבל אם ניהיה יותר רציניים ,כאן לא הייתה כל כוונה מסחרית. הצדקנות צריכה להעשות במידה ולא בהגזמה כי אנחנו יהודים ולא נוצרים (לא להיות יותר צדיקים מהאפיפיור ) בסך הכל ניסיתי לעזור לתלמידה שביקשה עזרה ביצירת שיר עכשיוי למצב שהיה בעבר והכל לקראת חג שבועות . מילות השיר בלדה לעוזב קיבוץ של יענק'לה רוטבליט בהחלט מתאימות לדעתי לרוח ההתרחשות של אז , זה מצב די דומה רק הפוך. העתקתי את מילות השיר המקוריות ומייד כתבתי גם את התירגום המילולי שלי לסיפור מגילת רות ---> נעמי שחוזרת משדה מואב עם רות . לא מבין למה ומדוע את זה מחקת , זאת הייתה כבר יצירה פרטית שלי.

פלגיה

New member
את זה תסביר להנהלת תפוז

אין זכויות יוצרים על הכתוב בתנ"ך בגלל פרמטר אחד - הזמן שעבר. בעוד 70 שנה גם יהיה מותר לפרסם את שיריה של נעמי שמר ברשת, ובעוד מי יודע כמה שנים - גם לפרסם את מילות השירים יענקלה רוטבליט בכל מקום שתרצה. היום החוק הוא כזה, וזה לא משנה אם כוונותיך היו פרסומיות או שעשית מה שעשית מתוך רצון טוב. לגבי המילים הפרטיות שלך שנמחקו בלהט המחקיה - אני אחזיר אותן לכאן

פלגיה

New member
והנה המילים שלך

ועכשיו השיטה לתירגום בלדה נעמי ורות . לפני עשור שנים עזבה את שדות בית לחם הקמלים יצאה עם רכוש גדול ואותנו השאירה כאן בלי פת לחם. אמרו עליהם :"נפולת של נמושות ככה עוזבים אותנו ככה, תוך שבוע ניזכה בטוטו תראו אנחנו נברח כמוהם. וכולי... פזמון חוזר בהתחלה זה ככה ----> הם לא ישובו הם לא ישובו הלוואי עלינו .... הם עוד ישובו הם עוד ישובו זה לא ג´וק קטן וזה עובר ולא חשוב הם עוד ישובו. בסוף: הנה היא שבה הנה היא שבה גלמודה וערירית הנה היא שבה הנה היא שבה הנה היא שבה חסרת כל ובלויית סחבות היא שבה . זהו רק ניסיתי להדגים שאפשר בקלות לייצר משהו מקורי משלך ולא סתם להעתיק המאינטרנט . (וכל הזכויות שמורות ל- usa2003)

masorti

New member
מה לגבי אליהו?

הרי החוק מדבר על 70 שנה ממותו של היוצר. אליהו לא מת אלא עלה בסערה לשמיים, ומכאן שכל מה שמצוטט בתנ"ך מפיו עדיין מוגן בזכויות יוצרים.

למעלה