עזרה דחוף!!!

Your sweet87

New member
עזרה דחוף!!!

יש לי צמח שנקרא סנטפוליה (סיגל אפריקאי) בחדרי שאותו אני מגדלת ביחד עם קקטוס. אני ערכתי חיפוש על הצמח באינטרנט אבל לא מצאתי עליו חומר רב חוץ משני אתרים שהם: א. http://www.edugal.org.il/hokrim/organism/or067.html ב. http://www.tevanet.co.il/natural/article_print.asp?ArticleNID=133 באף אחד מהאתרים הללו לא מצאתי אופן שימוש ומידע מלא על צמח זה. אני אודה לכם מאוד אם תספקו לי מידע חדש עליו כי זה מאוד חשוב עבורי...

Your sweet87

New member
תשובה

אם היית מגלה שאת מגדלת צמח מרפא בחדר, היית חוקרת עליו נכון? בכוונה נסעתי היום למשתלה כדי למצוא את שמו של הצמח אבל שעשיתי חיפוש באינטרנט, לא מצאתי עליו כמעט חומר מאשר שני האתרים שציינתי.

einav2h

New member
שאלה../images/Emo119.gif

הצמח סנט פוליה שאת מגדלת (ונקרא בעברית במשתלות "סיגלית"), הוא מתורבת או פרא? אם זה הצמח המתורבת שקונים במשתלות אני בספק אם תוכלי לעשות בו שימוש כלשהו. זה צמח מהונדס קשות, ומעבר להיותו מהונדס, המגדלים מלעיטים אותו בדשן זרחני. חוץ מזה שרוב הצמחים האלה בארץ מיובאים מחו"ל. יש מגדלים בודדים שמגדלים אותו בארץ. וזה נחשב לצמח "חד פעמי". הוא כמעט ולא מתחדש אחרי שמסתיימת הפריחה שאיתה הוא הגיע מהמשתלה.

Your sweet87

New member
תשובה

הוריי קנו אותה בביה"ח בני ציון לכבוד יום הולדתי ה- 20.

einav2h

New member
מתורבת מן הסתם../images/Emo119.gif

אין לך מה לעשות איתו מבחינת שימוש רפואי. זה צמח נוי. תתיחסי אליו יפה
(ואגב, אני גם לא בטוחה שלצמח הפרא המקורי יש אילו שהן סגולות רפואיות)

einav2h

New member
טיפול../images/Emo119.gif

אמרת שהוא נמצא בחדר. ראשית, כל צמח בעל פרחים (אן כל צמח בכלל) זקוק לאור, והרבה. במקרה של הסיגלית (ושל רוב צמחי ה"בית"), דרוש אור, אבל בהחלט לא שמש ישירה! השקיה יש לעשות מלמטה, דרך התחתית, ולא ישירות על הפרחים/עלים. כמו כן, לא להשקות יותר מדי. זה לא צמח שדורש הרבה השקיה. איך יודעים מתי צריך להשקות? בודקים עם האצבע את האדמה. אם היא לחה, אין צורך במים. צריך לשמור על לחות יחסית של האדמה, ע"י השקיה מועטה ומבוקרת כל כמה ימים. פשוט לבדוק עם האצבע. הלעטה של יותר מדי מים תגרום לחנק של השורשים ולנבילה אז אם האדמה רטובה כרגע והאו נובל, זו יכולה להיות הסיבה. תני לאדמה להתייבש. אם היא רטובה מדי אולי לחשוב אפילו על העברה לעציץ גדול יותר עם אדמה יבשה.

Your sweet87

New member
תודה על העזרה

הסנטפוליה לא חשופה לאור השמש אלא לאור של המנורה שלי, זה בסדר? אם אני אתחיל לשמור על הלחות של הצמח, הוא יחזור להיות בריא?

einav2h

New member
אור מנורה זה לא טוב../images/Emo119.gif

לאור מנורה אין שום משמעות עבור צמחים, זה עשוי להסביר למה הוא נובל לך. אור מנורה לא מספק את אורכי הגל הדרושים לחיים של מישהו (כל אחד - צמחים ובע"ח, כולל בע"ח מסוג אדם). כשאומרים "אור" במה שקשור לצרכי מחיה, הכוונה היא לאור השמש. אור השמש דרוש גם עבור הסיגלית, פשוט לא בקרינה ישירה. אם את פותחת את החלון ונכנס פנימה אור לתוך החדר, זה מצוין. אם את יכולה לשים אותו בחוץ בצל, זה גם מצוין. אגב, אם יש עליו מנורה ישירה, (כמן מנורת שולחן) זה גם כן עלול לגרום לנבילה, בגלל החום.

einav2h

New member
כמו שאמרתי../images/Emo119.gif

את צריכה לחשוף אותו לאור מבחוץ. לפתוח את החלון. אני לא יודעת מה התנאים אצלך, אבל אור מהחלון גם כן לא תמיד מספיק. תלוי באיזה כיוון החלון שלך (צפון/דרום/מזרח/מערב), ואם יש עוד גורמים שעלולים לחסום את האור. תנסי קודם כל לפתוח את החלון כדי לחשוף אותו לאור מבחוץ, ותראי אם יש שיפור או לא. שכחתי לציין, כשמשקים מלמטה, משאירים את המים בתחתית 10 דקות, שהצמח ייקח כמה שהוא צריך, ואת השאר שופכים. לא להשאיר מים בתחתית למעט זמן ההשקיה הזה, כי זה יגרום לחנק השורשים.

einav2h

New member
אפילו אפשר../images/Emo119.gif

לשים אותו על אדן החלון עצמו.

einav2h

New member
לא משנה../images/Emo119.gif

אני לא יכולה לדעת מזה מה כמות האור אצלך, כי אולי יש גורמים אחרים שמשפיעים. הכי טוב יהיה שתשימי אותו על אדן החלון.

Your sweet87

New member
אני לא יכולה כי יש לי רשת על החלון

אני יכולה לשים אותו רק על השולחן שלי וזהו

einav2h

New member
אז שימי, ותקווי שזה יספיק../images/Emo119.gif

אם תראי שזה לא עוזר, תעבירי אותו למישהו אחר. לפעמים צריך גם לשלים עם זה שלא בכל בית אפשר לגדל צמחים. בכל זאת מקומם הטבעי הוא בחוץ. לא בכל בית יש מספיק אור עבורם. יש צמחים מסוימים שמתאימים לאור מועט של בית, אבל לא צמחים בעלי פרחים.

למעלה