עזרה דחופה - אוטרוגסטן

lashkenazy22

New member
עזרה דחופה - אוטרוגסטן

בוקר טוב לכולן,
אשתי בהריון בשבוע 9-10. כחלק מטיפולי פוריות אצל רופא פרטי, הוא רשם לה אוטרוגסטן 200 (פרוגסטרון), 6 פעמים ביום. נשארו לנו מספיק כדורים לשבוע הקרוב, אבל הבעיה היא שביום שלישי אנחנו נוסעים לחו"ל לעשרה ימים והרופא שלנו בחו"ל, אז אין מי שייתן לנו מרשם. לא יודעים מה ההשלכות של הפסקת לקיחת האוטרוגסטן לשבוע, אבל גם לא כל כך רוצים לנסות.

מישהי פה מכירה אם יש דרך פרטית להשיג את הכדורים האלה, שלא דרך מכבי? אולי למישהי פה נישארו עודפים (בתוקף) שהיא מעוניינת למכור? אנחנו ממש חייבים.
תודה לעונות

לאון אשכנזי

a morph

New member
כל רופא יכול לרשום

תגשו לרופא המשפחה, או כל רופא נשים זמין... אני לא יודעת איפה טופלתם, אבל בד"כ אחיות ביחידת ה-IVF יכולות להשיג לכם מרשמים גם כן.

lashkenazy22

New member
תודה על העזרה

הבעיה הייתה לא רק להנפיק את המרשם אלא גם לרכוש את הכדורים דרך מכבי כי יש להם "מכסה חודשית" שהיא חצי ממה שהרופא שלנו אמר לנו לקחת.
בסופו של דבר, בדרך יצירתית, השגנו את הכדורים.

תודות על התגובות

a morph

New member
הזוי. פעם ראשונה שאני שומעת על מכסה חודשית של אוטרוגסטן

בכללית זה לא קיים... או לפחות מעולם לא עברתי אותה... ולקחתי הרבה.

giraffelle

New member
אכן קיים, אבל אמורות להיות דרכים לעקוף

ממה שאני זוכרת, במאוחדת היה אפשר לתת עד 6 קופסאות במרשם אחד.
אבל קניתי כמה פעמים בחודש בלי בעיות (לקחתי משהו כמו 9 בחודש, וקרה שהצטיידתי מראש לכמה שבועות).
באופן כללי, ונראה לי שזה לא תלוי קופה אלא נהלים מגבוה, יש הגבלה כמה תרופות אפשר לקנות בבת אחת, יש תרופות שעד חודש, עד שלושה חודשים, וכד'. אבל לכאורה הדרך לקבל את הכמות הדרושה היא להגדיר במרשם מינון גבוה.

a morph

New member
למדתי משהו חדש...
עד עכשיו הכרתי את ההגבלה

עד עכשיו הכרתי את ההגבלה רק במקרים של תרופות מאוד מיוחדות, כאלה שיש סכנת התמכרות למשל, או תרופות פסיכיאטריות מסוימות, למנוע מצב שאדם לוקח אותן על דעת עצמו ובמינון גבוה ממה שנרשם לו. אבל נראה לי הזוי שמישהי תדחוף אוטרוגסטן ללא הכרה.

giraffelle

New member
אני חושבת שבאוטרוגסטן ההגבלה היא באג

כנראה שהייעוד המקורי של התרופה הוא הורמונים תחליפיים לגיל המעבר, ואז המינונים נמוכים הרבה יותר. השימוש לתמיכה בהריון כנראה לא מוכר רשמית (זה נכון לגבי עוד תכשירי אסטרוגן ופרוגסטרון שמשתמשים בהם בטיפולים בשונה מההתוויה הרשמית), ולכן ההגבלה על הכמות נקבעה לפי המינונים הנמוכים. יחסית למינונים האלו, זו לא הגבלה יוצאת דופן בכלל, אלא כמו של כל תרופה רגילה.

למעלה