עזרה דחופה- אורך צוואר הרחם

טוש3

New member
עזרה דחופה- אורך צוואר הרחם

האם מישהי יודעת מה צריך להיות אורך צוואר הרחם בכל שבוע? האם יש טבלה של אורך תקין בכל שלב? נראה לי שיש לי מחיקה ואני מודאגת. (צירים כל הזמן).

טוש3

New member
אה ועוד שאלה לגבי פתיחה

יש פה חיצוני ופה פנימי לצוואר הרחם? ברור לי שאם הפה הפנימי פתוח זה לא טוב, אבל האם פה חיצוני פתוח זה גם בעייתי?

אנסה לעזור

אין טבלה אוניברסלית לאורכים של הצוואר פר שבוע, כי כל אישה מתחילה את ההריון מאורך צוואר אחר. כעקרון, עד החודש התשיעי צוואר הרחם אמור להיות באורך של לא פחות מ-30 מ"מ. פחות מזה נחשב לצוואר מקוצר. מצד שני, אישה שהתחילה את ההריון עם צוואר של 5 ס"מ ומגיעה בשבוע 21 ל-3 ס"מ (אני! אני!) תיחשד בהתקצרות, צירים וכו' למרות שאובייקטיבית הערך הוא תקין. לגבי עניין הפתיחה הפנימית - כן, בהחלט יש דבר כזה וזה נקרא באנגלית funneling, כלומר שצוואר הרחם מקבל צורה של משפך. יש תיאוריה שלמה לגבי זה, בהקשר של איזה צורה הצוואר מקבל - של U, של Y ועוד כל מיני. הרופא שלי טען שכל זה שטויות, ופנלינג זה פנלינג ושזה לא טוב. לגבי הפתיחה החיצונית, השאלה לא ממש ברורה לי... מקווה שעזרתי, עתליה

טוש3

New member
תודה עתליה על המידע- עזרת לי מאוד.

לגבי השאלה השניה, מה שאני לא מבינה זה אם טורחים לציין- "פה פנימי", יש דבר כזה "פה חיצוני"? האם גם הוא צריך להיות סגור? זה מה שלא ברור לי. תודה.

הפה הפנימי

הוא הפאנלינג כמו שעתליה כתבה לך, פה חיצוני הכוונה לפתיחה הרגילה שיש לפני לידה וממנה מאוד מאוד כדאי להמנע...

טוש3

New member
אז זהו שהרופא לא כתב שום נתון על

הפה החיצוני, רק צוואר באורך 2 ס"מ ופה פנימי סגור. מוזר לא, שהוא לא מתייחס לפה החיצוני?

לצערי נעשיתי קצת מומחית לענין

תדמייני לך בלון עם שוליים. הבלון הוא הרחם, השוליים שהם כמו פס צר, זה הצוואר. ברור שיש 2 צדדים לצוואר. יש את הצד החיצוני שאותו אפשר לבדוק בבדיקה גניקולוגית ע"י מישוש כדי לראות שאינו פתוח , ויש את החלק הפנימי שאפשר לבדוק רק באולטראסאונד , אבל עם מתמר וגינלי . בדיקת אורך כל הצוואר נעשית ע"י האולטראסאונד וגינלית . הפאנלינג שדברו עליו פה, זה כשהחלק הפנימי של הצוואר מתקצר קצת ונפתח לצורת משפך (תדמייני לך כמו האות Y בחלק הפנימי של הצוואר) אם יש כזה פנלינג, זה כבר לא מצב משובח וראוי למעקב כי משהו קרה שם, הצוואר לא אמור להיות פתוח או בצורה הזו אלא ארוך וצר וסגור לגמרי. אם החלק החיצוני של הצוואר, זה שקרוב לנרתיק, סגור לחלוטין, המצב טוב יותר ממה שהיה הפוך. ואת זה כאמור בודקים ידנית. מקווה שהבהרתי הכל, אם יש לך שאלות, בבקשה. עניתי לך גם בהריון ולידה, אני לא ממש מבינה איך לא טפלו בך מיד, 2 ס"מ לא נשמע טוב.

טוש3

New member
תודה על ההסבר, עכשיו הדברים ברורים

יותר. מקווה שאם הוא לא כתב כלום על פה חיצוני זה לא אומר שהוא פתוח. בכל אופן אולי כדאי שלא אעסוק בספקולציות, אנסה להירגע ואחכה בסבלנות למחר, אז אפגוש את הרופא ואשאל את כל הדברים האלה. תודה. ובאמת זה שהם לא מטפלים מייד זו נראית לי ממש אדישות שיכולה לגבול ברשלנות- מה ואם משהו יתקדם חס וחלילה, יש לי תחושה שמרוב שהם רואים נשים בכל מיני מצבים הם כבר אדישים קצת. (לא כולם- זה ברור). בינתיים אנסה לדגור עד מחר ואז נראה מה יהיה. את קיבלת טיפול תרופתי? יש לו תופעות?

מתי נולד הילד הראשון שלך?

טופלת אז עם כדורים? הילד נולד בזמן או מוקדם? אצלי הצוואר הרבה יותר ארוך (נע עד 3 ס"מ מינימום) ולמרות זאת טופלתי מיידית בעירוי, זריקה להפסקת צירים, זריקה להבשלת ריאות וכדורים ואושפתי למשך ארבעה ימים. ומאז השחרור אני בשמירה וטיפול תרופתי לפחות עד שבוע 32 . דרך אגב, יש מצב שהצוואר משתנה ונצמד חזרה קצת , לאו דווקא עד לאורך המקורי. במקרה כזה עדיין יש צורך בהשגחה כי יש "דינמיקה צווארית" זאת אומרת, פעילות רחמית שגורמת לו להתקצר או להתארך וזה עדיין לא מצב אופטימלי. תשמרי על עצמך!

טוש3

New member
בילד הראשון לא היו צירים מוקדמים רק

בשניה, בשניה ילדתי בזמן, כלומר מאוד צמוד לזמן שבו קמתי מהשמירה אבל בהחלט בזמן. ממש מוזר, שהרופא שלח אותי ככה הבייתה. בכל אופן אם ארגיש צירים כואבים או רצופים פשוט אגש למיון מיוזמתי.

טוש3

New member
שבוע 27. כנראה שהתחלתי היום שמירה

אני עוד לא יודעת. כרגע השכיבו אותי עד מחר ומחר אפגוש את הרופא של ואהיה יותר חכמה לגבי ההמשך.

efrati30

New member
שלום לך טוש

לצערי שתי הלידות שלי היו בעקבות "פנלינג"(כל כך שנאתי את המילה הזו...) צוואר הרחם היה סגור בסך הכל 3 מ"מ, גם 2 ס"מ זה "מצב" לא תקין וצריך שמירה ("הסגירה החיצונית" אמנם סגורה היטב כמו שהיה לי אבל זה ממש לא שינה את המצב הגרוע שהייתי בו), אצלי נכנסתי לשמירה מוחלטת ללא תזוזה מהמיטה בבית חולים עד שהתפתחה לידה...(בהתחלה חשבו 3 ס"מ ושקלו לתת לי שמירה בבית אך במהרה גילו את הטעות על ידי...) דרך אגב, מדוע התפתח מצב זה אצלך? האם בעקבות צירים? מחזיקה אצבעות שמרי על עצמך! בהצלחה אפרת

../images/Emo41.gifנצל"ש../images/Emo41.gif

אוף... יצאתי מבולבלת לגמרי!! אשמח לקצת הסברים. שבוע 15 -היה לי אורך צוואר 4.7. שבוע 20- 3.7 ואז הורו לי על שמירת הריון. שבוע 23- 4.5 עדיין בשמירה. הרופאה הפנתה אותי לבדוק שוב בשבוע 26. זה תקין? לא הרגשתי צירים, ואני לא כ"כ יודעת איך מרגישים צירים. לידה קודמת שבוע 25+5 בעקבות צירים, לא יודעים מה הסיבה, ההריון היה תקין. תודה !! ולטוש3-מאחלת הריון תקין וארוך. ולא יכולה כ"כ לעזור לך בהסברים מחכה לעדכון שלך מהרופא

טוש3

New member
היי אמא של לביא- ככל הידוע לי

(קיבלתי עכשיו הסברים מקיפים מהרופא), אורך כזה הוא תקין ואפילו יפה, השאלה היא מה מצב הפתיחה והפה הפנימי, והאם יש פעילות רחמית. אני משערת שבגלל ההיסטוריה שלך- של לידה מוקדמת- לא משחקים איתך, והרופאה מעדיפה שתהיי בשמירה גם אם אורך הצוואר שלך תקין. מה גם שאם הייתה קצת התקצרות או שיש שינויים זה יכול לעיד על דינאמיקה צווארית (כלומר שינויים) שמעדיפים לא לשחק עם זה. תרגישי טוב.

למעלה