עזרה דחופה באיקלום 2 חתולים

קוקוס18

New member
עזרה דחופה באיקלום 2 חתולים

שלום. אימצנו 2 חתולים לפני כשבועיים וחצי (כמעט 3 שבועות!!) אחת בת 2.5 שנים השני בן 1.5 שנים. הם חיו בעמותה בייתית עם עוד חתולים וגם כלבים, הסתובבו חופשי בבית. עד שלקחנו אותם..... מהיום הראשון שהם הגיעו ועד היום הם מתחבאים ומפוחדים. יש לנו גם כלבה בבית אבל זה לא זר להם.. שנכנסים לחדר שהם נמצאים הם מוכנים לצאת ממתחת לספה ולהתלטף אבל רק שהדלת סגורה ויש אדם אחד בחדר.. עשינו פעמיים נסיונות להשאיר להם דלת פתוחה ולעשות מה שבא להם.. דבר שגרר חיפוש אחריהם של שעות ואף ימים כי התחבאו בכל מיני חורים הזויים ברחבי הבית מפוחדים אף יותר. יש לציין שאנחנו מגדלי חתולים כל החיים! מאכילים חתולי רחוב והחיה הזאת היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי, תופעה כזאת לא ציפיתי שתקרה לי.. אנחנו חייבים עזרה דחופה כי החתולים ממש סובלים ככה. תודה רבה, יעל.

Yukita

Active member
מנהל
מדובר בחתולים בוגרים

ולכן משך הזמן שלוקח להם להתרגל בהחלט יכול להגיע לחודש, חודשיים. זו נקודה אחת חשובה שצריך לזכור לפני שנכנסים לפניקה

&nbsp
זו לא "תופעה" שקורית לך, הם לא עושים לך את זה באופן ספציפי, מדובר בדבר רגיל למדי. שופי שלי ז"ל הגיעה אליי בוגרת ומפוחדת מאוד, ועברו 3 חודשים לפני שיכולתי לגעת בה. רק שתבינו, היא הפכה להיות החתולה הכי אוהבת והכי צמודה שיש. עניין של סבלנות. לא אגיד שלא חשבתי בזמנו שזהו, אנחנו תקועים עם חתולה שלא אוהבת אותנו, אבל באמת שלא כדאי לבנות רעיונות על סמך הזמן הראשוני הזה אצלכם בבית.
&nbsp
מה שכן, אפשר לבחון מה קורה עכשיו ולבדוק איך לרכך את האווירה. אתן חוות דעת לפי מיטב הבנתי מהפוסט האחד שכתבת, ומבלי לדעת יותר מזה:
1. הם היו סגורים בחדר אחד ובו הם לפעמים כן יוצאים ומתלטפים - בסדר גמור.
&nbsp
2. השארתם להם דלת פתוחה לצאת מהחדר האחד, ואז הם הלכו והתחבאו בכל מיני מקומות בבית - למה זה מפתיע או מדאיג אתכם? למה צריך לחפש אחריהם במיוחד (מלבד כדי לראות שהם שם ולא בצרה, כמובן)? האם הוצאתם אותם מה"חורים ההזויים" ברחבי הבית? כי אם כן, אין שום הפתעה שהם עדיין מפחדים. עיזבו, תנו להם להתחבא (ורק בידקו שאתם יודעים שהם בבית ולא קרה להם משהו), אל תושיטו יד לתוך המחבוא ואל תמשכו אותם החוצה.
&nbsp
3. כלבה - אם הכלבה לא מחפשת אחריהם ולא מתעניינת בהם באופן מיוחד, עיזבו בשקט. אמנם כתבת שהחתולים רגילים לכלבים בעמותה ממנה באו, אך זה לא אומר שהם רגילים לכלבה הזאת. זה לא שהם חושבים שכל הכלבים זהים. מבחינתם מדובר באישיות זרה והם מתנהגים בהתאם. זה בסדר גמור, ואם אין "תקלים" והכלבה לא מציקה להם, אפשר לעזוב בשקט ולתת לכולם להתרגל לכולם (אצלי בבית יש 2 כלבים ו-5 חתולים).
&nbsp
4. אם הכלבה לא תאכל את זה, אפשר להשאיר קערות קטנות עם משהו מאוד טעים לחתולים במקומות שונים, מה שיעודד אותם לצאת מהמחבוא גם אם לא בהכרח מיד או לנגד עיניכם. אם הכלבה תאכל את זה, אפשר דברים אחרים - כשאתם יושבים בשקט ורואים טלויזיה, למשל, להחזיק ביד צעצוע חכה ולהניע אותו לאט ובתנועות שמזכירות חיה קטנה על הרצפה. שוב, אל תצפו לתגובה מיידית - אבל דברים כאלה מאוד מעוררים סקרנות של חתול. אם מישהו מהם יבוא, אל תשמיעו קריאות שמחה ואל תושיטו ידיים כי הוא יברח. שחקו איתו עם הצעצוע מבלי להפחיד אותו.
&nbsp
5. ניתן להוסיף בבית אלמנט מרגיע, למשל לברר אצל הוטרינר שלכם אם יש לו את המוצר הזה: Feliway. זה סוג של תרסיס שמרססים באוויר החדר (לא על החתולים!) ומכיל חומרים שאמורים להרגיע אותם. לא לדאוג, לא מדובר בסימום - זה חומר על בסיס פרומונים, ועל בני אדם וכלבים הוא לא משפיע. גם על חתולים ההשפעה היא לא דרסטית, מדובר בהרגעה עדינה מאוד. הוא נמכר לעתים יחד עם מתקן קטן ששמים בשקע חשמל לריסוס אוטומטי לאוויר מדי פעם.
&nbsp
6. אפשר וכדאי להוסיף בבית מקומות מסתור "לגיטימיים". אצלנו בבית, המנשאים (הכלובים) של החתולים נמצאים במקומות שונים בלי הדלת ועם ריפוד נעים בפנים. במיוחד עכשיו בחורף החתולים מאוד אוהבים להכנס לשם, לישון או סתם לרבוץ. זה כמובן גם מקל על הכנסתם למנשא כשצריך ללכת לוטרינר

&nbsp
7. אפשר לצפות ביו-טיוב בסדרה המשעשעת למדי My cat from hell שמראה יועץ חתולים שמגיע לבתים של אנשים במטרה לפתור כל מיני בעיות חתוליות. שימו לב באופן מיוחד איך הוא מסביר מה מפחיד חתולים או מרתיע אותם, מעבר לערך הבידורי של הסדרה הזו, יש בהחלט מה ללמוד ממנה

&nbsp
8. בעיקר... התאזרו בסבלנות. ברור שלא שציפיתם שייקח כל כך הרבה זמן, ואולי בעמותה הם נראו הרבה יותר ידידותיים, אבל זיכרו - הם נתלשו ממקומם והועברו למקום אחר ולא מבינים את העניין בכלל. לגורים קל יותר עם מעברים כאלה, אבל לבוגרים יכול להיות קשה. כאמור, היתה לי חתולה שבקושי ראיתי 3 חודשים (יצאה מהמחבוא רק בלילות) והתהליך היה איטי, אך התמורה היתה גדולה. אל תיקחו את העניין אישית.
&nbsp

קוקוס18

New member
תגובה ל yukita

הי. ראשית כל תודה רבה רבה על התגובה המושקעת והמרגיעה! באמת שעזרה לנו. לאחר סבלנות ממושכת כמה שתיהיה מה בעצם אמור לקרות? הם לפתע ייצאו?

גורדיאן

New member
השאלה שלך הרגה אותי מצחוק...

יוקיטה נתנה לך הסבר (נהדר) על הצורך בסבלנות, ואת עדיין מצפה למשהו דרמטי כמו שהם "לפתע" יצאו, תרשי לי לתת לך טיפ קטן: סבלנות ודרמה הם שני מושגים מנוגדים לגמרי.
אז אם את חושבת שיום אחד תיכנסי לבית והם יחכו לך עם שוקולד ופרחים וישירו לך שירים זה לא יקרה, מה שכן יכול לקרות זה שיום אחד הם יתחילו להסתובב בבית בגלוי, אולי ישחקו אחד עם השני ואולי עם הכלב ואולי סתם ירבצו במקום גלוי כלשהו בתקווה שלא תרוצי אליהם ותנסי להפריע את מנוחתם.
יש סימן אחד ידוע לכך שחתול "מאמץ" אדם: אם יום אחד תעמדי במקום כלשהו והחתול יבוא אליך ויתחכך ברגל שלך זה סימן שהוא נותן בך אמון. בנקודה הזאת חשוב מאוד לא להבהיל אותו בצהלות שמחה, לא לנסות להרים אותו ואפילו לא לנסות ללטף אותו, לעומת זאת אפשר לתת לו חתיכת פסטרמה או נקניק כדי שידע שאת מעריכה את המחווה שלו.

קוקוס18

New member
גורדיאן הכל בסדר? ;)

הי
אם אני הרגתי אותך את/ה גמרת אותי..
בוא ננשום עמוק ונרגע..
.. אני מקווה שאת/ה לא מגדל/ת חתולים כי הם לא אוהבים שמגיבים להם ככה.. ;))
תודה על הטיפים, אבל מעדיפה את אילו של yukita.
בשמחות! (זוכרת, אפשר לשמוח רק לא ליד חתולים חדשים.. אלא אם כן הם מחכים לך עם שוקולד ופרחים ;)))

Yukita

Active member
מנהל
זה כבר תלוי בהם

אתם מצדכם פשוט חושבים מה יעזור להם להיות רגועים ומה יפתה אותם, ובסופו של דבר הם יגיבו

טאניוש

New member
אנחנו אימצנו שניים, בסביבות גיל שנה וחצי

האחת יצאה מהמנשא ונשכבה לה באמצע הסלון. השני נתן ספרינט ונעלם מתחת לארונית. שמנו לו אוכל, מים וארגז בסמוך לפתח היציאה. ומשהו כמו שבוע וחצי לא ראינו אותו. הוא יצא בלילות וכשאף אחד לא היה בסביבה וברח חזרה. ולנו אין כלב, סך הכל בית קטן ושקט מאד. היום ה"פחדן" הוא החברותי והתקשורתי מבניהם. בעצם הכי חברותי שיצא לי להכיר. ממש כמו כלב. לא היה איזה שינוי פתאומי. רק במבט לאחור אני מבינה איפה היינו ועד לאן הגענו
.
אז...כל חתול והאופי שלו. אבל אני די בטוחה שהם לא יישארו לגור מתחת לספה...

למעלה