עזרה דחופה בבקשהההההה

dor274

New member
עזרה דחופה בבקשהההההה

שלום אני בת 30 גרושה ויש לי ילדה בת 5, הבת שלי עושה לי בעיות ואני ממש דואגת , ההתנהגות שלה ממש לא אופיינית לילדה בגילה, היא מתנהגת בילדותיות , לא אוכלת לבד בשום אופן רק שאני מאכילה אותה כמובן לא מוכנה לאכול כל דבר, במידה והיא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא משתמשת באלימות לא משנה כלפי מי עם זה סבא סבתא אמא או אבא, ושאני מנסה להרגיע אותה ונותנת לה מכה בטוסיק היא מתחילה להתשוללל ומתחילה לצרוח ברמות שזה נהיה מפחיד אני מתחיךלה לפחד שיקרה לה משהו, ואחרי שהיא בוכה ובוכה וצורחת אז אני מרגיעה אותה כי אני מפחדת שיקרה לה משהו אז היא אומרת לי שיש לה כאבי ראש וזה מדאיג אותי היא רועדת שהיא נכנסת לעצבים וזה מראה מזעזע לילדה בת 5, בגן היא משחקת אך ורק עם ילד מסויים אחד ולא מוכנה לשחק עם בנות, אני פשוט לא יכולה ללכת איתה לשום מקום שלא תעשה לי בושות , מה עושים בבקשה עזרה ופה ניסיתי לתמצת כמה שיכולתי בבקשה אני רוצה לקבוע איתך פגישה אני רוצה לעזור לילדה שלי לפני שיהיה לי מאוחר מדי תודה רבה

אכן קשה...

שלום רב וברוכה הבאה לפורום, מבינה לליבך, אכן קשה. שתיכן זקוקות לעזרה. נדמה לי שהדרכה בהחלט תוכל לסייע לך לעלות על דרך המלך. מציעה לך להתקשר למכון אדלר ולבקש לפגוש מדריך הורים. בינתיים, אני שואלת מתי התחילה ההתנהגות הזו? ומה יכול לעזור לך, לעת עתה, לשמור על קור רוח? בברכה, עינת

dor274

New member
המשך לשאלתך

ההתנהגות שלה הייתה ככה מאז שעברתי לבית הורי אחרי הגירושין אבל היא הייתה בת כמעט שנתיים ולא ממש הבינה, היא לא יודעת לא, וגם לי לפעמים דיי קשה לגור בבית של ההורים למרות שהם מקסימים ועוזרים ותומכים, ויש להם בית גדול ונוח, אבל עדיין אני לא יכולה להאשים אותם אלא רק את עצמי, אני ויתרתי לה שיהיה שקט אבל זה רק החמיר, היא לא יודעת לחלוק משחקים שבאים אליה הבני דודים שלה, ובחוץ הכוונה בגן או אצל אנשים שאני לא נמצאת היא מתנהגת למופת ואנשים אומרים לי שהייתה מקסימה,היא נורא אוהבת לעזור , בכל דבר אבל בשניה היא יכולה להתהפך במידה ואמרתי לה שלא ככה עושים היא מתחילה להתעצבן ולצרוח ולהרים ידיים אני חייבת לציין שהפורום הזה אני פעם ראשונה, ואני כל הזמן נמצאת בפורומים שאולי יעזרו לי אבל הפעם החלטתי לקחת יוזמה ולעזור לי ולה לצאת לדרך חדשה ואני חייבת להודות לך שאת ממש מתעניינת ורוצה לעזור לי בינתיים עד שאני ייצור קשר עם מכון אדלר.

יחסים האתגר

שלום רב, בגיל שנתיים ילדים לא מבינים קוגניטיבית מה קורה להם. הם חווים את החיים באופן רגשי, בעוצמות ובגוונים אישיים. הילדה חוותה מעבר דראמטי בחייה ( גירושי הורים, אב שעזב את הבית ובחוויה שלה נטש אותה - האם האב בקשר עם הילדה?, אמא שעברה משבר, מעבר דירה), כל המבנה המשפחתי השתנה. מעבר הוא תקופה רגישה המקפל בתוכו פוטנציאל למשבר. מעבר המלווה בסיפוק הצרכים הפסיכולוגיים העמוקים כמו: חום, בטחון, הקשבה לתחושות, הגנה עשוי להיות הזדמנות לפריחה. אני יכולה רק להניח שהיית במצב נפשי מורכב, שלא איפשר לך להיות שותפה אופטימאלית תומכת ומעצימה עבור בתך. מה עושים כעת? עלייך להבריא את מערכת היחסים. לספק לילדה הוכחות שהיא אהובה, נחוצה ורצויה. להימנע מהטפות מוסר וביקורת, לצמצם התיחסות להתנהגויות שאינן לרוחך, לעודד אותה על התנהגויות נאותות(עוזרת...), לזמן לה הזדמנויות להיות ולהרגיש שווה, חשובה, ומועילה. להכיר ולהעריך את מועילותה( גם הפאסיבית), לאפשר לה כמה שיותר אפשרויות בחירה, לבחור "לא לריב" איתה, לשתף אותה, להתייעץ איתה, לגלות הבנה ואמפאטיה להתנהגות שלה, כגון: " אני מבינה שלא מתאים לך לחלוק עכשיו את המשחק" . זו גישה ואלה דרכים שנלמדות בהרחבה בקבוצות הורים או אצל יועץ אדלריאני. גישות שמבססות את הערך של הילדה, את תחושת השייכות שלה והבטחון בקשר שכה חשובים עבורה. בהצלחה ולהשתמע עינת

dor274

New member
המשך

רציתי לדעת אם אני יכולה לפנות אליך באופן אישי לייעוץ?אני מרגישה שאת מבינה אותי ויכולה לתת לי את הכלים להתמודד שהילדה שלי תגדל להית ילדה למופת.

מציעה...

שלום רב, אני מנהלת את הפורום מטעם מכון אדלר. לכן, חוזרת ומציעה לך להתקשר למכון. שם יתאימו לך יועץ המקבל סמוך לביתך. היועצים במכון מנחים/מדריכים/מייעצים ומטפלים (לפי הצורך)על פי הגישה האדלריאנית. תשתית הידע עליו מבוססות הפגישות רואות את האדם במרכז, זו גישה הומאנית, חברתית, קוגניטיבית שמדברת ומדגימה ערכים כגון: שוויון ערך, כבוד האדם ... בנוסף תוכלי להפנות אלי בפורום שאלות "קטנות" וממוקדות. בברכת יום מקסים והמשיכי להיות בקשר עינת

למעלה