עזרה דחופה בבקשה מחר הבחינה

angel1982

New member
עזרה דחופה בבקשה מחר הבחינה../images/Emo7.gif

שלום אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלתי. במסגרת הלימודים שלי במדעי המחשב, אני לומדת את הקורס מסדי נתונים ושפת SQL אשר במקרה אני גם נבחנת בו מחר
אני פונה בתקווה שכאן אוכל לקבל עזרה על מספר שאלות שהיו בתרגילי הבית ולא קיבלתי את מלוא הנקודות עליהם. השאלות הן תיאורטיות לגמרי. 1. מאחר פעולת הצירוף החיצוני מרחיבות את פעולת הצירוף הטבעי כך שהשורות של היחסים המשתתפים לא הולכות לאיבוד. א.איך ניתן להרחיב את פעולת הצירוף טתה כך שהשורות מהיחסים המשתתפים לא ילכו לאיבוד. ב. איזה שאילתה ניתן לכתוב באלגברת היחסים למציאת תכונה השיכת ליותר מאדם אחד. 2. מה החסרונות והיתרונות של שתי השיטות לאחסון מסדי נתונים רציונאלי הבאות א.כמה יחסים או אפילו המסד כולו שמור בקובץ אחד. ב. כל יחס שמור בקובץ בנפרד.

vinney

Well-known member
יחסים רלציוניים, לא רציונליים ../images/Emo13.gif

לגבי השאלה השניה: היתרון של השיטה הראשונה היא כמובן חסכון בניצול הדיסק (כל קובץ מנצל יותר גודל הדיסק מהמידע הפיזי השמור באמת בקובץ), מה שיכול להיות משמעותי כשיש הרבה יחסים. היתרון של השיטה השניה, לעומת זאת זה יעילות - במקום לתזז בתוך הקובץ לקריאת כל הנתונים, תוך חישוב איפה בקובץ כל יחס נמצא, הרבה יותר קל (מבחינת חישוב מקום בדיסק וגישה לדיסק) לחפש במקביל את המידע ביחסים הרלוונטיים מתוך הקבצים שלהם. בנוסף, האינדקסים יהיו קטנים הרבה יותר, מה שייעל את החישובים האריתמתיים. זה בשלוף ככה, מהגיון בריא, לא זוכר כבר כמעט כלום מהקורס הזה

למעלה