עזרה דחופה בנוגע לזכרון דברים לרכישת דירה !!

לירז221

New member
עזרה דחופה בנוגע לזכרון דברים לרכישת דירה !!

שלום
חתמתי היום הסכם זיכרון דברים לגבי קניית בית. מצויין בפרוש מעל הכותרת של הזיכרון דברים: " בכפוף להסכם מכירה קיים "
אין לי שום הסכם מכירה. למעשה אני רציתי לקנות בית לאחר שאני בעצמי רוצה למכור את שלי, הקונים שלי התחרטו ולכן אין הסכם מכירה קיים,
* שאלתי הראשונה היא: האם השורה הזו ( בכפוף להסכם מכירה קיים ) פוטרת אותי מהזיכרון דברים?
* דבר שני, במסמך של הזיכרון דברים לא כתוב אפילו לא חצי מילה מה קורה אם אחד משני הצדדים מתחרט מכל סיבה שהיא,
לא מצויין אם יהיו פיצויים שהוסכמו מראש ביני לבין המוכר, האם זה פוטר אותי מתביעה ? שכן לא הוסכם בנינו דבר בנוגע לכך.
* דבר שלישי, העתק המקורי נמצא אצלי, אצל המוכר נמצא העתק, האם אפשר לתבוע בבית משפט על סמך העתק של המסמך ?
* שאלה אחרונה, במסמך עצמו לא מצויין תאריכים מדוייקים כמו מתי אנו מתחייבים לחתום על החוזה, לא שולם מקדמה במעמד הזיכרון דברים, הדבר היחידי שמצויין זה אופן חלוקת התשלומים ביני לבין המוכר, מצויין במסמך: " במעמד החתימה על ההסכם עם העו"ד ישולם.... בלה בלה בלה " , כפי שניתן להבין, אין הסכם ואין מעמד מכירה אצל עו"ד בהתאם לסיבות לעיל,
האם בכל זאת הזיכרון דברים תקף ???????
חשוב לי מאוד לקבל תשובות בנוגע לשאלות, תודה לעונים. לירז.

כמה תשובות, והפנייה

1. המידע לא מספק כדי לתת תשובה ברורה, למיטב הבנתי.

2. לא מדויק. יש דרכים להשלים חוזה.

3. לא צריך מקור. העתק מספיק.

4. זכרון דברים יכול להיות חוזה תקף, אבל על מנת שהוא יהיה חוזה תקף צריך שיהיו בו כמה פרטים ברורים. אני לא יודע להגיד אם ממה שרשמת זה חוזה תקף או לא.

והפנייה - יש בתפוז פורום "דיני חוזים". תנסה לשאול גם שם

אסף.

למעלה