עזרה דחופה בנוגע ל5 יחידות לימוד במדעי המחשב

דורית017

New member
עזרה דחופה בנוגע ל5 יחידות לימוד במדעי המחשב

ככה בתיכון הייתי במסלול 5 יחידות לימוד מדעי המחשב בכיתה י עשיתי את הבגרות יסודות המחשב סמל שאלון : 899122 קיבלתי 100 אחרי זה בכיתה יא עשיתי את הבגרות מדעי המחשב א' סמל שאלון: 899222 קיבלתי 90 בכיתה יב נשרתי מהמקצוע כי היה לי מורה חרא ולא הבנתי כלום עכשיו מה אניי צריך לעשות כדי להשלים את ה5 יחדיות האלה ?????? דרך אגב לא ידוע לי על מבחן מעבדה שעשיתי אז אם צריך אותו אז כנראה שאני יצטרך גם אותו תעזרו לי בבקשהההההההההה אני ממש מבולבללללל

ChapaChoo

New member
אני חייבת לשאול למה הכינוי שלך הוא "דורית",

ואתה כותב בלשון זכר. הזוי. בכל אופן, לפי מה שהבנתי מכל ה-ההההההה וה-לללללללל וה-????????, אתה בגיל של אחרי תיכון (אחרי צבא? לפני לימודים אקדמיים? מה?). כדי להשלים את הבגרות הזאת, אתה צריך או ללמוד את החומר לבד או להירשם לאחד מהקורסים הרלוונטיים של אחד מהמכונים (יואל גבע, אנקורי, קידום וכו'). צריך לבדוק למי מהם יש קורסים לבגרות במדעי המחשב, כי זה לא טריוויאלי שיהיה. השלב הבא הוא לגשת לביה"ס שבו למדת, ולהירשם דרכם לבגרות הזאת. בגלל שלמדת בתיכון אינטרני, אתה עושה את הבגרות כאילו דרך התיכון, ולכן גם נרשם דרכו. הבגרות במדמ"ח היא בדרך כלל מבין הבגרויות הראשונות - כלומר, סוף מאי, תחילת יוני. אין אותה במועד חורף, ולכן תצטרך לחכות עד מאי הבא בשביל לעשות אותה. הדבר היחיד ש"חסר" לך בשביל להשלים ל5 יחידות זה את שאלון ב', שמקנה לך את שתי היחידות האחרונות ל5. זה שאלון עם הרבה בחירה בנוגע למה שאתה רוצה ללמוד, ואתה יכול למצוא את הפירוט שלו כאן: אתר. זה אמנם מדבר על פירוט השאלונים לאקסטרנים, אבל זה זהה לחלוטין לחומר של אינטרנים (אתה מחפש את שאלון 603..). המעבדה במדעי המחשב היא אפשרות במקום היחידה הראשונה (שכבר עשית). יש תיכונים (כמו זה שאני למדתי בו, למשל), שלא עושים את הבגרות ביסודות מדעי המחשב, ובמקומה עושים מיני-פרוייקט כזה, למשל בונים אתר קטן או משהו דומה. זה נחמד, אבל קצת יותר מסובך מהבגרות שכבר עשית, ואם כבר עשית אותה אז בכלל אין טעם. הכי חשוב לא להילחץ. הבגרות הזאת לא עד כדי כך קשה, ואם הצלחת להתמודד עם שאלון א' (ואני רואה שהצלחת, וגם בציון לא רע בכלל), אין שום סיבה שלא תצליח את שאלון ב'...

דורית017

New member
מדעי המחשב המשך

פששש איזה תשובה כל הכבוד תודה רבה עזרת לי מאוד מאוד =] עכשיו לגבי הכינוי הוא של אחותי... אממ יש לי עוד שאלה נכנסתי לאתר של מדעי המחשב אתר המפמר משו וכתוב שם את הדברים האלו http://www.csit.org.il/Default.aspx?MenuShow=Main&Menu_ID=514 הדברים הכתובים שם לא מתייחסים אלי ? אלא רק למי שהתחיל ללמוד עכשיו כיתה י...? כי אם לא אני יצטרך לעשות מעבדה..

ChapaChoo

New member
מדובר על שנת תש"ע

שזה ממ... מאוד מזמן. (כמעט 20 שנה...) צ'מע, אני עושה בדיוק את אותו רצף בגרויות השנה ובשנה הבאה (במסגרת אקסטרנית). לפי הפרטים שנתת, כל מה שאתה צריך להוסיף זה את שתי היחידות האחרונות (כלומר, השאלון האחרון). שוב, בקישור שנתתי לך קודם יש פירוט מאוד מאוד מדוייק לגבי זה, ואין שום הבדל בין האקסטרני לאינטרני. אם אתה עדיין לא בטוח, אתה יכול להתקשר לאחת משלוחות הבחינות של משרד החינוך ולשאול, או להתקשר לביה"ס התיכון שלך ולברר בו בדיוק מה אתה צריך לעשות.

למעלה