עזרה דחופה- האם טעות חמורה?

אהוד94

New member
עזרה דחופה- האם טעות חמורה?

שלום לכולם
זה יהיה טיפה ארוך אבל מקווה שלא עשיתי טעות גדולה ולכן צריך את עזרתכם הדחופה
ביוני 2013 לקחתי משכנתא על סך 950k עפ"י הפירוט הבא
310k -פריים 0.9%- ל 30 שנה
180k -משתנה צמודה כל 5 1.75% ל 25 שנה החזר חודשי 737
110k-משתנה צמודה כל 5 1.75% ל 20 שנה החזר חודשי 541
160k-קל"צ 4.5% ל 20 שנה
70k-קל"צ 4% ל 15 שנה
120k-משתנה (גרייס חלקי צמוד)1.75% ל 5 שנים החזר חודשי 168 שקלים.
ממכתב שקיבלתי מהבנק (לאומי) מסתבר שנרדמתי בשמירה והחל מהיום בעצם פספסתי את תחנות היציאה ואני משלם ריביות אחרות בהלוואות של הריביות המשתנות.(עלייה קטנה אבל עדיין משמעותית לאורך זמן)
חמור מכך ההלוואה האחרונה שציינתי הסתיימה גם היא ומהודעת הבנק אצטרך לשלם מעכשיו 1147 במקום 168!!!
מה עלי לעשות ספציפית לגבי ההלוואות המשתנות ותחנות היציאה שלהן? האם נכנסתי ל5 שנים נוספות או שניתן לצאת בכל רגע?
מה לעשות עם ההלוואה של הגרייס החלקי (עשיתי אותה כי תכננתי לפרוע אותה במהלך השנים שחלפו)
האם אוכל לטפל נקודתית בהלוואות הללו או שאצטרך למחזר את כל המשכנתא?
מה דעתכם?
תודה על העזרה!

בלי פאניקה
אפשר למחזר כל חלק בכל שלב, לא רק בתחנות היציאה. ייתכן שתחויב בקנס פירעון מוקדם אבל בשנים האחרונות בסביבה של ריבית נמוכה ושינויים נמוכים בריבית, סביר להניח שהקנס לא יהיה משמעותי. בכל מקרה זה משהו שאפשר לברר בבנק.
&nbsp
לגבי ההלוואה האחרונה, הקפיצה בהחזר היא ככל הנראה כי נגמר הגרייס ועכשיו אתה מתחיל לשלם לא רק ריבית אלא קרן+ריבית. אני מניח שידעת שזה יגיע. מה תכננת לעשות אז?

אהוד94

New member
ובכל זאת

תודה על התגובה המהירה
תכננתי לסלק אותה מקרן השתלמות (עדיין אפשרי השאלה אם בכלל כדאי לגעת בקרן השתלמות) אבל כמו שציינתי נרדמתי בשמירה ולא ניגשתי להסדיר את העניינים לפני תום ה 5 שנים
שאלות נוספות:
1.האם שווה למחזר את כל המשכנתא לאור הנתונים שמסרתי לפני כן?
2. אם לא מה בנוגע לשתי ההלוואות המשתנות שחלון היציאה שלהם עבר? האם ניתן להתמקח עם הבנק על הריבית החדשה (בכל זאת עפ"י הריביות החדשות המשכנתא עולה לי ב 120 שקלים לחודש וזה הרבה מאוד כסף במצטבר)
3. האם שווה יותר להעביר את המשתנות לקל"צ? האם זה אפשרי בכלל?
תודה על העזרה

כמו שאמרתי
זה שפספסת את החלון משנה אך ורק דבר אחד: קנס היציאה. אם היית פורע במועד החלון אז לא היה קנס, ועכשיו יכול להיות שיהיה קנס ויכול להיות שלא. מי שידע לענות לך אם יש קנס, ומה גובהו, זה הבנק.
&nbsp
על הריבית החדשה אי אפשר להתמקח עם הבנק. מנגנון שינוי הריבית הוא קבוע.
&nbsp
האם שווה להעביר משתנות לקל”צ? רק במסגרת מיחזור. כנראה שלא משתלם, כי הריבית בקל״צ תהיה גבוהה יותר, אבל שוב - מי שידע לענות לך על זה, זה הבנק.
&nbsp
נשמע לי שאתה צריך לעשות תחשיב כלכלי מדויק עם על הנתונים. כרגע אתה סתם שולף מהמותן ויורה לכל הכיוונים. בסופו של דבר הכל זה כסף, ואפשר לעשות חישוב כמה עולה כל דבר.

כדאי ללמוד מהניסיון

עשית את אחד המהלכים הגדולים בחייך ללא סיוע מקצועי
מטעמך כדי שינחה אותך מה לעשות, יתזכר אותך מה לעשות
ואיך לדאוג למשכנתה שלך משך השנים.
עכשיו כשנגרם לך נזק כתוצאה מכך, אתה ממשיך ללקט
תשובות מזרים באינטרנט במקום לנהל את הדבר בצורה מקצועית.
חבל...
כאמור, אין כל בעיה לפרוע ולמחזר כל מרכיב בהלוואה שלך בכל נקודת
זמן. על שאלות כמו הקל"צ וכו' אי אפשר לענות ברצינות ללא נתונים מלאים שלך.
בהצלחה.
רימון חייט, MBA
&nbsp
יועץ מימון לדיור (משכנתה) רשום בהתאחדות יועצי המשכנתאות
כותב הספר משכנתה יעילה - http://bit.ly/2wIEaIS
טלפון: 03-549-6611
[email protected]
מאמרים מקצועיים על משכנתאות - http://bit.ly/2zl29N6

למעלה